luni, 29 aprilie 2013

CE AI PRIMIT, ŢI SE VA LUA ! - o necesara completare la postarea anterioara-



(Comentariu la o scrisoare)
Din respect pentru autorul scrisorii comentate  , membru SCMD ca si mine, asigurandu-l de toate bunele mele intentii, la solicitarea dumnealui , revin si postez integral continutul scrisorii.

Fac mentiunea (necesara vad) ca nici un pasaj nu a fost considerat deranjant si ca opiniile mele exprimate in postarea din 27 aprilie ,se refera strict la acei rezervisti M.Ap.N. care ,dupa ce au beneficiat de cei cativa banuti, cazuti din cer (?) nu numai ca au parasit sindicatul ,dar au si denigrat pe cei ramasi pe baricade, cu sau fara “beneficiile reconsiderarii încadrării în grupe de muncă pentru unele perioade prin aplicarea arbitrară (?) a dispoziţiilor HG S 1019/2010”.

Col.r.Dan Moraru  
Am onoarea sa va salut !
Sunt lt. col. (r) ...., vicepresedinte la filiala ... SCMD.
Va retransmit un mesaj pe care l-am difuzat tuturor membrilor filialei noastre, in urma experientei traite de mine la chemarea la CMJ.
In esenta, este vorba de actiunea omniinfractorului oprea (nu este greseala, asa il scriu eu pe oprea, cu litera mica) care incearca sa-si "albeasca" faradelegile savarsite prin aplicarea HG S 1019 la pensionari.
Doream sa cunosc daca la dumneavoastra se practica sau s-a practicat aceeasi metoda de chemare la CMJ in aceasta perioada. 

Astăzi, 18.04.2013, am fost invitat la CMJ pentru a mi se aduce la cunoştinţă modificările din fisa cu locurile de muncă.
După cum ştiţi, acţiunea de acest fel a început joia trecută, în fiecare zi fiind chemaţi, în ordine alfabetică, între 30 şi 40 de pensionari militari (astăzi au fost cei cu literele G şi I).
Aflasem că, pe la mijlocul lunii februarie, Casa de Pensii Sectoriala  a MApN solicitase de la CMJ un număr de 300 de memorii originale (dosare personale). Se pare că acele memorii s-au reîntors.
Eu am fost unul dintre beneficiarii "falsului intelectual" promovat de Casa de Pensii Sectoriala a MApN, care, independent de voinţa mea, mi-a modificat încadrarea în grupele de muncă, în scopul creşterii cuantumului pensiei, urmărind să-mi "închidă gura".
Ştiam, din ultima decizie, că pentru o perioadă de 4 ani şi 8 luni mi s-a modificat încadrarea în grupele de muncă, fiind trecut de la deosebite la speciale. După petiţii repetate am descoperit că modificările au fost făcute de către Centrul Militar Zonal Bucureşti.
Ce am constatat astăzi, din înscrisurile ce mi s-au pus în faţă:
1.La nivelul ministerului s-a constituit o comisie de analizare a documentelor emise pentru încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii a UNOR cadre militare trecute în rezervă sau în retragere din MApN (titulatura le aparţine, fără sublinierea cuvântului "unor", care îmi aparţine);
2. Statul major general a emis ordinul MS 12/2013, în care, la art. 4, se prevede analizarea DOAR  a perioadelor cuprinse în procesul verbal nr. CA 1/R 4370/04.03.2013 al comisiei numite;
3. Toate aceste perioade, individualizate pe persoane, au făcut obiectul unor transmiteri către CMJ, cu data de plecare de la Bucureşti 4 martie 2013,menţionându-se în ele deficienţele constatate la încadrarea în grupele de muncă!!!
STUPEFIANT!!!
AŞADAR,EI (CENTRUL MILITAR ZONAL BUCUREŞTI ÎN CÂRDĂŞIE CU CASA DE PENSII) FAC MODIFICĂRILE CU DE LA SINE PUTERE ÎN DECIZII ŞI ACUM LE TRIMIT LA CMJ, CHIPURILE,PENTRU ÎNDREPTAREA GREŞELILOR!!!  
 4.Fiecare astfel de PV este semnat de nimeni altul decât ŞEFUL SERVICIULUI MOBILIZARE, RECRUTARE ŞI SELECŢIE DIN DIRECŢIA PERSONAL ŞI MOBILIZARE A STATULUI MAJOR GENERAL!!!
RUŞINE, oricine ar fi !!!  
5.Prin urmare, angajaţii CMJ te anunţa, angelic, că S-A FĂCUT O GREŞEALĂ şi că perioada sau perioadele cuprinse în PV trimis de la Bucureşti nu vor mai fi în condiţii speciale, că până acum, ci vei fi trecut la condiţii deosebite, adică, în traducere, CE AI PRIMIT ÎN URMĂ CU UN AN, ţi se va lua înapoi, prin emiterea unei noi decizii !!! Asta trag eu concluzia, logica, de altfel, pentru că dacă îi întrebi pe angajaţii CMJ-ului, ÎŢI RĂSPUND,MEFISTOFELIC,CĂ EI NU ŞTIU,PENTRU CĂ EI NU CALCULEAZĂ PENSII!!!
Şi, în final, SURPRIZE, SURPRIZE!!!
DACĂ PE PARCURSUL PERIOADELOR CUPRINSE ÎN PV TRIMIS DE LA BUCUREŞTI AI URMAT VREUN CURS DE SPECIALIZARE (curs comandanţi baterii, curs comandanţi divizioane, curs de stat major, curs de alpinism, curs de paraşutism etc), EŞTI GHINIONIST!!! Pentru acele perioade EŞTI ÎNCADRAT LA CONDIŢII NORMALE,  în baza art. 3 alin (2) din ordinul M 116 pentru aplicarea HG 1294!!!
CINISM!!!
În anexele de la decizii nu apar condiţii normale pentru acele perioade! Dar, ce şi-au spus hoţii de la Bucureşti? Vreţi dreptate?! LUAŢI ÎNZECIT!!!
CONCLUZIE GENERALĂ: S-AU SCĂLDAT ÎN MINCIUNI!!!
Motivare:
- totul este o mascaradă menită să-l scoată din butoiul cu "miere" de musca pe omni infractorul oprea;
- solicitarea memoriilor de la CMJ a fost o "perdea de fum", deoarece, în mod clar,  casa de pensii  avea evidenta tuturor măgăriilor făcute şi doar au completat procesele verbale, fără a răsfoi nicio pagină din memorii;
- este evident că nicio comisie nu ar fi putut să analizeze atât de multe memorii în perioada 15 februarie-4 martie, basca editarea PV individualizate şi semnarea lor; 
- oprea a utilizat această manevră disperată în alianţă mafiotă cu toţi din minister, în scopul eradicării dovezilor incriminatoare.
- odată dovezile dispărute, oprea va apărea în faţă  că "îl salvatore della patria", mai ales că este cosemnatar al iniţiativei legii recuperatorii.

