duminică, 21 aprilie 2013

Declaratie ministrul Apararii Mircea Dusa, la Romania TV


Promisiuni ?  
Mircea Dusa declaratie sâmbătă,20 aprilie 2013, la România TV

Avem bani in bugetul Ministerului Apararii si Ministerului de Interne pentru a majora, in 2013,  pensiile militarilor care au fost nedreptatiti.

"De acum 2 luni am afirmat ca legea adoptata pe timpul Guvernului Boc a bulversat sistemul de pensii militare, si a adus mari nedreptati, desi prin hotarare de Guvern s-a incercat ca pensiile militare sa nu scada.

Eu vorbesc de doua lucruri: de o lege care sa ofere un fundament solid pensiilor militare si care este in avizare la ministere si voi trimite legea in Parlament, dupa ce va fi aprobata in Guvern, ca de la 1 ianuarie 2014 sa existe un fundament juridic durabil pentru a elimina aceasta dezbatere continua din ultimii 2 ani de zile".

Ce-a de-a doua initiativa, o lege pentru "repararea nedreptatilor" fata de pensionarii militari.

"Este vorba de o lege in Parlament pentru cei 10% dintre pensionarii militari care au pierdut la pensii si care repara aceasta nedreptate a guvernului Boc si care e la Senat, prima camera sesizata. Vom gasi mai ales la Aparare si la cei de la Interne resurse financiare in bugetul anului 2013 ca aceasta nedreptate sa fie reparata si diferentele la pensii in plus pentru cei 10% vor fi platite inca din momentul in care legea va intra in vigoare".

 

Sperante.Si atat! Au trecut deja 11 luni de asteptare