sâmbătă, 17 noiembrie 2012

VICTOR PONTA,DE LA PRESEDINTE DE PARTID (NUMAI), LA PRIM MINISTRU!



VICTOR PONTA,
CAND VOIA , DAR NU PUTEA:
Declaraţii la 19 Ianuarie 2011,cand s-ar fi facut cu oricine ,orice  ca sa treaca puntea
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri 19 Ianuarie 2011 ca prin decizia umilitoare luata de Guvernul Boc de a lua bani de la pensionarii militari, care au sub 3.000 de lei, intr-un an de zile se face economie de doar 30 de milioane de euro.
"In urma calculelor facute de noi, nu stim daca Guvernul le-a facut, prin acesta recalculare se face economie de doar 30 de milioane de euro intr-un an de zile, adica prin aceste taieri facute in mod nedrept. Si daca ne gandim la senatorul Mircea Banias, acuzat ca a facut evaziune fiscala de 60 de milioane de euro, cred ca cu acesti bani in 2 ani de zile am fi putut plati pensiile saracilor militari", a spus liderul social democrat.
Victor Ponta a anuntat ca PSD a gasit doua solutii tehnice care sa rezolve aceasta situatie care ii pune in dificultate pe pensionarii militari.
"Daca se doreste ca pensiile sub 3.000 de lei sa nu scada legea poate stipula, si Guvernul poate stipula pentru aceasta categorie de pensionari, ca punctajul in plata sa fie determinat printr-un sistem - impartirea cuantumului pensiei aflate in plata la valoarea punctului de pensie la 1 ianuarie 2011.
Rezultatul este ca aceste pensii nu vor fi afectate in niciun fel. Pentru perioadele in care nu se gasesc in arhiva soldele concrete ale fiecarui fost militar, si sunt foarte multi militari in aceasta situatie, sa poata fi folosita la recalculare valoarea medie a soldelor pentru gradele functiilor si domeniilor respective. De asemenea, este necesara revenirea la sistemul de pensii ocupationale pentru militari", a mai mentionat Ponta.
VICTOR PONTA,
CAND  POATE (?) DAR NU VREA (?):
Declaraţii la 06.11.2012,cand in car sunt aproape sigur toti sacii:
Şi a doua problemă, domnul ministru al Apărării ştie, problema acelor pensii - cred că sunt treizeci şi ceva de mii, nu, de militari, dar şi foşti ofiţeri de la interne - cărora, în mod nedrept, li s-a recalculat greşit pensia şi pentru care trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să le facem şi lor dreptate cum le-am făcut celorlalţi. Însă şi aici, trebuie discutat exact care este influenţa bugetară şi în cât timp putem să dăm ceea ce Guvernul trecut le-a luat în mod greşit. Nu e aici o problemă de cantitate, că-s treizeci şi ceva de mii de oameni, e o problemă de a face dreptate şi vă rog cele două ministere implicate să participaţi la aceste discuţii”.
Dan Moraru