Lt.col.(r)......

sâmbătă, 27 aprilie 2013

CE AI PRIMIT, ŢI SE VA LUA !



Căci tot celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce n-are şi ce are i se va lua.” (Matei 25,14-30)

(Comentariu la o scrisoare)

E-mail-ul de mai jos l-am primit de la un coleg rezervist, unul dintre beneficiarii "falsului intelectual" promovat de Casa de Pensii Sectorială a MApN, care” independent” de voinţa acestuia i-a “modificat încadrarea în grupele de muncă, în scopul creşterii cuantumului pensiei, urmărind” să-i "închidă gura".
Iată conţinutul:
“Astăzi, 18.04.2013, am fost invitat la CMJ pentru a mi se aduce la cunoştinţă modificările din fişa cu locurile de muncă.

După cum ştiţi, acţiunea de acest fel a început joia trecută, în fiecare zi fiind chemaţi, în ordine alfabetică, între 30 şi 40 de pensionari militari (astăzi au fost cei cu literele G şi I).

Aflasem că, pe la mijlocul lunii februarie, Casa de Pensii Sectoriala  a MApN solicitase de la CMJ un număr de 300 de memorii originale (dosare personale). Se pare că acele memorii s-au reîntors.

Eu am fost unul dintre beneficiarii "falsului intelectual" promovat de Casa de Pensii Sectoriala a MApN, care, independent de voinţa mea, mi-a modificat încadrarea în grupele de muncă, în scopul creşterii cuantumului pensiei, urmărind să-mi "închidă gura".

Ştiam, din ultima decizie, ca pentru o perioadă de 4 ani şi 8 luni mi s-a modificat încadrarea în grupele de muncă, fiind trecut de la deosebite la speciale. După petiţii repetate am descoperit că modificările au fost făcute de către Centrul Militar Zonal Bucureşti.


Ce am constatat astăzi, din înscrisurile ce mi s-au pus în faţă:

1. La nivelul ministerului s-a constituit o comisie de analizare a documentelor emise pentru încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii a unor cadre militare trecute în rezervă sau în retragere din MApN.


