joi, 27 octombrie 2016

Scrisoare neînchisă unui tânăr domn`general activ cu patru stele


                                                               Motto: Ştiţi ce fac ăştia pensiilor militare şi nu ţipaţi de loc?

De-a valma, noi sindicaliştii militari (din evidenţă!) am fost felicitaţi si cu ziua sf. Dumitru de unii domni generali şi funcţionari cu rang important din M.Ap.N (şi nu numai).
Pentru asta, mulţumirile cuvenite.
M-am ostenit oleacă şi am pus pe hârtie câteva succinte comentarii cu mult simţ (bun, rău asta e!) aşa, ca un fel de... feedback din partea celor felicitaţi, în contextul veştilor nu tocmai bune care sosesc odată cu nişte decizii de pensie imposibil de acceptat.
Sunt sigur că pe mulţi rezervişti nu-i interesează ce se întâmplă azi, aşa cum nu i-a interesat ce s-a întâmplat ieri sau alaltăieri.Şi sunt suficienţi pe care nu-i interesează ce se va întâmpla de mâine încolo.. pentru că de fapt nici nu prea ştiu ce-i aşteaptă.
Dumnealor, mulţi, puţini aşteaptă recalcularea pensiilor.Cu incredere nestrămutată in prea-cinstitii conducători.Şi ce, pierd ceva aceşti colegi mulţi, puţini dacă va veni,cum va veni ? Pentru ca oricum, rămâne sumă-n plată! Chiar dacă se aude că o ordonanţă pe şest va pune.. ordine şi aici.
Sau dacă dă domnu`Ciolos.. măcar ceva acolo, cât de mic, da`creste-un pic ?
Ştiu ei că nici asta nu se va întâmpla? Nu ştiu şi nu-i interesează “bârfele” neautorizate. Pen`că ei au încredere în guvernul ciolosist, anti-orice. De ce? Pentru că aşa au fost instruiţi, să creadă orbeşte în şef. Dar să-şi pună întrebări, neam!
Că spre exemplu, de ce ne-ar « sări » pe noi orice lucru bun care s-ar putea întâmpla la anu` şi la mulţi ani, altor categorii de pensionari? Păi chiar aşa de ce? Pentru că aşa au dorit cei de teapa domnilor ghinărari politici. Unii cu mai mult stagiu la secretariat, decât la trupe.Şi pe care nu-i interesează şi nu-i doare nicăieri. Nici măcar la bască!
Ce faină ar fi zilnică sărbătorire a Dumitrilor! Rezerviştii ar fi mereu în atenţia baştanilor. Aşa, doar anuală şi sub austerele auspicii prefigurate (coapte) de "sprijiniţii" de la guvernarea ciolosista...

Se aude dom`gheneral?
Ştiţi ce fac ăştia pensiilor militare şi nu ţipaţi de loc? Păi se poate ca pe noi să nu ne privească nici 5%, nici alte procente de majorare de la anu`?
Dar ieşirile din sistem care înregistrează procente înspăimântătoare, contează? Sunt galopante, ştiaţi? Molima să fi dat în rezervişti şi nu se întâmplă aşa ceva! Ştiaţi că la Iaşi (pentru imaginea în plan naţional, multiplicaţi cu ce vreţi dvs.), numai în ultima lună am înmormântat 4 colegi, din care 3 sub 60 de ani, toţi cu probleme «cu capu`» (AVC)??
Dvs. domnule gheneral, vă este bine? Nouă nu!
Ş-apoi, ce mai contează voturile unei sute de mii de bătrâne catane? Afară din sistem, cât mai urgent!
Aveţi vreun răspuns?

Col.r.Dan M.