luni, 4 februarie 2013

ÎNVINS NU POATE FI DECÂT ACELA CARE ACCEPTĂ ACEASTĂ IDEE !



(Un comentariu la scrisoarea unui “om invins”)
      Cu respect îi amintesc domnului col. Marian Dumitrescu de la Câmpulung Moldovenesc că învins nu poate fi decât acela care acceptă această idee.
      Îi amintesc domniei-sale, precum și tuturor celor care mă citesc, că lupta încă nu s-a terminat, deși am pierdut bătălie după bătălie. Victor Ponta, cu bunele sale intenții, cel puțin la nivel declarativ, a căzut în capcana “acordului” cu președintele, un acord impus de către învins, învingătorului și nu ar fi exclus ca amânarea continuă a rezolvării problemei pensiilor militare să aibă o oarecare legatură cu acesta. Doar știți cât de mult ne “iubește” comandantul nostru suprem! Așa cum am afirmat și cu altă ocazie, “guvernatorul”acestei țări și acoliții săi nu și-au spus încă ultimul cuvânt și tare îmi este teamă că până în 2014 acțiunile sale, cu sprijin intern( și aici știți la cine mă refer ), dar mai ales extern, foarte bine orchestrate, vor eroda foarte mult imaginea principalilor lideri U.S.L. și vom avea din nou un președinte “jucător”, dar nu în echipa noastră,ci a adversarilor noștri.
      De aceea cred cu tărie că trebuie să ne regrupăm in jurul liderilor noștri pe care îi avem și pe care i-am ales și susținut în mod democratic  și să trecem de la vorbe la fapte.
      Mi se pare incorect să punem toate eșecurile și nerealizările pe seama președintelui și a C.D., pentru că cei pe care i-am sprijinit în alegeri ne-au întors, la figurat, acum spatele. Am avut o strategie aprobată cu largă majoritate la C.N.R. de la Alba-Iulia ca să susținem în alegeri U.S.L-ul și asta am făcut, pentru că era singura noastră alternativă.
      Recomand conducerii SCMD să caute cât mai repede să obțină din partea guvernului o declarație neechivocă privind rezolvarea situației pensiilor militare deoarece, în acest moment, suntem într-o totală degringoladă. Premierul spune una, ministrul apărării alta iar la interne, unde se pare ca sunt cele mai mari probleme cu pensiile, bugetul a fost diminuat substanțial.
       În ceea ce privește problema cumului pensie-salariu cred că trebuie să se renunțe, cel puțin pentru moment, la aceasta întrucât ideea este din start eronată. Legea 329/2009  nu interzice nimănui să muncească, ci nu mai îngăduie celor cu pensii de peste 2000 de lei să încaseze tot din sistemul bugetar salarii de alte zeci de mii. Cine se se consideră bun, poate merge în sectorul privat unde se poate câștiga la fel de bine. Să ceri statului, indiferent cît de valoros  te consideri, două îndemnizații din sărăcăciosul buget, mi se pare incorect, dar mai ales imoral. Cu toții avem copii sau chiar nepoți, unii dintre ei superspecializați, care cu greu își găsesc un loc de muncă. Și apoi, cum spune o zicală romanească,” nimeni nu mănâncă cu două linguri!”.
      Ca să revin la subiectul inițial, părerea mea este că trebuie sa ne reorganizăm la nivelul filialelor, să-i excludem pe cei care nu și-au plătit cotizația din 2011, să alcătuim din cei ramași, nuclee de bază bine consolidate și, printr-o coordonare mai eficientă a C.D., să reîncepem mișcările sindicale de masă. Numai așa se va face din nou auzită vocea noastră și vom fi băgați in seamă.
       Dacă vom continua sa ne acuzăm reciproc și sa acceptăm ideea nulității acțiunilor noastre de până  acum, precum și cele viitoare, atunci suntem cu adevărat învinși și vom dispărea ca organizație sindicală, dezamăgindu-i  pe cei mulți care mai cred în noi și mai speră.
       Cu respect mă adresez tuturor celor care fac comentarii pe blogul SCMD, rugându-i să aibă demnitatea și curajul să semneze cu numele adevarat și nu sub pseudonim. Așa vom ști că cele mai veninoase mesaje vin nu din partea cadrelor militare în rezervă sau în retragere, ci sunt opera “cozilor de topor” în mâna celor care își doresc mai mult decât dispariția noastră fizică.
         Curaj și încredere, stimați camarazi!
 Cu stimă,
  Col.(r) Marcel Acatrinei-vicepreședinte, filiala Iași

Nota :
Reprezinta si punctul de vedere al BO Filiala Iasi.
Col.(r.) Dan Moraru

54 de comentarii:

  1. Stimati colegi din iasi. Va respect parerea dar nici nu poti spune nici ca esti invangator. Deocdamdata ma simt invins si nu am spus ca am pierdut razboiul. Sunt nuante diferite si nu trebuie amestecate. Poate ca data viitoare am sa ragnesc din toti rarunchii la poarta Cotrocenilor ca am invins. Ma mir totusi de aceasta pozitie a Filialei Iasi pentru ca, multe dintre dilemele mele concretizate in nemultumirea de moment au facut obiectul Comunicatului trimis anterior Scrisorii mele si cu care Filiala Iasi a fost de acord. In rest lasati oamenii de pe bloguri sa fie anonimi pentru ca asa au trait multi dintre noi.

    Cu stima,

    Col(r)Marian DUMITRESCU

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu va reamintesc o vorba veche: "Astia-s soldatii, cu astia defilam". Dar defilam pana la capat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imbucurator este ca multi dintre noi reusesc sa mai invete cate ceva.

      Ștergere
  3. Avocatul poporului a decis ca diminuarea pensiilor militare incalca Constitutia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Dumitru, daca ati citi interventia avocatului poporului va rog sa imi spuneti si mie ce propuneri face. Din tot ce scrie acolo, totul este vorbarie. Ceea ce conteaza este ce propune si ce inseamna asta . Ce spuneti ?

