joi, 22 noiembrie 2012

Generalul Dobritoiu - un ministru care nu refuza pe nimeni,este mereu de acord cu ceva si isi propune ce i se propune . De ce oare ?



Domnul ministru Dobritoiu, fiind om politic cu aceleasi trebuinte ca toti ceilalti oameni politici , atat in plan spiritual, cat si in plan material, isi doreste si dumnealui pentru el insusi si pentru familia politica careia ii apartine ,pentru prieteni ,bune si manoase certitudini pentru ziua de maine.
Dar,”camaradul “nostru cu pensia diminuata (“la fel ca voi “), nu este perfect, asa cum isi inchipuie unii dintre noi ca este (sau trebuie sa fie ?).
Pe langa toate virtutile pe care le-a dobandit in lunga-i cariera,mai are si cate o slabiciune.
Aaaaa,sigur,nu se semeteste trufas ,ca cel de dinaintea domniei sale ! O astfel de atitudinea ar fi greu de suportat de cei multi ,care vor de la tine foarte putin ,mai ales ca azi esti (ministru) , maine esti fost.

Atunci,de unde  si pentru ce aceste nemultumiri ?
Iata de unde :

L-ati auzit vreodata zicand NU ?
Alunecos ,manevreaza cu mieroasa dexteritate printre cuvinte, lasand in urma groase dare de parfum caragialesc.

L-ati auzit vreodata contrazicand pe cineva ?
Cu agreabila si joviala sinceritate,cu o fermitate debordanta, energic militaros si decis,accepta orice de la oricine.

L-ati vazut vreodata irascibil ?
Curtenitor.Dispus sa asculte extaziat orice enorma ineptie.

Amabil .Prea ambil.
Intelegator. Excesiv de intelegator.

Deci, ce face dom`ministru ?
Pai face ceea ce crede ca ii va face bine .Adica, face si el ca toti ceilalti din tagma (de teapa ?) domniei sale ,ce poate sa faca in conditiile date: daca rezervistii sunt cum sunt,cu fundul in mai multe luntre, tot asa si ministrul nostru ...

Tare mult as vrea sa ma insel.Dar ma tem ca nu.Asta-i convingerea mea.

Dan Moraru 

Cititi si dvs.:


  
Informare
asupra desfăşurării întâlnirii Ministrului Apărării Naţionale cu militarii în rezervă
-Timişoara, 21 noiembrie 2012-
 Activitatea a avut loc în contextul campaniei electorale  USL Timişoara, alături de Domnul Ministru Dobriţoiu participând candidaţii îa alegeri din partea PNL,PC şi PSD (de remarcat absenţa candidatului UNPR).În asistenţă au fost aproape 200 rezervişti din Timişoara , împreună cu reprezentanţi ai unor filiale din Zona 5 Vest.
În expunerea sa, Domnul Ministru a prezentat situaţia extrem de dificilă în care se află România (a făcut chiar o comparaţie cu situaţia dinaitea celui de-al doilea război mondial), context care a pus şi ministerul pe care îl conduce într-o stare critică.
Referitor la problemele atât de cunoscute ale militarilor în rezervă (Domnia Sa având, de asemenea pensia diminuată şi statutul luat), ne-a explicat faptul că numai prin votul cetăţenilor , inclusiv al rezerviştilor, USL va putea să aibă o majoritate confortabilă, pentru a putea reclădi statul şi , în particular, a repara nedreptăţile grave, uneori cu tragice consecinţe, la care au fost  supuşi militarii în rezervă.
În timpul acordat întrebărilor şi discuţiilor, mai mulţi participanţi au ridicat probleme referitoare atât la situaţia lor (exemplu, interzicerea cumulului pensiei cu salariul, apreciată de Domnul Ministru ca o altă nedreptate care va trebui rezolvată), cât şi la funcţionarea defectuoasă a unor structuri de la nivelul ministerelor de resort (în speţă, Casele Sectorialel de Pensii), la care Domnia Sa a invocat lipsa personalului înalt calificat, remarcând şi faptul că nu i s-a răspuns favorabil la solicitările adresate unor rezervişti cu experienţă de a-l ajuta.
În ceea ce priveşte poziţia Filialei SCMD Timişoara, am reamintit Domnului Ministru faptul că noi avem un Acord de Colaborare cu alianţa USL Timiş, acord bazat chiar pe prevederile Programului de Guvernare 2012 al USL, capitolul 7 APĂRAREA, dar în lunile trecute de la accederea la guvernare s-a executat „marşul pe loc”, ceea ce a generat o stare de acută frustrare printre rezervişti. Prin urmare, am subliniat faptul că până la data alegerilor (9 decembrie) este imperios necesar să se elaboreze un act normativ (OUG) prin care să se clarifice poziţia guvernului, şi implicit a USL, faţă de categoria noastră profesională, înaitând cele trei propuneri :
  1. OUG numai pentru MApN;
  2. OUG numai pentru MApN şi SRI;
  3. OUG pentru toate trei, MApN, MAI şi SRI, cu aplicare eşalonată pe ministere, remarcând că aceasta din urmă întruneşte cea mai mare susţinere din partea SCMD.
În răspunsul său, Domnul Ministru a confirmat faptul că cele trei proiecte de ordonanţă sunt deja întocmite, urmând ca în cel mai scurt timp să se obţină toate avizele pentru una dintre ele.
Cu tot respectul, mi-am permis să-mi menţin scepticismul până la apariţia actului normativ în Monitorul Oficial, accentuând din nou ca acest eveniment să se producă PÂNĂ la data alegerilor, altfel fiindu-ne foarte greu să mobilizăm rezerviştii pentru a participa la vot şi a vota în favoarea candidaţilor USL.
În continuare, am prezentat Domnului Ministru o situaţie greu de înţeles, când acum, în plină campaniei electorală, Casa de Pensii a MApN trimite noi decizii de pensionare unor rezervişti cărora la reevaluare pensiile le-au fost mărite, iar acum li se reduc pritr-o re-reevaluare (un exemplu era în sală!). În  aceste condiţii, se creează o nouă categorie de nemulţumiţi şi se generează o atitudine de neîncredere în conducerea unor sectoare din Armată, care în loc să analizeze şi să răspundă contestaţiilor documentate ale celor cu pensiile diminuate, execută o altă activitate cu un caracter îndoielnic.Domnia Sa şi-a exprimat încrederea în activitatea şefului Casei de Pensii, dar va verifica informaţia.
Ulterior,într-un cadru informal, am reiterat cererea de a ni se accepta solicitarea de a obţine un sediu în cadrul spaţiilor locative (numeroase) ale MApN din Timişoara, dar mi s-a dat de înţeles că actualul cadru legislativ nu permite acest lucru.
În final, pot aprecia că activitatea şi-a atins scopul, marea majoritate a participanţilor din cadrul rezerviştilor (cu excepţiile inevitabile, dar puţine) au subscris mesajului ministrului Apărării Naţionale şi a candidaţilor USL de a susţine această formaţiune politică, singura, se pare, care manifestă preocupare faţă de cerinţele Armatei de Rezervă.

Preşedintele Filialei 1 Timişoara a SCMD,
Col(r) Radu AROMÂNESEI