marți, 22 decembrie 2015

Ce are antihrist cu noi in Ajunul Craciunului ?

Oare Antihristul s-ar putea să fie în viață în zilele noastre ? Complicata intrebare, greu raspuns ! Daca da, e jale mare.Daca nu-i asa, atunci cine si ce are cu sufletele noastre exact in ajunul Sfantului Craciun ? Cand toata lumea crestina iarta ca sa-i fie iertate pacatele si greselile cele multe, cele putine...Cand toata lumea crestina se induioseaza de sufletele pribegite si amarate, de cei  fara adapost sau /si de multe,prea multe destine frante prea timpuriu. Ce-i in mintea lor, a celor care decid tam-nesam ca trebuie tulburata tihna Craciunului si involburata linistea Ajunului ? În anii 2000 mulți au crezut că Sadam a fost Antihristul. Alții au fost la fel de siguri ca-i Castro, ba chiar papa de la Roma, ori nu stiu care dictator.Până acum, toți au greșit. Nu vrem sa gresim si noi, asa ca citam doar ce spune Biblia despre Antihrist: „I s-a dat o gură care rostea vorbe mari și hule. Şi i s-a dat putere să lucreze patruzeci și două de luni. Ea și-a deschis gura și a început să rostească hule împotriva lui Dumnezeu, să-I hulească......I s-a dat să facă război cu sfinții și să-i biruiască. Şi i s-a dat stăpânire peste orice seminție, peste orice norod, peste orice limbă și peste orice neam. Şi toți locuitorii pământului i se vor închina ....”
Din cinci in cinci ani, aproape fix inainte de Craciun, Antihrist ne trimite semnul sau.... Decembrie 2010 ...Decembrie 2015.Si anul acesta semnul celui nerostit, nu este numarul prea bine cunoscut al fiarei - 666 (sase sute saizeci si sase ) « care este numar de om ” (Apoc.13, 18) , ci 57 (cincizeci si sapte), care este numar de ordonanta. Nu-ti trebuie multa intelepciune (ori poate imaginatie ?) si nu-i greu de interpretat ca pentru militarii in rezerva (mirare mare, de anul acesta mai nou si pentru cei activi !) este evident ca la implinirea cincinalului a re-venit antihrist ! De fapt, nu trebuie sa manifestam un interes special in cautarea lui antihrist. El nici nu trebuie cautat: se arata singur. Trebuie doar, din cand in cand, pe seara ,sa te uiti la un post de televiziune. Prevazator, plantand premergator din loc in loc incepand cu noiembrie anul trecut, capcane insidioase in care se zbat si azi convinsi (creduli ?) colegi de suferinta, induiosati nevoie mare de nevoile bietei tarisoare pusa La punct si « luata » din nou de proaspata ...De la capat..
Si altele,care mai de care ...De ce nu pentru toti pensionarii egala masura ?

Echitate ,dreapta si cinstita rasplata pentru munca cinstita... Fiecaruia dupa merit ? Dreptate ? Daa ! Dar pana la gardul meu...Dincoace este proprietate privata !

Cand ne-au « operat » pensiile in decembrie 2010,magistratii s-au auto-exceptat de la prevederile legii Boc-Basescu pe considerentul infatuant ca ei reprezinta o putere constitutionala (??) si, deci, nu pot fi inclusi in randul celor de rand.De atunci incoace nimeni nu indrazneste sa-i « atinga » nici cu o floare ! O vorba nu se aude despre sumele EXORBITANTE pe care le primesc pensionarii fosti magistrati ,astazi cand ciolovecii boccii ne ciolosesc din nou pensiile ! Ati auzit sau ati vazut in TOATA mass-media, de la un cap la altul, dintr-o aripa la alta, vreun vajnic formator de opinie,luptator pentru dreptate si echitate sociala care sa se oripileze in fata unui cupon de pensie de fost judecator, procuror pe care scrie 30.000 lei pe luna ? Intru totul de acord, magistratii de cariera trebuie sa se bucure de o pensie speciala, dar......in nici un caz, de o pensie NESIMTITA!Limita dintre cele doua fiind greu de stabilit, este necesar ca legea sa stabileasca si acestora un algoritm de calcul clar care sa coreleze pensia exclusiv cu salariul de incadrare al magistratului.
De ce oare nu le-ar plafona si lor cuantumul pensiilor pana la maximul salariului maxim pe care il poate incasa un bugetar ? Oricat de speciali si de valorosi ar fi magistratii, mananca tot de 3 ori pe zi ! 

Nu credeti ca merita strigate toate aceste adevaruri pe 28 la miting?
Col.r.Dan M.