      Ștergere
  4. http://www.avp.ro/rapoarte-speciale/raport%20special%20pensii%20serviciu%20ianuarie2013.pdf
    Aveti aici lincul

    RăspundețiȘtergere
  5. SCMD nu ceteste presa?????
    A aparut pe Realitatea un articol
    REACTII de la SCMD = ZERO

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Colonel Acatrinei,
    Cu tot respectul imi perimit sa va contrazic in doua puncte majore.
    1. In cel in care spuneti ca trebuie sa fim alaturi de actuala conducere a SCMD , orice ar fi, pentru ca noi i-am ales, noi le-am acordat incredere la CNR. Cand spuneti noi, va rog sa faceti precizarea ca va referiti la cei care au fost prezenti, si nici aia toti. Daca dumnevoastra ati preferat sa luati pozitia calului care bea apa fata de conducerea sindicatului si sa ii mentineti in virtutea inertiei, nu ma obligati si pe mine sa fac acelasi lucru. Si am sa va spun de ce : pentru ca in cazul asta si eu pot sa va spun ca in ceea ce il priveste pe Basescu trebuie sa aplicati aceeasi politica , el este alesul poporului si " De aceea cred cu tărie că trebuie să ne regrupăm in jurul liderilor noștri pe care îi avem și pe care i-am ales și susținut în mod democratic și să trecem de la vorbe la fapte." Nu e a;a ca acest indem se potiveste si in cazul lui Basescu? Deci dupa cum vedeti logica dumnevoastra are gauri mari prin care incape si Basescu si parlamentul si guvernul.
    INDEMNUL DUMNEAVOASTRA ESTE NUMAI BUN PENTRU CEI INVATATI CU POZITIA GHIOCEL.
    2. Punctul de vedere vizavi de l 329 este iarasi unul gresit, cel putin asa consider eu si am sa va spun de ce . Statul nu pierde nimic daca militarii pensionati vor lucra la stat indiferent pe ce salarii. In primul rand pentru ca nu cere nimeni functii in plus ci doar dreptul de a munci. Daca un civil poate ocupa acea functie disponibila, de ce nu ar putea sa o ocupe si un militar? Ce s-a intampla? Ar pierde statul ceva ? NU, PENTRU CA DE FAPT PE STAT NU IL INTERESEAZA cine o ocupa ci daca plateste taxe si impozite. In al doilea rand pentru ca asa cum e legea acuma creeaza discriminare. In primul rand intre militari, si anume cei cu pensii pana in 2000 si cei peste 2000 si apoi intre cei care vor sa lucreye la stat si cei care vor sa lucreze in privat. In al treilea rand pentru ca interzice un drept fundamental, sau il restrictioneaza, dreptul la munca. In al patrulea rand pentru ca aceasta marota " sa munceasca cel care nu are o alta sursa , nu cel care are o pensie, este falsa, populista si poate face din vederile unui om de stanga, nu unui om progresist care pune pe primul loc valoarea si competenta. Adica daca mergem la un concurs, eu sa zicem baiat destept, trebuie sa ma dau la o parte pentru ca concurez impotriva unui prost care a luat bacul la "profesional" si diploma de licenta cu copy paste nebagat in seama si agramat, din spirit de solidaritate cu prostia ? Hai sa fim seriosi . Iar chestia cu " sa lucreye si copii nostri superdestepti" m-a dat pe spate. Pai cine ii opreste daca sunt mai destepti decat noi, sa ocupe locul prin concurs? Ce spui ? Ca sa nu mai spun ca atat pentru stat , cat si pentru copii nostri destepti, banii vor intra tot in familia noastra deci tot la copii aia superdotati vor ajunge. Eu zic sa respectam principii , nu sentimentalisme sau sabloane comuniste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte corecte aprecierile de la punctul 2. Aș mai adăuga doar faptul că este o poveste să spui că te mai angajează cineva la o firmă privată dacă ai peste 50 de ani, și mai ales o vastă experiență în sistemul de apărare națională și ordine publică (unde ai fost mai mult decât corect). Poate doar ca agent de pază. Înjositor totuși pentru un absolvent de Academie și studii de masterat.

      Ștergere
    2. Ce fel de concurs? De imprejurari?

      Ștergere
  7. Apropo de pozitia fata de domnul Dogaru, va recomand cu caldura sa cititi un material si apoi chiar va rog sa comentati cu argumente, ca si mine pe marginea lui
    http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/02/03/nu-va-e-rusine-domnule-dogaru-2889

    RăspundețiȘtergere
  8. Dupa duelurile filiale-conducerea centrala , acum intram in faza duelurilor intre sefii de filiale...Maine intram in faza duelurilor fiecare cu fiecare, intre membrii simpli de sindicat...Poimaine - game over , in ritmul asta ... Ultimul sa stinga lumina , macar ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Pina una alta "...vae victis". Dumitrescu are dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  10. USL=PDL=aceeasi mizerie!
    Oprea=Dusa= la fel de mizerabili!
    Poate ne propune SCMD-ul sa-l votam si pe Antonescu in 2014!

    RăspundețiȘtergere
  11. Politicianul:

    In campania mea electorala am cheltuit 400 de milioane pentru afise, 330 de milioane pentru spoturi de televiziune, 150 pentru pliante, 150 pentru concerte si alte chestii. Daca nu sunt ales, m-am ruinat. Daca insa voi fi ales, v-ati ruinat voi.

    PS.
    Unde nu este cap vai de picioare.

    RăspundețiȘtergere
  12. D-le col.rz.Acatrinei,
    Redau un fragment din inspiratul dv. articol, care, mi se pare edificator pentru mesajul (?) transmis: "Așa cum am afirmat și cu altă ocazie, “guvernatorul”acestei țări și acoliții săi nu și-au spus încă ultimul cuvânt și tare îmi este teamă că până în 2014 acțiunile sale, cu sprijin intern( și aici știți la cine mă refer ), dar mai ales extern, foarte bine orchestrate, vor eroda foarte mult imaginea principalilor lideri U.S.L. și vom avea din nou un președinte “jucător”, dar nu în echipa noastră,ci a adversarilor noștri.
    De aceea cred cu tărie că trebuie să ne regrupăm in jurul liderilor noștri pe care îi avem și pe care i-am ales și susținut în mod democratic și să trecem de la vorbe la fapte."
    Si acum, unele intrebari, pentru dv.:
    1. Credeti ca un guvernator (cum il numiti si chiar este cel pe care insa nu-l nominalizati), impreuna cu oricare altii care se perinda pe esichierul "demnitatilor" dintr-un anumit teritoriu si cu o anumita populatie, ia decizii proprii cu privire la soarta acelui anumit teritoriu si acelei anumite populatii??!
    2. Chiar credeti ca actualul guvern va solutiona doleantele noastre? (Nu pot sa nu spun ca ceea ce cerem noi este infinit de putin iar motivele pentru care nu primim satisfactii sunt de departe in afara oricaror dificultati financiare ale "statului". Dar, ma rog, de 23 de ani ne hranim doar cu aparente! Asa ca, povestea, mai poate dura (!).
    3. Spre curiozitatea mea: cum am putea oare "să ne regrupăm in jurul liderilor noștri" si, mai ales, noi, cum "să trecem de la vorbe la fapte" ? La care fapte? Din acelea prin care am asistat la tot ce s-a intamplat dupa '89?
    4. Credeti ca, dupa '89, a existat vreun "politician" notabil (daca as spune un "partid" ar fi prea de tot!)care sa fi spus adevarul adevarat despre tot ce s-a intamplat cu noi, cu romanii?
    Dupa cum vedeti, comentariul meu nu este deloc jignitor si nici veninos. Este doar un semnal la perceperea realitatii. Pentru ca, doar astfel vom sti si cum si cati si cu cine, sa actionam! Altfel, vom fi aceleasi victime ale unei manipulari care, iata se dovedeste a fi fara sfarsit si, din nenorocire pentru noi, inca eficace!
    P.S. 1.Admir conducerea sindicatului nostru (personal pe col.rz.dr. Dogaru)pentru viziunea de ansamblu a cauzelor tuturor relelor noastre si regret profund ca este atat de putin inteles, chia si de cei de conditia noastra!
    2. Regret de asemenea ca, doar cu mici exceptii, este vizibil, GENERALII, si-au abandonat fostii camarazi! Sa fie acesta doar un simplu efect al modului in care au fost numiti sau lucrurile se prezinta cu mult mai bine decat vedem noi romanii de rand, cu ceeace a fost tara noastra?
    Cu bine, N. Lamuritu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sus scrieti:

