luni, 15 septembrie 2014

Legile promise ori manifestatii stradale?

In atentia membrilor si simpatizantilor SCMD

Din discutiile purtate de presedintele SCMD, la sfarsitul saptamanii trecute, alaturi de presedintele Sindicatului UNIPOL, cu reprezentanti ai Guvernului si Senatului, au rezultat urmatoarele:
  • In perioada 15 sept - 7 oct. a.c. vor fi supuse votului Camerei Deputatilor (camera decizionala) o serie de legi reparatorii;
  • Ordinea dezbaterii este urmatoarea: 1. Proiectul Legii reparatorii pentru grefieri, diplomati, fosti parlamentari, etc; 2. Proiectul Legii cumulului pensii-salarii; 3. Proiectul Legii de repunere in plata a indemnizatiilor revolutionarilor; 4. Proiectul Legii pensiilor militare de stat;
Precizam ca in toate solicitarile, SCMD a sustinut racordarea prin lege a rezervistilor romani la conditia rezervistilor din statele membre NATO, intrucat NATO este un tratat exclusiv militar, ale carui conditii trebuie respectate. Documentatia, din puct de vedere juridic, asupra a tot ceea ce ni s-a intamplat si privind justetea revendicarilor noastre pe calea revenirii la normalitate, au fost inmanate Primului ministru si ministrilor de resort, inclusiv noului ministru al bugetului si Avocatului Poporului.
Intrucat avem o experienta bogata acumulata in peste doi ani si jumatate de promisiuni neonorate, am dat insa si curs deciziei CD al SCMD de pichetare a sediului central al PSD si a sediilor PSD din tara, incepand cu data de 1 octombrie a.c.
In urma negocierilor cu Primaria Capitalei s-a stabilit ca pichetarea sediului PSD din Soseaua Kiseleff, nr. 10 se va face in perioada 1-17 octombrie (exceptand zilele de 11-12 octombrie) cu drept de prelungire, zilnic intre orele 14-17. 
Intrucat memoria politicienilor este extrem de scurta, pe durata campaniei electorale vom face asadar campanie si noi, pentru legile promise inca din oct. 2011, de principalul candidat, care s-a angajat, prin semnatura, la 14 iulie 2012. Aceasta, bineinteles, daca nu se vor tine nici de acest ultim angajament asumat in ceasul al 14-lea.
Solicit asadar membrilor SCMD ca, in numele unitatii de interese a tuturor categoriilor de militari si politisti, activi si in rezerva, sa lase deoparte cu ocazia acestei ultime, speram, batalii, orice manifestare a ego-ului propriu sau stimulata de interese colaterale si ambitii personale, pentru a putea obtine impreuna victoria asteptata dupa 5 ani de lupta sindicala pentru revenirea la normalitate a categoriei noastre socioprofesionale, umilita, mai odios poate decat celelalte componente ale natiunii, de catre regimul Basescu.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU