luni, 27 ianuarie 2014

PACTUL CU VRAJMASUL

(Sau pacea mincinoasa)

Eu tot mai sper ca odata si odata cei care azi ne denigreaza afisand o gaunoasa si mandra onorabilitate, vor ajunge la concluzia ca trebuie sa se rusineze de meschinaria si josnicia proprie,ca o posibila cale de a scapa de povara raspunderii fata de propriile constiinte,dar mai ales fata de colegii lor pe care i-au dezbinat.

Dar pana atunci ar trebui ca cei afectati sa renunte cat mai repede la acceptarea indiferenta a falsei lor reprezentativitati,sa ia atitudine si sa vorbeasca despre ilegitimitatea asumarii intereselor tuturor rezervistilor din armata de catre o seama de personaje obosite de atatea onoruri pe care nu le mai pot duce.Si nici nu le mai merita.Nu le mai merita de mult, cam de atunci de cand, acceptand insignifiantul rol de menestreli,s-au inrolat in corul laudatorilor politici.

Stimati colegi rezervisti M.Ap.N !
Si eu sunt membru al filialei Iasi a ANCMRR !
Haideti sa renuntam la indiferenta si sa ne implicam ! Pentru ca lupta inegala cu un sistem care a dus in derizoriu onorabilitatea statutului nostru social nu s-a incheiat.
Si lasandu-i doar pe ACESTIA sa vorbeasca in numele nostru al tuturor (vedeti doar ca nu arunca doar cu pietre,ci pravalesc bolovani grei in capetele care nu se pleaca si care trebuie sa cada), acceptam neconditionat "pacea" oferita veninos de vrajmas.

O pace veninoasa si mincinoasa,insotita de fumul care mascheaza  toate neajunsurile, care va acoperi definitiv toate faptele si lucrurile urate ce ne-au fost harazite noua rezervistilor de o clasa politica obtuza.

Clasa politica careia doar potentialul de coagulare si fermitatea atitudinii noastre comune i-au mai infranat dorinta de mai rau.

Si iata cum fragilul echilibru dintre cei care (astazi,maine si oricand) guverneaza si interesele pensionarilor militari ,asigurat de veghea tacuta cu arma la picior a SCMD, se vrea a fi rupt. 

ANCMRR se ofera sa asigure clasei politice nesperata sansa de a institui, nu un armistitiu, ci chiar “pacea”!

Domnii generali cu prea multe stele,cu temeinice cunostinte de istorie militara, par sa fi uitat ca “pacea” obtinuta prin predarea fratilor de arme in mainile vrajmasului este o “pace” mincinoasa ! 

Actiunea in anulare pornita de sub chipiele patinate de prea multa vreme, confirma statutul neoficial de lachei ai puterii,sperand sa scape astfel de un adversar incomod,cu un pret de nimic : masina, birou si STAR la CCA.Toate adunate nu fac nici treizeci de arginti.

“Ce rău imens fac lor înşile şi altora aceşti viermi moraliza­tori! Ei fac să se surpe în conştiinţa multora respectul legitim faţă de anumite persoane, să li se întunece prestigiul, să nu mai poată fi luaţi drept exemplu de urmat, agită spiritele cu gând de osândă, îşi fac rău lor înşile, luând de la diavolul otrava judecării aproapelui“. (Sf. Ioan de Kronstadt)


Col.r.Dan Moraru

vineri, 24 ianuarie 2014

Defăimarea DEFĂIMĂTORILOR

Un raspuns la intrebarea “Unde ne sunt scmd-istii ?”

Aproape orice crestin kaki care a adunat unul peste altul cel putin trei decenii de carte serioasa ,are cunostinta despre existenta unei faimoase specii umane , de cele mai multe ori ignorata ,dar omniprezentă in epoci diferite ,de la intemeierea lumii crestine pana in zilele noastre: DEFAIMATORUL.

DEFĂIMĂTÓRUL este cel care defăimează.
I se mai poate spune in multe feluri:ponegritor,denigrator, detractor, calomniator ,clevetitor,bârfitor. 
Ce face defaimatorul? Face ce stie mai bine .Defaimeaza,adica vorbeste de rău pe cineva sau vorbeste rău despre ceva,cu motiv sau fara,ponegreste, calomniaza,dispretuieste.  
  
Indivizii apartinand speciei susprecizate sunt mai mereu insotiti de servili menestreli  și curteni ,neacceptati  si neînțelesi de ceilalti ,dar doritori de rangurile cu eghileti dubli pe care nu le-au putut avea prin cinstita munca proprie.
Defăimătorii ordinari (adica de rand!) si ofticosi isi ataca (defaimeaza) de regula cunoscutii,vecinii,prietenii care au comis imprudenta sa le impartaseasca bucuria unui success.
Se burica si la obisnuitii si ingaduitorii lor colegi (camarazi), prea ocupati cu munca si cu cinstea ca sa-si puna mintea cu ei si sa le stea impotriva cu fapta sau doar cu vorba.Adica acestia mizeaza nu numai pe indiferenta  unora ,ci si pe bunul simt al majoritatii care ia act de mizerie ,dar nu se coboara pana la a pune mana pe matura si faras.