      "4. Credeti ca, dupa '89, a existat vreun "politician" notabil (daca as spune un "partid" ar fi prea de tot!)care sa fi spus adevarul adevarat despre tot ce s-a intamplat cu noi, cu romanii?"

      Va raspund ca da = www.variantacojocaru.ro

      Dansii au spus adevarul dupa 1989.Intrati pe site-ul mentionat mai sus, descarcati cartile si cititi-le.Cititi si ce se scrie in partea dreapta sus.

      Ștergere
    2. Multumesc! Stiam... Numai ca, dl.Cojocaru nu a fost niciodata un "politician" in sensul dat de mine. Adica: niciodata nu a fost demnitar (in parlament, in guvern etc.)iar partidul sau nu a fost niciodata la guvernare. A fost doar un zoon politicon, ca si noi!
      Poate totusi binevoiti sa raspundeti si la primele 3 intrebari!
      Si...pentru ca trebuie, o sa va intreb (doar retoric): sustineti inca teza interzicerii cumulului pensiei cu salariul de la buget? V-ati gandit vreodata la militarii de cariera exclusi din sistem la 40-45 ani?
      Cu bine!
      N. Lamuritu

      Ștergere
    3. Roata vietii se invarte.

      Astazi esti la guvernare, maine poti sa fii in puscarie.

      Va veni si vremea in care partidul d-nului Cojocaru va conduce Romania. Deocamdata actuala clasa politica a facut tot posibilul ca sa-i discrediteze ideea cu "Legea Cojocaru", prin aruncarea in lumea mediatica/politica a lui dan diaconescu.

      Adevarul iese intotdeauna la iveala asa cum incepe sa iasa la iveala si despre decembrie 1989.

      Nu poti sa fii in acelasi timp si cu "dracu" si cu Dumnezeu. Trebuie sa te hotarasti.

      Membrii scmd au vrut sa fie si cu "dracu" (= politicienii care conduc in prezent) si cu Dumnezeu (= pensiile militare).Nu se poate asa ceva. A trecut destul timp. Membrii scmd cand isi vor da seama ca si cei din prezent care conduc Romania nu vor sa va rezolve problema pensiilor militare?

      Aveti dreptate cand spuneti ca nu este problema de bani si/sau de legislatie. Bani sunt. Legislatia se poate schimba. Nu este vointa. Nu se vrea. Cine nu vrea? Cei pe care tocmai voi i-ati votat la indemnul lui dogaru.

      Foarte trist.Greu de "digerat" realitatea.

      Nu va raspund la primele 3 intrebari si nici la intrebarea retorica. Sunt convins ca raspunsul pe care vi l-as da ar fi pe aceeasi "lungime de unda" cu al dvs.

      Scmd-ul trebuia sa se orienteze catre un partid nou nout.

      www.variantacojocaru.ro

      Cine doreste adevarul despre Romania care nu este spus de catre politicienii care au condus si conduc si in prezent Romania de 23 de ani sa citeasca ce scrie in cartile de mai jos ale domnului Cojocaru:

      http://www.variantacojocaru.ro/carti/Crima_numita_privatizare.pdf

      http://www.variantacojocaru.ro/carti/iesirea_din_prapastie.pdf

      http://www.variantacojocaru.ro/carti/Privatizarea-de_ce-cum-pentru_cine.doc

      Cu bine

      Ștergere
    4. Multumesc, pentru raspunsul mai elaborat!
      Cine sunteti? Spuneti chiar dv.:"Nu va raspund la primele 3 intrebari" Eu l-am intrebat pe dl.col.rz.Acatrinei!Daca sunteti chiar dansul, atunci, nu va mai recunosc stilul domnule colonel!
      Apreciez mult panseurile reamintite de dv. numai ca (in legatura cu aceste panseuri)iata, de 23 ani, tot ei sunt la guvernare (sper ca ma intelegeti)si nu la puscarie iar partidul d-lui Cojocaru (parerea mea) va veni la putere atunci cand noi, cvasitotalitatea romanilor ne vom reaminti ce am fost, ce am avut si ce am pierdut! (iata si eu cad in pacatul panseurilor!)Apoi, nu va suparati: asemuirea lui Dumnezeu cu "pensiile militare" mi se pare nu doar o blasfemie ci si un lucru atat de marunt pentru intelegerea noastra!
      In sfarsit va spun ca scmd nu se "orienteaza" asupra nici unui partid (vechi sau nou-nout)ci, isi sustine doleantele rezultate din statut si din crudele realitati sociale. Si, retineti, asta nu este putin!
      N. Lamuritu

      Ștergere
  13. Hahahlerelor, v-ati vandut voturile unor hotzi mai mari ca voi .Ei sunt hotzi destepti dar voi sunteti hotzi prosti facuti gramada !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara nici o legatura cu problemele serioase comentate,iti spun d-le de mai sus ca limbajul, pentru orice fiinta, este definitoriu! Oamenii au invatat mai intai sa vorbeasca, sa-si transmita astfel mesajele unii altora, apoi au invatat, in acelasi scop, si sa scrie. Ingratule, de ce-ti bati joc de tine?! Daca ai de comunicat ceva, foloseste-ti darul gandirii si respecta-i pe ceilalti! Tu, ce fel de "hotz" esti?
      Nu crezi ca ar fi mai bine sa fim, cu adevarat, seriosi? Spune si tu ceva, caun OM!

