marți, 15 februarie 2011

NOUTĂŢI DESPRE ORDONANŢA DE URGENŢĂ NR. 1/ 2011

Comisia de Apărare din Senat – a avizat favorabil un amendament la OUG nr.1/2011 privind recalcularea pensiilor militarilor

Comisia de Apărare din Senat a dat aviz favorabil, marţi 15 februarie, OUG nr.1/2011, care prevede recalcularea pensiilor militarilor, cu amendamentul potrivit căruia dacă la recalculare vor rezulta sume mai mari, acestea se vor aplica, iar dacă vor rezulta sume mai mici, vor rămâne în plată pensiile care au cuatumul mai mare.

Preşedintele Comisiei senatoriale pentru Apărare, liberalul Teodor Meleşcanu, a declarat, în calitate de coautor al amendamentului, că la formularea acestuia s-au avut în vedere atât principiile de drept, cât şi prevederile Legii 19/2000 a pensiilor.

“Singura problemă la care nu am primit răspuns este de ce a fost nevoie de tot acest exerciţiu. Mă refer la desfiinţarea sistemului de pensii ocupaţionale şi trecerea la cele pe bază de contributivitate, în condiţiile în care nu se face nicio economie şi în condiţiile în care bulversarea, pentru foarte mulţi e foarte mare”, a afirmat Meleşcanu.

Notă: Amendamentul a fost acceptat în Senat, însă în Camera Deputaţilor, ce va fi?