2. Statul major general a emis ordinul MS 12/2013, în care, la art. 4, se prevede analizarea doar  a perioadelor cuprinse în procesul verbal nr. CA 1/R 4370/04.03.2013 al sus numitei comisii.


3. Toate aceste perioade, individualizate pe persoane, au făcut obiectul unor transmiteri către CMJ, cu data de plecare de la Bucureşti 4 martie 2013, menţionându-se în ele deficienţele constatate la încadrarea în grupele de muncă!!!


4. Fiecare PV este semnat de şeful serviciului mobilizare, recrutare şi selecţie din direcţia personal şi mobilizare a STATULUI MAJOR GENERAL!!!


5. Prin urmare, angajaţii CMJ te anunţă, că S-A FĂCUT O GREŞEALĂ şi că perioada sau perioadele cuprinse în PV trimis de la Bucureşti nu vor mai fi în condiţii speciale, ca până acum, ci vei fi trecut la condiţii deosebite, adică, în traducere, CE AI PRIMIT ÎN URMĂ CU UN AN, ŢI SE VA LUA ÎNAPOI, prin emiterea unei noi decizii !!! 


Dacă pe parcursul perioadelor cuprinse în PV trimis de la BUCUREŞTI ai urmat vreun curs de specializare (curs comandanţi baterii, curs comandanţi divizioane, curs de stat major, curs de alpinism, curs de paraşutism etc), EŞTI GHINIONIST!!! Pentru acele perioade EŞTI ÎNCADRAT LA CONDIŢII NORMALE,  în baza art. 3 alin (2) din ordinul M 116 pentru aplicarea HG 1294 deşi în anexele la deciziile de pensionare nu apar condiţii normale pentru acele perioade!“

Colegul nostru este supărat tare.Şi-i înţeleg supărarea. 
Până la un punct.De ce?

Pentru că pe tot parcursul anului trecut şi mai cu seamă în primele luni ale anului curent, suficient de mulţi (?) rezervişti M.Ap.N membri ai SCMD, care au suferit în 2011 amputări draconice ale cuantumului pensiilor, mulţumiţi că în anul 2012 “li sa mai dat ceva”, fără să se întrebe nici o clipă “de unde li sa dat” şi “de ce li sa dat” şi care nu s-au autodenunţat pentru că au primit ceva la care nu ar fi avut dreptul, s-au retras oficial-ritos din sindicat. 

Unii,tot din aceeaşi categorie, uitând să mai plătească cotizaţia,au rămas membri “inactivi”, adicătelea membri “pe şest”. Aşa, doar ca să vadă şi ei ce se mai întâmplă ca nu care cumva să nu aibă un loc la masă, dacă se întâmplă ceva de bine.

Despre alţii? Despre cei care nu au avut” norocul” să “beneficieze” de “reconsiderarea încadrării în grupe de muncă pentru unele perioade prin aplicarea arbitrară (?) a dispoziţiilor HG S 1019/2010”, de ce să-i doară?
Se vede treaba ca pe unii dintre noi ne apropie doar necazurile,cu conditia ca sa fie si ale noastre acolo....Că dupa ce-s sacii-n telegută....
Poate ca la începuturile sindicalismului militar, supăraţi şi uniţi în furie şi compasiune, mai aveau urechi şi pentru dramele altora, chiar dacă priveau furiş-vinovat spre cuponul colegului atins mai serios la buzunar.
Să fie sănătoşi şi să lupte împreună cu Dogarul lor -ziceau unii despre ceilalţi păgubiţi sau nepăgubiti care au rămas totusi în sindicat - “Şi cum nu avem nici o vinovăţie pentru faptul că doar noi am fost cei aleşi, nu mai avem nici o treabă cu sindicatul vostru”.

De un an de zile nu ia mai interesat nimic.
Nu i-am mai văzut la nici o actiune,la nici o adunare, cu sau fara ordine de zi,nici macar pe la sediu n-au trecut,ca altadată,sa afle ce se mai intamplă si să bodogănim impreună impotriva celor care ne-au nedreptătit.