      Ștergere
  14. N.Lamuritule , unde au fost generalii tai in dec 1989? Daca armata se implica activ si nu tragea in demonstranti si se parlamenta nu v-ati lamenta acum, alta ar fi situatia. De ce generalii tai au ordonat trupelor sa traga in demonstrantii de la Timisoara, Cluj Napoca, Bucuresti? Timisorenii strigau...vrem alegeri libere, democratie, libertate.....nimeni nu spunea...vrem sa jefuim Romania , sa o secatuim de resurse. Si atunci? De ce generalii tai s-au comportat astfel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbind "la concret" generalii erau ai mei asa cu erau ai oricarui roman! Eu insa, altceva am spus! Regret ca nu am fost inteles. Recititi! Si, nu doar ce-am spus eu aici, ci, daca se poate, informatii credibile despre societate si evolutia ei, despre armata si functiile ei, despre miscarile revolutionare (si ce inseamna ele)in general etc. etc. Eu vroiam sa transmit doar un mesaj la unitate, pentru un scop precis, a tuturor celor care vad declinul natiei noastre! Rational,ce-ar fi putut face generalii in '89 (intrebare retorica)? Solutia sta in unitate! Dar mai ales in organizare! Avea dreptate filozoful ca o populatie fara organizare nu inseamna nimic! Dar ce poate insemna o populatie supusa sistematic si indelung dezbinarii si nu numai(vezi starea economiei)? Nu ar fi mai intelept sa ajungem noi, cei multi-multi, la intelegere si unitate?
      N. Lamuritu

      Ștergere
  15. Partea 1:

    In atentia membrilor SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE DIN ROMANIA SI NU IN ULTIMUL RAND A DOMNULUI PRIM-MINISTRU SI A POLITICIENILOR ACTUALI CARE CONDUC ROMANIA:
    ________________________________________________________________________________________________________
    PROTEST PUBLIC
    FATA DE HOTARAREA CSAT DE A SE VINDE DE CATRE STATUL ROMAN 51 LA SUTA DIN ACTIUNILE CFR MARFA.
    ________________________________________________________________________________________________________


    STRAINII CONTINUA SA MUSTE DIN ROMANIA CU AJUTORUL MILITARILOR REZERVISTI, CARE AU SUSTINUT SI VOTAT LA ALEGERILE DIN decembrie 2012 USL-UL.

    CSAT a hotarat privatizarea CFR marfa prin vanzarea a 51 la suta din actiuni.

    Daca voi membrii scmd:
    1) ati fi sustinut in alegeri un partid nou nout asa cum a amenintat dogaru in primavara lui 2012 ca va face;
    2) v-ati fi facut propria televiziune asa cum a promis dogaru ca va face in 2011,
    acum ROMANIA ar fi fost pusa pe un alt drum.

    Numai ca voi militarilor rezervisti nu ati avut viziune sa vedeti mai departe decat propriile buzunare(= pensii). Unii dintre voi incepeti sa regretati ce ati votat.

    Ca sa-ti rezolvi problemele individuale trebuie sa lupti mai intai pentru a rezolva problemele comune ale societatii din care faci parte. In acest fel, in viitor, problemele individuale (= pensiile voastre militare) se puteau rezolva de la sine.

    Sper ca sa nu va mai vedeti niciodata pensiile militare inapoi, pentru ca NICI MACAR IN CEASUL AL DOISPREZECELEA NU ATI REUSIT SA VA TREZITI SI SA VA DATI SEAMA PE CE LUME TRAITI.

    Sau poate unii v-ati trezit, dar nu ati reusit sa rezistati tentatiei buzunarelor pline cu bani (= pensiilor).

    Razboiul pentru o cauza nobila (= apararea tarii) nu se castiga prin metode josnice:
    1) santajul politicienilor;
    2) linguseli facute politicienilor;
    3) dezinformarea membrilor scmd;
    4) promisiuni fara acoperire;
    5) amanari;
    6) negocieri de fatada;
    7) acceptarea umilintelor;
    8) acceptarea naiva a promisiunilor;
    9) refuzul realitatii;
    10) nepunerea creierului la
    analiza /decizie/comportament;
    11) lipsa curajului;
    12) lipsa viziunii;
    13) lipsa hotararii;
    14) lipsa increderii in sine;
    15) cearta prosteasca/imbecila intre membrii scmd pe bloguri, la adunari la centru si in teritoriu;
    16) dezinformarea civililor prin lansarea ideii ca luptati pentru binele Romaniei;
    17) etc, etc,..., etc, le stiti si voi foarte bine care mai sunt.

    Intrebati-va in cazul unui razboi in care Romania nu este aparata din exterior, cum se va mai putea transporta tehnica militara de la un capat la altul al tarii intr-un timp foarte scurt? IMAGINATI-VA CA TOCMAI CONSILIUL DE APARARE AL TARII A HOTARAT VANZAREA CFR MARFA.

    Intrebati-va daca vanzarea CFR marfa este o practica prin care se mareste capacitatea de aparare a tarii.

    S-a motivat ca CFR Marfa produce pierderi la buget. Numai ca CFR marfa nu produce pierderi la buget de acum cinci minute, ci de ani buni de zile. Si atunci de ce nu s-a facut nimic de catre statul roman pentru a elimina pierderile produse de catre CFR Marfa? De ce statul roman nu a schimbat si tras la raspundere civil si penal pe cei care au condus CFR marfa? Ce stat este asta in care se autosaboteaza singur? De fapt isi saboteaza proprii cetateni stand si uitandu-se cum propriile surse de venituri se distrug de la o zi la alta.

    continuare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai stie cineva ce reprezenta pe vremuri dupa nationalizare CFR-ul? Va spun eu era o a doua armata, disciplina, ordine, dotare, tinuta angajatilor la doua ace, punctualitate,etc. Toate astea pe vremea lui Bodnaras. Ce a fost si ce a ajuns acest CFR in ziua de astazi.

      Ștergere
  16. Partea 2:

    In atentia membrilor SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE DIN ROMANIA SI NU IN ULTIMUL RAND A DOMNULUI PRIM-MINISTRU SI A POLITICIENILOR ACTUALI CARE CONDUC ROMANIA:
    ________________________________________________________________________________________________________
    PROTEST PUBLIC
    FATA DE HOTARAREA CSAT DE A SE VINDE DE CATRE STATUL ROMAN 51 LA SUTA DIN ACTIUNILE CFR MARFA.
    ________________________________________________________________________________________________________

    Ati inteles ceva militarilor rezervisti din ce am scris mai sus?

    Coloneilor, generalilor unde sunteti ascunsi, ce faceti, ce ziceti?
    Voi va concentrati numai pe pensiile voastre, in timp ce cei pe care i-ati sustinut si votat in alegeri continua distrugerea puterii financiare a statului roman prin vanzarea bucata cu bucata din ce a mai ramas de vandut. Ce aparati voi de fapt prin juramantul pe care l-ati depus? Propriile buzunare, desigur. Dupa ce statul roman nu va mai avea surse de venituri, de unde oare o sa primiti pensiile militare, pentru care va zbateti acum sa le recastigati?

    Sper ca sa nu va mai vedeti niciodata pensiile militare inapoi, pentru ca NICI MACAR IN CEASUL AL DOISPREZECELEA NU ATI REUSIT SA VA TREZITI SI SA VA DATI SEAMA PE CE LUME TRAITI. De ce doresc sa nu le mai vedeti? Pentru ca nu meritati pensii militare, ci ajutoare sociale asa cum primiti in prezent.

