sâmbătă, 6 aprilie 2013

"DE LA NIMIC, PRIN NIMIC, SPRE NIMIC " !

Incolori si inactivi de aproape un an,fara sa stie ce si de ce,pedelistii, udemeristii si uneperistii din Consiliul Economic si Social (CES)  s-au  reactivat brusc pe 2 aprilie  a.c. si fara sa se sinchiseasca de lipsa cvorumului, au dat peste nas deputatilor si senatorilor ” puterii”  autori ai initiativei legislative referitoare la pensiile militare diminuate abuziv.

Si evident ,prin ricoseu ,acelasi tratament se adreseaza si sindicalistilor militari prin feciorelnicul  nostru Comitet Director care, zambind  sagalnic,astepta pana mai ieri-alaltaieri in birourile din Poligrafiei, harjonindu-se cuminti in discuţii bizantine de-a lungul unor sedinte cu o ordine de zi anosta.

Burzuluindu-se la actualii aliati din ce in ce mai rar si doar pe bloguri ,CD al SCMD este inca convins ca Proiectul Legii Reparatorii are deplina si sustinuta politic unda verde si nimic nu-l mai poate opri din drumul sau spre promulgare.

Oare acum cand a aparut semnalul si primul motiv de respingere a proiectului,nu ar fi cazul sa se ingrijoreze ?

Pentru ca iata,culmea,voteaza impotriva proiectului si niste sindicalisti, aderenti la Consiliul National al Societatii Civile,initiat de SCMD prin dl. presedinte Dogaru  (Marius Ovidiu Nistor -Federatia Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret” – Presedinte, Stefan Teoroc -Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare si Publisind– Presedinte !  si altii,conform tabelului de aici.

Pai cum sa fie de acord ACUM Tanczos Barna,Oana Iulia Adriana Badea,Karoly Borbely, Alina Mihaela Bica si Eusebiu Pistru daca ATUNCI cand erau la putere au sustinut neghiobia boccie?

Iata ce ne spune acest CES (al carui  presedinte este Florian Costache ofiter in rezerva , absolvent al Scolii de Ofiteri Baneasa-Jandarmi,promotia 1976) in Decizia nr.1001 din 02 04 2013:

“Potrivit art. 6. - (1) /OUG.1/2011,pensiile recalculate pe baza documentelor care atestă veniturile realizate şi a salariului mediu brut pe economie sau exclusiv pe baza salariului mediu brut pe economie, pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare şi ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele aflate în plată în luna decembrie 2010, se menţin în plată în cuantumurile avute în luna decembrie 2010, începând cu luna ianuarie 2011, până la data emiterii deciziei de revizuire.”...

 Si adauga :
 Daca s-ar mentine cuantumul pensiei avute in luna decembrie 2010 si dupa data emiterii deciziei de revizuire,decizia de revizuire ar deveni inutila ,intrucat scopul acesteia a fost tocmai acela de a stabili cuantumul pensiei rezultat in urma recalcularii si care urmeaza a fi platit.
- Textul propunerii legislative este evaziv si neclar,intrucat din cuprinsul acestuia nu reiese care este perioada exacta pentru care se doreste mentinerea in plata a cuantumului pensiei cuvenit pentru luna decembrie 2010”.



Col.r.Dan Moraru