luni, 18 februarie 2013

PRIMUL MINISTRU VORBESTE DIN NOU DESPRE RECALCULAREA PENSIILOR MILITARE: E o situație delicată; nu putem stârni o nouă panică!



Premierul Victor Ponta a declarat astazi că este "foarte complicat" subiectul recalculării pensiilor militarilor, deoarece s-au făcut mai multe erori de către guvernările precedente și el personal nu vrea să taie nicio pensie.
Ponta a precizat că nu s-a fixat un termen precis pentru această recalculare.

"Înțeleg că a fost niște probleme, trebuie să vedem cum facem în așa fel încât să calculăm corect, pe de altă parte să nu stârnim o nouă panică, adică oamenii să creadă că le scade cineva pensia, nu cred că asta e ideea. E o situație delicată, pentru că s-au făcut erori în calcul, pe de altă parte, repet, nu poți să vii să începi acum să le spui oamenilor că dacă s-au făcut erori în a calcula mai mult decât era, să începi să-i spui omului acum că de fapt îi tai din pensie, e foarte complicat", a declarat premierul.

"Părerea mea este că trebuie să găsim o altă soluție legislativă, nu e vina omului (că a primit mai mulți bani decât trebuia să primească la recalculare, n.red.), e vina celor care au calculat din instituțiile statului și să te duci să te întorci iarăși împotriva oamenilor mi se pare anormal și mi se pare că dacă a greșit statul, nu plătește omul, dacă au greșit cei de la stat, plătesc cei de la stat", a completat premierul.


Dan Moraru