    AJUTOARELE SOCIALE PE CARE LE PRIMITI IN PREZENT SE POTRIVESC PERFECT PE TIPARUL COGNITIV, AFECTIV SI COMPORTAMENTAL PE CARE IL ARE IN PREZENT REZERVISTUL MILITAR DIN ROMANIA.

    In Constitutie exista dreptul la gandire si exprimare libera. Pe cine il duce capul sa vina cu contraargumente reale si nu cu comentarii care utilizeaza un limbaj indecent.

    Vom apuca sa traim vremurile in care tara sa fie condusa de romani care sa-i traga la raspundere penal pe cei care au sabotat economia nationala si au slabit capacitatea de autoaparare pe toate planurile (militar, economic, social, psihologic, etc) a statului roman asa cum actualii politicieni au facut cu CEAUSESCU. SI CA MINE SUNT PESTE ZECE MILIOANE DE ROMANI. TREBUIE DOAR SA APARA O FORTA MEDIATICA-POLITICA-SOCIALA, CARE SA COAGULEZE GANDUL SI SIMTIREA ACTUALA A POPORULUI ROMAN, CARE NU A DORIT ABSOLUT NIMIC IN DECEMBRIE 1989 DIN CEEA CE NE-AU OFERIT POLITICIENII ROMANI IN ULTIMII 23 DE ANI.

    Politicienilor actuali, ganditi-va ca si CEAUSESCU gandea la fel ca voi : ca nu se va instala la conducerea tarii cei care sa intoarca drumul Romaniei la 180 de grade de la est la vest. In prezent peste 50 la suta dintre romani l-ar vota pe CEAUSESCU, daca acesta ar mai trai si ar candida la presedintie. Intelegeti ceva din asta politicienilor actuali? DACA NU, atunci VA SPUN EU CE SA INTELEGETI : NU MAI AVETI MULT DE STAT LA CONDUCEREA ROMANIEI. De ce ?? Raspunsul este foarte simplu. Pentru ca POPORUL ROMAN VREA ALTCEVA. LA ALEGERILE DIN DECEMBRIE 2012 AU FOST LA VOT NUMAI 42 LA SUTA DINTRE ALEGATORI. Din cei 42 la suta s-au pierdut pe drum jumatate déjà, adica 21 la suta. Ati mai ramas cu 21 la suta din 42 la suta din cei cu drept de vot, adica cu 12 la suta din totalul alegatorilor cu drept de vot. Acestia 12 la suta vor scadea asa de repede cum se invarte contorul de lei de la statiile peco atunci cand romanii merg sa-si alimenteze masinile cu benzina/motorina. Nici nu veti avea timp sa va dati seama ca ati scazut in sondaje. Romanii vor intelege in totalitate ca au gresit si in decembrie 2012 si atunci vor dori alegeri anticipate. Si pe cine credeti ca vor vota romanii? Tot o alta alianta/conventie/uniune/asociere sau cum o veti mai denumi ? NU. ROMANII VOR VOTA UN PARTID NOU, NOUT. NU VOR MAI DORI ALIANTE DE PARTIDE CARE AU CONDUS ROMANIA DUPA 1989.

    www.variantacojocaru.ro = politicienilor actuali, nu este asa ca va provoaca fiori ? Asa si trebuie. Este o vorba la romani : DE CE ITI ESTE FRICA, DE AIA NU SCAPI.

    continuare

    RăspundețiȘtergere
  17. Partea 3:
    In atentia membrilor SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE DIN ROMANIA SI NU IN ULTIMUL RAND A DOMNULUI PRIM-MINISTRU SI A POLITICIENILOR ACTUALI CARE CONDUC ROMANIA:
    ______________________________________________________________________________________________________________________________________________
    PROTEST PUBLIC FATA DE HOTARAREA CSAT DE A SE VINDE DE CATRE STATUL ROMAN 51 LA SUTA DIN ACTIUNILE CFR MARFA.
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________

    Semneaza = Un cetatean cu drept de vot. Pic cu pic se face oceanul. Si noi cetatenii de rand/de la talpa gastii avem dreptul sa ne exprimam in spatiul public nu numai voi politicienilor romani care ati invadat toate micile ecrane la toate televiziunile, iar noi oamenii de rand suntem marginalizati din punctul de vedere al exprimarii in spatiul public. Voi politicienilor actuali care ati condus Romania in ultimii 23 de ani stiti sa ne intrebati pe noi romanii numai inainte de alegeri si dupa alegeri. Numai ca dupa alegeri ne intrebati numai atunci cand pierdeti alegerile. Si ce ne intrebati ?? De ce nu v-am votat? Bineinteles,in situatia in care castigati alegerile nu ne mai intrebati nimic si faceti cu totul alceva decat ati promis in campania electorala. Si de ce va permiteti voi actualilor politicieni sa faceti altceva in campania electorala ? Va spun eu de ce : pentru ca va permite sistemul pe care l-ati construit tot voi in ultimii 23 de ani. Si anume ati construit un sistem in care romanul dupa alegeri sa fie redus la tacere din punct de vedre al exprimarii in spatiul public: ziare, televiziuni, radio, internet, etc. Noi romanii de rand AVEM NEVOIE DE O POSIBILITATE DE A NE EXPRIMA IN MOD CONTINUU SI DUPA ALEGERI IN SPATIUL PUBLIC. Atunci cand vom fi acceptati de catre televiziuni sa ne exprimam liber, atunci romanii vor constientiza ca nu sunt dezbinati asa cum NE-AU FACUT SA CREDEM TELEVIZIUNILE IN ULTIMII 23 DE ANI. NOI ROMANII ASTEPTAM SA APARA O ASTFEL DE TELEVIZIUNE, CARE SA NE CHEME IN FATA MICILOR ECRANE SA NE EXPRIMAM LIBER GANDURILE FATA DE CONDUCEREA TARII. Noi romanii de rand suntem o forta. O stim cu totii, o gandim cu totii. Trebuie numai ca aceasta forta sa fie lasata sa se exprime liber in spatiul public ( ziare, televiziuni, radio, internet) si atunci ROMANIA ISI VA SCHIMBA CURSUL ISTORIEI.

    Razboaiele din trecut s-au pornit cu ajutorul cuvintelor. Si “razboaiele” din prezent care nu se mai duc cu arme, tot cu ajutorul cuvintelor se pornesc. Cuvintele trebuie sa poata fi exprimate liber in spatiul public : ziare, televiziuni, radio, internet. Deocamdata noi romanii am fost adusi in situatia in care sa credem ca suntem redusi la tacere si nu mai putem face nimic. Foarte fals. Intotdeauna exista cel putin o solutie la rezolvarea unei probleme. Problema principala a romanilor in clipele in care traim este aceea ca nu sunt chemati in fata micilor ecrane ca sa spuna ce gandesc despre viitorul Romaniei. ROMANII DE ABIA ASTEAPTA CA SA APARA O SURSA MEDIATICA UNDE SA SE POATA EXPRIMA LIBER SI CARE SA LE OFERE SENTIMENTUL DE UNIRE IN CUGET SI SIMTIRI PRIN CARE SA CONSTIENTIZEZE CA DE FAPT DANSII SUNT ADEVARATA FORTA IN ROMANIA DIN PREZENT SI NU POLITICIENII CARE AU CONDUS ROMANIA DUPA 1989.