Asa au ajuns colegii nostri, multumiti cu câtiva bănuti, să-i zică răului – bine, uitând că ne-am constituit in sindicatul cadrelor militare pentru a ne ajuta la nevoie, pentru a ne fi aproape unul altuia, nu pentru a fi răsplătiţi pe merit sau nemerit.
Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar!” (Isaia 5,20)

Ne lăsăm sau nu duşi de val? Aşa cum merg toţi,trebuie să mergem şi noi? Ne luăm după gura lumii? E bine să mergem orbeşte, acceptând şi zicând ca e bine ,numai pentru ca asa zic unii că e bine şi zicând că e rău, la ce zic altii că e rău?
Orice cadere este dureroasa si descurajanta,mai ales cand esti trecut de vârsta entuziasmului si cand vezi ca toata lumea parca este impotriva ta.
Dar, pentru noi ,militarii in rezerva care facem parte dintr-un corp bazat pe spirit de echipăorice cădere are un rost special.
Pentru că atunci când vine vremea să te ridici, când ai să poţi doar tu să te ridici, trebuie să poţi lua şi pe alţii aflaţi în cădere la fel ca tine.
 “De ai căzut, ridică-te; dar vezi de nu ai putea cumva să ridici şi pe alţii cu tine”.

Col.r. Dan Moraru

marți, 23 aprilie 2013

Propunere legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

Accesati linkul de mai jos si apreciati sansele.Si daca dvs.inca mai credeti ca acestea exista,ganditi-va la termene:
http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=17092&pos=0&NR=b118&AN=2013#

Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile și se calculează de la data de 22.04.2013.
Termenul urmeazã sã se împlineascã dupã vacanta parlamentarã, la 9 zile de la reluarea activitãtii Senatului.

Cei din Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială ,foarte interesati fiind (?) si-au stabilit ca termen pentru emiterea avizului abia 8 mai 2013 ?

Comisia pentru aparare,ordine publica si siguranta nationala a rezolvat azi de Sf.Gheorghe

Număr de înregistrare Senat:L121/2013
Adresa:-
Prima cameră:Senat
Tip inițiativă:Propunere legislativă
Inițiatori:Dobriţoiu Corneliu - senator PNL; Oprea Gabriel - senator UNPR; Benga Ioan - deputat PSD; Calimente Mihăiţă - deputat PNL; Cozmanciuc Corneliu-Mugurel - deputat PNL; Emacu Gheorghe - deputat UNPR; Mocioalcă Ion - deputat PSD; Pocora Cristina-Ancuţa - deputat PNL; Răducanu Ion - deputat UNPR; Scutaru Adrian George - deputat PNL; Stroe Ionuţ-Marian - deputat PNL; Stroe Radu - deputat PNL; Vlase Petru Gabriel - deputat PSD; Weber Mihai - deputat PSD
Număr de articole:1
Avizul Consiliului Legislativ:252/09.04.2013
Procedura de urgență:Nu
Stadiu:în lucru, la comisiile permanente ale Senatului
Caracterul legii:Organică
Termen adoptare:Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile și se calculează de la data de 22.04.2013.
Termenul urmeazã sã se împlineascã dupã vacanta parlamentarã, la 9 zile de la reluarea activitãtii Senatului.
Termenul este calculat conform art. 75 alin.(2) și art. 115 alin(5) din Constituția României, republicată, coroborat cu art. 113-115 din Regulamentul Senatului.

Derularea procedurii legislative:
DataAcțiunea
12-03-2013 Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b118 (adresa nr.bpi108/11/03/2013)
19-03-2013 trimis pentru aviz la Consiliul Economic şi Social
19-03-2013 trimis pentru aviz la Consiliul legislativ (termen: 18.04.2013)
19-03-2013 trimis pentru punct de vedere la Guvern
03-04-2013 primire aviz de la Consiliul Economic şi Social - cu nr. 1001/03.04.2013 (negativ)
09-04-2013 primire aviz de la Consiliul legislativ - cu nr. 252/09.04.2013 (favorabil)
22-04-2013 cu nr.L121 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată
22-04-2013 primire punct de vedere de la Guvern - cu nr. 478/22.04.2013 (favorabil)
22-04-2013 trimis pentru raport la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială (TERMEN: 08/05/2013)
22-04-2013 trimis pentru aviz la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (TERMEN: 23/04/2013)
22-04-2013 trimis pentru aviz la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (TERMEN: 23/04/2013)

Documente asociate proiectului de lege:
- adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere
- adresa de desesizare a Camerei care nu are competenţă de primă Cameră sesizată    http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L121DE.pdf 
- forma iniţiatorului                                                                                                        http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L121FG.pdf 
- expunerea de motive la iniţiativa legislativă                                                                        http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L121EM.pdf 
- adresa pentru aviz la Consiliul legislativ, Guvern, Consiliul economic şi social,…               http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L121AV.pdf 
- avizul Consiliului Legislativ                                                                                         http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L121LG.pdf 
- avizul Consiliului Economic şi Social                                                                                http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L121ES.pdf 
- punctul de vedere al Guvernului                                                                                http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L121PV.pdf 
- Evaluare primară                                                                                                       http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L121EV.pdf