vineri, 22 ianuarie 2016

O delegatie a SCMD s-a intalnit la Iasi cu Dan Andrei Muraru, consilier prezidențial



COMUNICAT 
Conform angajamentelor asumate de către dl. Răzvan Bogdan Abălasi, subprefectul judeţului, in prezenta acestuia, astăzi 22 ianuarie 2016 între orele 13.00-14.30 la sediul Prefecturii s-a desfăşurat o întâlnire de lucru între o delegaţie a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) Filiala Iaşi şi dl. Dan Andrei Muraru, consilier prezidențial, șeful Departamentului Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă din cadrul Administrației Prezidențiale.
Domnul consilier prezidențial a fost informat in detaliu asupra revendicărilor militarilor în rezervă ,in principal în legătură cu necesitatea retragerii urgente a  art.40 din OUG 57/2016 care modifică Legea pensiilor militare.
Au mai fost prezentate şi alte probleme referitoare la dificultăţile materiale şi financiare cu care se confrunta cadrele active, inclusiv date privind nivelul redus de salarizare al SGP.

Domnul consilier s-a angajat ca va transmite domnului Preşedinte solicitările şi problemele noastre, asigurându-ne totodată că Administraţia Prezidenţiala va intreprinde toate demersurile legale in vederea clarificarii si soluţionarii în cel mai scurt timp.În spiritul transparentei decizionale în procesul de remediere a neajunsurilor semnalate, vor fi cooptate si consultate structurile asociative ale cadrelor militare.

Delegaţia noastră a solicitat, ca în funcţie de programul acestora să aibă o scurtă întrevedere cu dl. Preşedinte sau/şi cu dl. prim ministru.

Delegaţia noastră a asigurat reprezentantul Preşedinţiei că militarii în rezervă din SCMD şi din celelalte structuri asociative, profund ataşaţi necesităţii respectării principiilor statului de drept, a respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale, a ordinii constituţionale, în actualul context politico-militar zonal şi regional, vor sărbători Unirea Principatelor Române alături de ceilalţi cetăţeni ai Iaşului, cu demnitate, onoare şi respectul cuvenit unei asemenea manifestări.

Biroul Operativ

Nota
Va indemnam dragi colegi sa nu raspundeti tentativelor de manipulare si deturnare a evenimentului, facand jocul unor interese personale, de grup, politic intern sau extern.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!