miercuri, 7 noiembrie 2012

OBEDIENŢĂ, SUPUNERE ŞI SLUGARNICIE


(Sau lungul drum de la OH (Oceni Haraso) la OK)

Am aflat deunăzi ca „se caută soluţii pentru a restitui banii abuziv opriti prin recalculare, revizuire etc. Dar  este nevoie de aprobarea delegaţiei Fondului Monetar Internaţional”

Istoria se repeta?

Documentele de arhiva retin faptul ca „politica ....regimului .. de la Bucureşti impus la 6 martie 1945, a fost puternic grevata de tutela sovietică.... sub influenţa şi presiunea Uniunii Sovietice, conducerea României ... a fost total obedientă faţă de indicaţiile şi comenzile venite de la Moscova ...”.

Care este diferenta ?
Diferenta  consta numai intr-o litera !?

Cei mai in varsta poate isi amintesc de rolul consilierilor sovietici delegati în sectoarele de forţă pe langa  directori de institutii,comandanti din armata etc. ,in luarea deciziilor. Era necesară aprobarea acestora în toate problemele importante. Orice ordin,dispozitie sau hotarare  nu se putea transmite structurilor subordonate fara sa aiba in coltul din stanga sus  2 litere „O.H” (prescurtarea de la oceni haraso).
 Chiar  si primul plan cincinal românesc a fost aşternut pe hârtie în 1949 cu directa implicare a acestora.
O.H ! Peste cuvântul lor nu mai îndrăznea nimeni să treacă.
Atunci,”Marele Frate ”.
Acum „Marele Licurici”.
OK! Peste cuvântul lor nu trece nimeni .
Care este diferenta ?
Miliarde luate,miliardele furate…
Dupa un drum lung cat  8 ani de zile, supus, obedientul nostru cocarjat sub greutatea slugarniciei ,se invarte aiurea privind chioras- sutit spre colturile podiumului,pe care sefii de state nu l-au lasat sa urce.
Asta avem.Cui sa-i mai fie rusine ?
Dan Moraru