    Inchei salutandu-i pe membrii scmd = HONOR ET BUZUNARELE PERSONALE
    JOS CENZURA

    www.variantacojocaru.ro

    SEMNEAZA
    UN CETATEAN CU DREPT DE VOT CARE NU DORESTE CA CFR MARFA SA FIE VANDUT DE CATRE STATUL ROMAN.
    Si ca mine sunt peste 10 milioane de romani. Politicienilor actuali intrebati-va ce o sa se intample atunci cand, cei 10 milioane de romani, care nu au dorit distrugerea economiei ROMANIEI vor fi reprezentati de o forta politica noua ?? Intrebarea asta sa v-o puneti in fiecare seara, atunci cand va culcati si puneti capul pe perna. Cu intrebarea asta sa adormiti in fiecare seara.

    continuare

    RăspundețiȘtergere
  18. Partea 4:

    In atentia membrilor SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE DIN ROMANIA SI NU IN ULTIMUL RAND A DOMNULUI PRIM-MINISTRU SI A POLITICIENILOR ACTUALI CARE CONDUC ROMANIA:
    ________________________________________________________________________________________________________
    PROTEST PUBLIC
    FATA DE HOTARAREA CSAT DE A SE VINDE DE CATRE STATUL ROMAN 51 LA SUTA DIN ACTIUNILE CFR MARFA.
    ________________________________________________________________________________________________________

    PS. Accept ca acest comentariu sa nu se supuna legislatiei dreptului de autor. In acest sens, oricine doreste, poate sa-l copie sub orice forma si sa-l transmita mai departe prin mijloacele de comunicare existente in prezent in mod special prin internet (comentarii pe alte bloguri, ziare, forumuri, e-mail-uri, etc). Daca se va impanzi tot internetul din Romania cu acest comentariu cu atat mai bine.

    De ce nu organizeaza nimeni un miting de protest fata de decizia CSAT DE VANZARE A 51 LA SUTA DIN ACTIUNILE CFR MARFA. Societatea civila, studentilor, universitarilor, sindicatele unde sunteti? SCMD-ULE UNDE ESTI, CE FACI DORMI IN PAPUCI CU TOT CU FORTA A TREIA PE CARE O TOT INVOCI PE INTENRET ??

    ALO, NU SUNA NIMENI ALARMA IN TARA ASTA ?? CHIAR IN HALUL ASTA AM AJUNS ?? SA FIM UN SAT FARA CAINI DE PAZA?? ALO, MAI LOCUIESTE CINEVA IN ROMANIA ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimic din avutia Romaniei nu trebuie vandut. Dar sa nu uitati ca „ei” sunt ai „lor” cu votul nostru liber exprimat. Ati observat ca in supermarket-uri sunt mai putine topoare decat cozi de topor? Ati vazut ca aici cozile de topor alese sunt universale? Cu interventia unei rindele sau cioplitor, ele se fac a fi folosite la orice topor? De ce toporul nu este eficient fara o coada?

      Ștergere
    2. Anonim @ 05.02. 2013.20.02
      1. CSAT este condus de basescu, iar basescu nu este USL.
      2. Bani din pensii au fost luati da la 10% din pensionari, asa ca speranta ta de a nu se recupera drepturile castigate de catre acestia imi arata ca esti limitat, ]ntrucat pierzi din vedere esenta.
      3. Pericolul pentru tara nu mai vine de afara, este aici, inauntru...
      4. In rest nu am mai citit, fiindca spui prostioare (cu indulgenta!)

      Ștergere
    3. 06.02.2013, 10,13

      Foarte bine pentru ca nu ai citit.

      Comentariul nu l-am postat pentru cei de-al de tine, care nu vad mai departe de propriul buzunar/propria pensie/ajutor social sau cum s-o mai fi numind acum.

      Dar daca tot te-ai bagat singur in seama raspunde la intrebarea:
      In care tara dezvoltata economic din Europa si din lume, transportul de marfa pe calea ferata este condus de catre privati? In SUA cumva, in Germania, Anglia, Italia, Franta, Spania, Rusia,etc?

      Ori basescu, ori usl este acelasi lucru. Daca usl-ul nu este basescu atunci de ce usl-ul a facut un pact cu basescu?

      Pactul/pericolul a fost dictat din afara.De ce ? Pentru ca tara asta este plina de naivi, care cred ca tot ce zboara la televizor se mananca.

      Iar naivii nu reactioneaza, ci stau si inghit asa cum stati voi membrii scmd in prezent si inghititi tot ce este lasat de catre politicieni sa "zboare" in mass-media despre cum se va rerzolva cu pensiile militare, despre cum vor repara dansii nedreptatile facute rezervistilor militari, despre cum militarii isi vor recapata statutul de militar, blablabla,..., "PROSTIOARE DIN ASTEA".

      Cu afirmatia "Pericolul pentru tara nu mai vine din afara, ..." ai demonstrat ..., dar mai bine ma abtin.

      Un om cu un coeficient de inteligenta redus nu va intelege niciodata un text care il depaseste dpdv al intelegerii si va spune cu un AER DE FILOZOF CA :"spui prostioare".

      EU iti spun ca daca taceai filozof ramaneai.

      Referitor la punctul doi, iti spun ca nu connteaza de unde au fost luati banii. Conteaza ca nu-i meritati. Si basescu si usl-ul stiu acest lucru: ca nu-i meritati. Veti fi dusi cu zaharelul pana veti vota Constitutia si pe antonescu presedinte apo veti fi aruncati la groapa de gunoi a istoriei Romaniei de catre actualii politicieni: de catre basescu impreuna cu usl-ul vostru mult iubit/stimat/votat.

      PS. Sincer imi pare rau pentru voi rezervistilor militari.Nu orice roman este in stare sa priveasca adevarul in fata.

      HONOR ET BUZUNARELE PERSONALE

      Ștergere
    4. De ce este criza ? si

      De ce vi s-au luat pensiile militare ?


      http://www.youtube.com/watch?v=R8tagCbytoQ

      Ștergere
  19. Da coloneilor si generalilor rezervisti! Unde sunteti? Dormiti in papuci si izmene? Doar pensia conteaza?

