joi, 31 ianuarie 2013

Aflat la Craiova ministrul Dusa a intors-o ca la Ploiesti !



Conform programului postat pe site-ul M.Ap.N.azi 31 ianuarie 2013 intre orele 13.00-13.30 d-l.ministru insotit de vechiul general Dănilă s-a întâlnt cu cadre militare în rezervă şi retragere si veterani de război.
Aveam mari sperante.Crezand in ceea ce ne spunea primul ministru la Iasi in Ziua Unirii,asteptam de la ministrul imputernicit sa rezolve problema revenirii pensiilor abuziv diminuate la cuantumul din decembrie 2010 „ asa cum am promis”  , stirea ca in sfarsit,actualii guvernanti incep sa se tina de cuvant.
Zadarnic.
Aflam de la colegii nostri din Craiova ca discutiile „ foarte scurte datorită timpului foarte condensat al vizitei” nu s-au soldat cu nici un rezultat bun pentru noi.
DOMNUL,in mare criza de timp (nu ca atunci cand facea opozitie) a binevoit totusi sa primeasca „ un material privind unele probleme ale militarilor”.

Ministrului Dusa nu-i plac carpelile
Vorbindu-i-se despre necesitatea imediata a Ordonanţei de Urgenţă,ministrul spune ca nu agreeaza  „cârpelile”.
Dar „dreptatea pana la capat” pentru pensionarii militari discriminati nu intra in preocuparile domniei sale?
Pentru ca aceste „carpeli” pot face de fapt pentru multi dintre noi (asa cum s-a intamplat) diferenta dintre viata si moarte. 

Si cu toate acestea ` nealui nu-i place problema asta a pensiilor.
` nealui vrea cu tot dinadinsul ca mai intai problema sa fie clarificata legislativ! 

De ce oare abia de acum incolo??
Si de ce nu foloseste proiectele la care a lucrat timp de 9 luni de zile Comisia Dobritoiu & Simona Sarbu?

Si pana la urma ,de ce nu vor sa ne dea pensiile inapoi?

Pentru ca „bugetul nu permite ca ... drepturile rezerviştilor... sa le rezolvăm într-un an”.
Acesta este raspunsul,”scapat” intr-o declaratie din decembrie 2012,in care  d-l. Dusa spunea ca recalcularea pensiilor militarilor în rezervă nu se va putea face în mai puţin de un an.
Pentru ca bugetul ministerului pe 2013 nu permite astfel de cheltuieli.

„Se vorbeşte de dotarea cu avioane, de proiecte şi mi-aş dori să se aloce bani pentru cheltuielile de capital, dar trebuie să rezolv şi problema pensiilor militarilor în rezervă. Aşa cum a zis premierul, pe bugetul din 2013 vom încerca să reparăm nedreptăţile, etapizat. Bugetul nu permite ca toate sumele care trebuie rezolvate legat de ordonanţe cu privire la felul în care guvernul Boc a tăiat drepturile rezerviştilor s-o rezolvăm într-un an”.

Col.(r.) Dan Moraru

11 comentarii:

  1. Chiar sint sume mici in discutie pentru "reparatii" la nivel buget, e asa de greu sa linistesti situatia asta?!!, se putea linisti cu o fraza legislativa inca de pe vremea lu' Boc, CARE E PROBLEMA?, stie cineva ?
    lt.co(r)M.P.
    pedrosian2003@yahoo.com(e bine?)

    RăspundețiȘtergere
  2. MAI, DIMINUATILOR, SUNTETI VICTIME COLATERALE! PENTRU 10%, NU STRICA NIMENI PRIETENIA! IN ARMATA ATI INVATAT DOAR SA VA PLANGETI LA SEFI! LUATI PROBLEMA LA LABA, SI FACETI-VA SINGURI DREPTATE! ARME SUNT PESTE TOT! SI DOAR ATI ANTRENAT GENERATII!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nimeni , niciodata nu ne vor da drepturile inapoi - de doi ani, latru prin toate postarile ... si nu pricepeti !!! . Pana nu le "rupem spinarea si nu punem batele pe ei" , nici-un guvernant , nici-un politicean nu ne vor da nimic ... doar vorbe si promisiuni. Singurul lucru de care se tem este " bata " , nu justitia , nu politia , nu CEDO ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi pare rau ,dar nu pot sa nu-ti dau dreptate.Uite ca revolutionarii au reusit.Bata,domnule,bata.Regret ca pe zi ce trece imi este din ce in ce mai greu sa o manui.

      Ștergere
  6. Vocabularul suburban postat de unii malformati ai soartei arata cursul societatii si problema educatiei din familie. Nu ar trebui sa ma mire atat timp cat si prezidentul Basescu este tot suburban. Deh..."cum e urcu si pistolu".
    Mai treceti pe la scoala din cand in cand mai baieti....poate se lipeste ceva bun de voi. Sunteti copii parintilor vostrii. Atentie...este molipsitor... asa or sa fie si copii vostri.

    Marian

    RăspundețiȘtergere
  7. 4 "Triste" intrebari "PONTICE"
    1.In care zi se va pune capăt suferinţelor noastre?
    2.Pensia furată,gradul militar"demilitarizat", umilinţa mea, vor avea sfârşit?
    3.Pentru noi, cei umiliti, purtaţi în procese de la un termen la altul, va sosi ziua dreptatii ?
    4.Noi,care care am fost purtati prin instante, de către slugi " nelegiuite",vom fi răzbunaţi ?
    P.S.-Iar voi,cei fără Dumnezeu şi fără ţară, să aflati ca:
    -ora răfuielilor se apropie, pentru voi toţi cei ce indatorati si apoi jefuiti aceasta ţara, voi toţi cei ce primiţi bani, vânzând pe fraţii voştri, vă aşteaptă soarta trădătorilor!("foarte repede datorită timpului foarte condensat al vietii noastre”)

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnilor, in ianuarie 2012 pe un ger cumplit au fost oameni, tineri si batrani, dacisi sa inlature guvernul Boc si au reusit. Oare noi, cei caliti pe campul de instructie, nu suntem in stare sa facem asa ceva? Ce mai asteptam? Pronia cereasca? Ce face conducerea SCMD care traieste din cotizatia nostra platita cu greutate din pensiile "Reduse nesimtit"? Ii menajeaza pe actualii guvernanti care ne mint cu nerusinare pentru ca suntem niste "mamaligi"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Repet.Pana cand sa astept?Sunt indemnat la calm.Tot calm sunt din ianuarie 2011.Rabdarea are si ia o limita.In caz contrar sunt un nesimtit.

      Ștergere

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.