vineri, 16 noiembrie 2012

CINE PE CINE DEZINFORMEAZA (2)



Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu , a facut, joi seara, o serie de clarificari privind pensiile militare si despre existenta unei cereri a FMI de plafonare a acestora, in emisiunea "Subiectiv" /Antena 3. 

Ministrul Dobritoiu a explicat ca informatiile despre existenta unei cereri a FMI de plafonare a pensiilor militare la 350 lei sunt o intoxicare, in spatele acestuor zvonuri aflandu-se interese de manipulare a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

"Informatiile despre existenta unei cereri a FMI de plafonare a pensiilor militare la 350 lei sunt o intoxicare. In spate sunt interese obscure legate de manipularea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate ce reprezinta o forta de temut. Cert este ca exista sumele necesare in buget pentru a face reparatia necesara fata de militari, dupa masurile nedrepte, nejustificate si aberante care au lovit in fostii militari", a declarat Corneliu Dobritoiu, in emisiunea moderata de Razvan Dumitrescu.

"Pensiile militare au fost recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr.119/2010 si ale OUG nr.1/2011,acte normative care, de altfel, au bulversat sistemul pensiilor militare, au creat mari nedreptati si in loc sa aduca economii la buget au crescut cheltuielile cu aproximativ 30 la suta", a apreciat ministrul Corneliu Dobritoiu.

Revenirea pensiilor diminuate la cuantumurile din decembrie 2010 este un act reparatoriu, dar astfel de masuri nu pot fi adoptate decat dupa luarea in calcul a tuturor posibilelor implicatii si, mai ales, fara sa afecteze in vreun fel angajamentele asumate de tara in domeniul fiscal-bugetar.

Detalii pe http://www.pesurse.ro/2012/11/16/corneliu-dobrioiu-informatiile-despre-existenta-un/