    RăspundețiȘtergere
  20. Stai blind neicusorule. CFR Marfa!!! Vax albina crema puca. Daca nu ai infrastructura, o sa impingi vagoanela pe sosele???? Se fura calea-ferata si elemente de siguranta circulatiei si crezi ca o sa vina un investitor strategic la CFR Marfa sa stea cu garniturile in triaje!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai asta este scopul : Sa nu vina nici un investitor strategic, iar CFR Marfa sa ajunga la fier vechi. Atunci europenii vor avea cale libera de a circula pe teritoriul Romaniei cu trenurile lor, pentru ca sa umple vagoanele de marfa cu fructele si legumele culese de pe pamanturile Romaniei dupa ce le vor putea cumpara datorita modificarii Constitutiei prin care se va permite din 2014 cumpararea de terenuri agricole de catre cetatenii straini/pe persoana fizica. Posibilitatea de a se cumpara terenuri agricole pe teritoriul Romaniei de catre cetatenii europeni a fost negociata de catre politicienii romani inainte de a fi primiti in Uniunea Europeana. Totul a fost dinainte planificat, pas cu pas, in asa fel ca sa ajungem o piata de desfacere intr-o tara in care statul nu mai exista, armata de rezerva nu mai exista, economia nu mai exista, etc.

      Ștergere
    2. Pai sa-i mai dam lui Nastase niste anisori de pirnaie, caci datorita lui si PSD-ului s-a ajuns aici.

      Ștergere
  21. "Nota :
    Reprezinta si punctul de vedere al Filialei Iasi.
    Col.(r.) Dan Moraru"

    Care filiala ? Filiala nu este formata numai din 2 oameni. Aveti tabel cu semnaturile membrilor scmd Iasi? Sau este ca la PCR ? Unul vorbeste in numele la toti. De asta ati ajuns in halul asta in care nu sunteti luati in serios de catre politicieni, membrilor scmd. O mana de oameni vorbesc in numele la zeci de mii de oameni.

    La alegeri nu a participat Fondul Monetar International. Atuci de ce acceptati ca FMI-ul sa dicteze in Romania? Nu cumva voi aveti o misiune de aparare?

    RăspundețiȘtergere
  22. Domnilor, lumina se aprinde pentru cei care vad, nu pentru orbi. Unii nu vad clar, iar altii nu gasesc intrerupatorul. Col. Dogaru este criticat de unii nu pentru ca este orb, ci pentru ca vede lumina inca inainte de 89. Pentru informare folositi google. Cu siguranta veti constata ca vede si intelege cum se aprinde lumina.

    Gogu Deresu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1)Cine este lumina?
      2)Cine sunt cei care vad?
      3)Cine sunt orbii?
      4)Cine sunt cei care nu vad clar?
      5)Cine sunt cei care nu gasesc intrerupatorul?
      6)Cine este intrerupatorul?
      7)Care este lumina dinainte de 1989?
      8)Ce sa cautam pe google pentru informare?
      9)Ce inseamna ca "vede si intelege cum se aprinde lumina"?

      Daca veti da niste raspunsuri decente, fara jigniri, va multumesc anticipat.

      Ștergere
  23. NICI UN STAT NU VREA CA CETATENII SAI SA FIE LIBERI. DE CE ? Pentru ca acestia, daca vor fi liberi, vor deveni periculosi pentru sistem.

    Traim intr-o societate care incurajeaza egoismul, lacomia, exploatarea si sclavia :
    1) Ei nu vor ca noi sa fim liberi.
    2) Vor sa fim exploatati.
    3) Vor sa fim subjugati.
    4) Vor sa traim ca niste roboti.
    5) Vor sa traim ca niste sclavi.
    6) Vor sa ne invrajbeasca.
    7) Vor sa ne separe.
    8) VOR SA CREDEM CA ALTFEL NU SE POATE.
    9) Vor sa fim sclavii lor pana la moarte.

    Nici o societate nu doreste ca tu sa devii intelept. Aceasta este impotriva “investitiei” oricarei societati.

    Daca oamenii ar fi intelepti nu ar mai putea fi exploatati.

    Daca sunt inteligenti nu mai pot fi subjugati. Nu mai pot fi fortati sa participe intr-o viata “mecanica”, traind ca niste roboti. Se vor manifesta. Isi vor manifesta individualitatea. Vor fi in permanenta inconjurati de un spectru al rebeliunii. Vor dori sa traiasca in libertate.

    Libertatea vine odata cu intelepciunea. DAR NICI O SOCIETATE NU DORESTE CA OAMENII SA FIE LIBERI. Societatile comuniste, societatile fasciste, societatile capitaliste, hinduse, musulmane, crestine, NICI O SOCIETATE NU DORESTE CA TU SA FII LIBER.

    In momentul in care oamenii vor incepe sa-si foloseasca inteligenta, vor deveni periculosi :
    1) Periculosi pentru stabiliment.
    2) Periculosi pentru cei aflati la putere.
    3) Periculosi pentru cei care au.
    4) Periculosi pentru toate tipurile de oprimari, exploatari sau suprimari.
    5) Periculosi pentru biserica.
    6) Periculosi pentru stat.
    7) Periculosi pentru natiuni.

    De fapt, un om intelept este precum un FOC, PRECUM UN LEU … O FLACARA.
    ESTE CA O FLACARA CARE ARDE, FRIGE DACA TE APROPII PREA MULT DE DANSUL, DACA INCERCI SA-I RESTRANGI LIBERTATILE !!! CA SA NU TE FRIGI, TREBUIE SA PASTREZI DISTANTA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.

    Un om intelept nu-si va putea vinde viata. Nu-i va mai putea servi pe exploatatori.
    VA PREFERA SA MOARA DECAT SA FIE UN SCLAV !!!

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U6rvdGMHiJU

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U6rvdGMHiJU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari! Cu oameni intelepti, ca dumneavoastra, mergem si prin intuneric pentru a ajunge la lumina.Inca din 84-85, col. Dogaru, alaturi de prof. Ion Antonescu, umbla la intrerupator. Cati dintre noi vedeau atunci lumina? Dar acum cati o vad? Inca o data va Multumesc.

      Gogu Deresu

      Ștergere
    2. Securistii-n mina, Sa ne dea lumina ! Mi-a placut chestia cu intrerupatorul. Deci colonelul cu pricina umbla la intrerupator prin 84-85 cand ramaneam fara lumina toata noaptea ! Bine ca ne-ai luminat !