De ce ?
Cu siguranta pentru ca nu vor sa se compromita,dar poate si din dorinta de a nu dezbina .(„Iară de vă muşcaţi unul pe altul şi vă mâncaţi, căutaţi să nu vă mistuiţi unul de către altul” (Gal. 5, 15).

Nedumeririi mele legate de incalificabilul gest de ati ataca propria familie (si eu sunt membru ANCMRR !),mi-a raspuns un fost coleg cunoscut pentru verticalitatea staturii sale morale :dar oare defăimătorul chiar va este si dusman? Cine poate hotari daca cel care a fost 40 de ani langa mine, ca mine si ca multi altii mi-a devenit peste noapte dusman? 
Si daca da, atunci ne este permis să ne uram dușmanul ? 
Ne este permis noua,celor de bună-credință, să-l defăimăm pe defăimător ?

Ii raspund si pe aceasta cale ca mult mai periculoasă decât nesiguranta adoptarii unei pozitii este indiferența, care sfârșește cel mai frecvent prin a deveni o complicitate vinovată la ofensiva Defaimatorului.
Cei care nu se păzesc sunt mult mai ușor de înfrânt și capturat.„Cel mai iscusit vicleșug al Diavolului, scria Baudelaire, este să ne convingă că nu există”.

Stimati colegi din ANCMRR,si pe voi va dispretuieste cel care ponegreste tagma militara ! Nu prin ignorare il putem opri pe cel care ne denigreaza. 
În concordanță cu dreptul nostru la respect, trebuie linistit prin atitudine ferma, la nivel filiala. Pentru ca altfel vom fi parte a acțiunilor sale.

Suntem obligati sa ne apăram impreuna interesele prezente si viitoare, dar si trecutul din care face parte si amintirea atat de invidiatului nostru spirit de corp.Si înțelegerea este calea spre normalitate.

 „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi” (Mt. 7, 1).

Col.r.Dan Moraru


sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Sa continuam impreuna


Stimati colegi,

A fi
împreună este un început, a rămîne împreună este  un progres,  a lucra împreună este un succes .

In 2013 am castigat o batalie. In 2014 trebuie sa  continuam  lupta  pentru aparitia Legii pensiilor militare de stat  si pentru modificarea Legii 329/2009-cumul pensie cu salariul. Cum forta unei structuri sta in numarul membrilor sai, Biroul Operativ , in sedinta din  16.01.2014 a stabilit urmatoarele masuri:

1.                         achitarea cotizatiei pe anul in curs, pana in data de 16 februarie 2014.
Nerespectarii acestei obligatii statutare, duce la pierderea calitatii de membru de sindicat . Cotizatia se achita in CONTUL bancar al SCMD: BRD  RO41BRDE441SV79262374410. La depunerea cotizatiilor, membrii de sindicat trebuie sa mentioneze obligatoriu numele complet, CNP, filiala, suma si perioada pentru care se plateste cotizatia. După achitarea cotizaţiei vă rugăm să depuneţi la sediul filialei, dovada (chitanţa bancară) pentru confirmare şi luare în evidenţă.

2.                         pentru membrii de sindicat care au avut deschise actiuni in instanta si au depus dosarele la sediul filialei hotararile tribunalului si alte documente personale se pot ridica de la sediu pana pe data de 25.02. dupa aceasta data acestea vor fi distruse pe baza de proces verbal.

Biroul Operativ

joi, 16 ianuarie 2014

Din nou despre medicamente gratuite !

La inceputul lunii decembrie 2013 farmaciile din Iasi nu mai onorau retetele gratuite M.Ap.N.
Sunt semnale ca si prin alte zone geografice se pun inca multe bete-n din ce in ce mai slabele noastre roate. 

In urma interventiilor SCMD se pare ca situatia a revenit la normal.

Pentru cat timp? 

Nu se stie !


Am cerut explicatii si iata-le mai jos.Apartin d-nei Otilia Sava,secretar de stat pentru relatia cu parlamentul, informare publica si cresterea calitatii vietii personalului si loctiitorului sefului Directiei Medicale.

De folos sunt si informatiile despre farmaciile care au contract cu SMU Iasi (si cu CASAOPSNAJ) pentru eliberarea medicamentelor compensate ,in regim gratuit.



duminică, 5 ianuarie 2014

LA MULTI ANI


BIROUL OPERATIV UREAZĂ TUTUROR MEMBRILOR SCMD, COLEGILOR ÎN ACTIVITATE ŞI ÎN REZERVĂ  UN AN 2014 PLIN DE SĂNĂTATE, BUCURII ŞI NUMAI ÎMPLINIRI.

ÎN ZIUA PRĂZMUIRII  Sf. IOAN BOTEZĂTORUL,  CEL CARE  A  DESCHIS CALEA LUI HRISTOS, TUTUROR  CELOR CARE POARTA NUMELE DE IOAN, IONEL, ION, IONELA, IOANA  ... UN CALDUROS LA MULŢI ANI