      Ștergere
  24. Stimate domnule col (r) Acatrinei (valabil si pentru presedintele filialei care se raliaza materialului scris de dumneavoastra),
    Sunt mirat sa citesc ceea ce ati exprimat privitor la problematica cumului pensie-salariu (sa inteleg ca de fapt asa ati gandit inca de la aparitia primei forme a ordonantei de interzicere a cumulului) si mai ales ideea ca prin delimitarea Sindicatului de aceasta chestiune s-ar salva situatia pensiilor revizuite/recalculate!
    Imi fac datoria sa va anunt ca initiativa infiintarii SCMD a pornit tocmai de la OUG 230/2008, atunci cand nici nu se punea problema recalcularii pensiilor militare!
    Nu ma pot abtine sa nu reiau, sub forma de citat, ceea ce ati exprimat dumneavoastra:
    <<...ideea este din start eronată. Legea 329/2009 nu interzice nimănui să muncească, ci nu mai îngăduie celor cu pensii de peste 2000 de lei să încaseze tot din sistemul bugetar salarii de alte zeci de mii. Cine se se consideră bun, poate merge în sectorul privat unde se poate câștiga la fel de bine. Să ceri statului, indiferent cît de valoros te consideri, două îndemnizații din sărăcăciosul buget, mi se pare incorect, dar mai ales imoral. Cu toții avem copii sau chiar nepoți, unii dintre ei superspecializați, care cu greu își găsesc un loc de muncă. Și apoi, cum spune o zicală romanească,” nimeni nu mănâncă cu două linguri!”>>
    Dupa ce am citit textul de mai sus m-am intrebat daca nu cumva tot dumneavoastra i-ati sugerat domnului Boc cum sa justifice masura interzicerii cumulului pensie/salarii la stat, atat de identice sunt motivatiile!!!

    RăspundețiȘtergere

  25. continuare...
    Nu v-am suspectat niciodata de lipsa de logica dar am sa va rog sa-mi explicati, atunci cand voi aduce dovada platii cotizatiei pe anul 2013, de unde ati facut asocierea intre pensiile de peste 2000 de lei cu salarii de "alte zeci de mii de lei".
    Pentruca imi cunoasteti parcursul carierei si, macar partial, ceea ce fac acum, raspundeti-mi de ce ma considerati o persoana imorala, incorecta, doar pentru faptul ca cer ca in tara aceasta sa se respecte principii, atat al nediscriminarii cat si al tratamentului egal! Or dumneavoastra imi anulati dreptul la pensia pe care trebuia sa o primesc pentru anii lucrati in armata (pensie pe care dumneavoastra continuati sa o primiti cu toate ca nu mai "taiati nici frunza la caini" pentru Armata- sa ma scuze ceilalti onorabili colegi pentru neinspirata formulare) iar eu, pentruca muncesc onorabil pentru un salariu si nu o spun cu titlu gratuit, ma straduiesc sa mentin cota de incredere a civililor cu care lucrez in capabilitatile unui rezervist provenit din Armata, trebuie sa fiu drastic pedepsit prin neplata pensiei la care am acelasi drept precum il aveti si dumneavoastra!
    Pentru a largi orizontul logicii gandirii dumneavoastra am sa va exemplific "justetea" celor ce le-ati exprimat in spiritul boc-basismului din ultimii ani astfel:
    ex.1) -pensie de la stat = 1999 lei
    -salariu tot de la stat = 2500 lei
    Total venituri de la buget = 4499 lei
    ex.2) - pensie de la stat = 2100 de lei, adica 0 lei
    - salariu de la stat = 2.500 lei
    Total venituri de la buget = 2500 de lei!
    Am doi colegi in institutia in care lucrez, , fosti subofiteri, oameni care fac o munca extraordinara si sunt apreciati in colectivele lor, care au venituri lunare aproape duble fata de al meu! Foarte normal nivelul veniturilor acestora de la acelasi buget, dar ramane pentru mine (si pentru dumneavoastra domnule col.Acatrinei) intrebarea: este principial, corect, logic… s.a.m.d.?
    Si din nou intreb: principiile, corectitudinea si moralitatea sunt in aberatiile pe care le exprimati sau in realitate?
    Inteleg ca nu puteti, prin prisma muncii efectuate in ultima parte a carierei militare, sa nu vedeti in jurul dumneavoastra decat oameni pusi pe capatuiala, spolierea bugetului statului si hotii?
    Astept un singur gest de onorabilitate din partea dumneavoastra acum, dupa ce v-ati dat arama pe fata: DEMISIA din functia de vicepresedinte al filialei!
    Iar de la domnul presedinte al filialei astept reconsiderarea pozitiei exprimate in acord cu materialul postat pe site-ul filialei, dovada a faptului ca a meritat si merita in continuare increderea cu care l-au mandatat membrii de sindicat!
    Un proaspat dezamagit de proprii camarazi
    Viorel BOLOHAN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca are dreptate dl col(R) Acatrinei ! Cine se considera superspecialist sa mearga la privat si acolo sa-si arate competentele si valentele ! Cat priveste exemplul cu 1999 ...dura lex sed lex......astfel de ex sunt foarte rare cred eu. Pe de alta parte, este clar ca incadrarile pe functii de functionari publici ale rezervstilor( unii dintre ei) se faceau prin concurs " de imprejurari" .De multe ori, cel ce iesea la pensie azi aranja cu cadristul si a 2-a zi functia sa de ofiter era transformata in functie de fp si desigur cel incadrat pe ea era chiar .....el......cine altul? Asa incat lasati-o mai moale cu principiile, corectitudinea, moralitatea...ele exista sunt sublime, admirabile dar lipsesc cu desavarsire la multi ...onorabile !

      Ștergere
    2. Gura pacatosului (acatrinei) "adevar" graieste. S-a scapat omul, ce sa-i faci. A incercat sa para filozof si a reusit din plin. Mai rar asa ceva.

      Ștergere
    3. Daca tacea...filozof se chema.

      Ștergere
  26. Tovarasi de la sindicat de ce ati schimbat subiectul? Unde e predicatul? Ce se mai intampla cu pensiile militare? Dupa gafa de acum 2 seri iar o dati cotita? Rusinica, politrucilor care luptati numai pentru interesele voastre meschine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pensiile militare nu exista pina nu se revine la vechea Lege 164.....

      Ștergere
    2. Dar de ce nu la Decretul lege 214/1977?
      Ia studiaza raportul intre venituri si procenul cuvenit la iesirea la pensie.
      Parca este invers proportional cu venitul nu? Ghici de ce?

      Ștergere
    3. Dar cu avantajele date de Legea 19/2000 cf.art(2) , si Legea 80/"95.(citeste Istoria legilor(radacina legii) de pensionare din Romania si Decretul 247/1977.
      Tot eu cu istoria.

      Ștergere
  27. Vechea lege 164 a fost buna ea la inceput pana nu a fost capusata cu zeci de amendamente cunoscute si aplicate doar de cei initiati ! Asa au aparut pensiile alea de 8000-9000-12000, 14.000 considerate nesimtite si de la care a pornit tavalugul.Si nu au fost ale magistratilor, ei sunt o clasa aparte!

    RăspundețiȘtergere
  28. Domnul Acatrinei de ce nu e contrariat ca Zegrean cumuleaza pensia de 15700 lei cu salariul de 16600 lei de la CCR ? De ce nu e contrariat ca parlamentarii -inclusiv Stolojan...-cumuleaza pensiile cu salariile tot de la stat...Mare dreptate are colegul Bolohan Viorel.

    RăspundețiȘtergere

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.