joi, 26 august 2010

TOTUŞI SE POATE !

PRELUARE DIN ZIARUL DE IAŞI
Foştii aviatori îşi cer înapoi pensiile

Autor: Ciprian NEDELCU
Legea pensiilor este contestata in instanta. "Acea hotarire incalca, in fapt, Conventia Europeana a Drepturilor Omului", sustin avocatii pensionarilor.
Primul dosar intentat impotriva Guvernului Boc din cauza modificarilor aduse la Legea pensiilor sta sa inceapa la Iaşi. Ieri a fost depusa actiunea in care peste 20 de fosti aviatori au dat in judecata Guvernul, iar primul termen de judecata al acestui proces a fost stabilit a avea loc pe 6 septembrie la Curtea de Apel Iaşi. "Peste 20 de fosti aviatori, actualmente pensionari, au contestat decizia
Guvernului Romaniei de a modifica Legea pensiilor. In prima faza, am solicitat instantei de judecata sa dispuna suspendarea efectelor acelor modificari, dupa care vom cere revocarea schimbarilor legislative", a declarat ieri avocata Mirela Ureche, din cadrul Baroului Bucuresti, cea care ii reprezinta in instanta pe reclamanti.
Aceasta a adaugat ca Hotarirea de Guvern nr. 737/2010, privind recalcularea pensiilor de serviciu, incalca drepturile cetatenilor Romaniei, precum si legislatia europeana in domeniu. "Clientii mei au atacat in contencios-administrativ H.G. nr. 737/2010, care este o hotarire neconstitutionala ce incalca ordinea de drept din Romania. De asemenea, acea hotarire incalca, in fapt, Conventia Europeana a Drepturilor Omului, precum si principiul separatiei puterilor in stat. Hotaririle judecatoresti au ajuns sa fie niste acte lipsite de consecinte si efecte juridice in Romania", a precizat avocata din cadrul Baroului Bucuresti,care a facut referire la faptul ca, desi unele persoane si-au cistigat drepturile banesti in instante, deciziile magistratilor nu au fost luate in considerare de guvernanti.
Mirela Ureche a mentionat ca pensionarii din aviatia civila au actionat pe principiul dreptului cistigat. "Pensia este stabilita in raport cu legislatia existenta de la acea data. De asemenea, in legislatia europeana, pensia este considerata echivalentul dreptului la proprietate. Noi speram sa obtinem o decizie favorabila, iar pensiile sa nu fie diminuate, insa, avind in vedere presiunile care se fac asupra magistratilor din Romania, vom vedea daca, in final, se va lua o decizie corecta", a opinat avocata.
Intrebata care este procentul mediu cu care au fost micsorate pensiile fostilor aviatori ieseni, odata cu intrarea in vigoare a respectivei Hotariri de Guvern, aceasta a ocolit raspunsul. "S-au facut atit de multe aprecieri, incit nu are relevanta nici cuantumul, nici procentajul. Daca unui om i se ia un singur leu din pensie, acel cetatean poate si trebuie sa-si apere dreptul", a incheiat aceasta.
Guvernul Boc a emis recent Hotarirea nr. 737/2010, privind metodologia de recalculare a categoriilor de pensii de serviciu. In urma luarii acestei decizii, cuantumul unora dintre pensii a scazut semnificativ.
Ziarul de Iasi a aratat, in luna mai, ca in topul pensiilor din judet (pe locurile 2 si 3) se afla si doi fosti aviatori care aveau pensii brute de 17.680 lei, respectiv 16.900 lei.

Comentarii

GUVERN PDL IRESPONSABIL
25/08, 06:28, postat de RADEANU
Aceasta situatie de abuz fara limite este rezultatul incompetentei clasei politice! Au furat toti, au distrus economia, au vandut si au mintit permanent poporul! Acest guvern nu are nici o scuza! De 6 ani, daca era bine intentionat, putea sa adopte masuri economice de investitii, de atragere a fondurilor europene, de stimulare a initiativei particulare! Dar, ii este mai usor sa distruga oamenii (in mod deosebit elita tarii - medici, profesori, militari, aviatori, preoti etc...) sa-i trimita la munca in strainatate!... Felicit acesti bravi pensionari! Aparati - va drepturile.

miercuri, 25 august 2010

COMUNICAT IMPORTANT

În data de 07 septembrie 2010 orele 10.30, toţi pensionarii militari, disponibilizaţi, în rezervă sau retragere din toate categoriile sistemului naţional de apărare, din municipiul Iaşi şi din judeţul Iaşi, afiliaţi sau neafiliaţi unor organizaţii ale pensionarilor militari, sunt invitaţi şi rugaţi să participe la o Adunare Generală ce se va desfăşura la Cercul Militar Iaşi, în vederea informării privind consecinţele aplicării Legii nr. 119/2010 şi a Hotărârilor de Guvern aferente precum şi discutarea şi stabilirea unor măsuri de contracarare a efectelor aplicării acestei legi neconstituţionale ce are ca efect desfiinţarea statutului nostru de militari.

NUMAI UNIŢI VOM PUTEA ÎNVINGE !!!

marți, 24 august 2010

NE-AM SĂTURAT ! OPRIŢI-VĂ !

PRELUARE DE PE PAGINA PRINCIPALĂ A SINDICATULUI
luni, 23 august 2010
Ne-am saturat! Opriti-va!


Garinus, Garinus,
Amiral blestemat,
La prima ta cursă
Ne-ai şi scufundat...
(refren popular)


Au mai fost de-a lungul vremurilor stări de apăsare, neînţelegere, deznădejde, subestimare şi confuzii la adresa Armatei, toate trecătoare.

Noi, cei cu pensii „nesimţite” le-am trăit aievea, mai cu seamă în anii din urmă ai dictaturii predecembriste. Dar, de dispreţ şi ură, de o agresivitate rar întâlnite în spaţiul fiinţării umane, la adresa instituţiei militare, a celei naţionale, şi a Ţării, niciodată! Este prima dată când asupra Armatei României s-a abătut urgia unei minţi demente, în subsolul căreia trei „profesori universitari”, impostori la drumul mare, adulmecă hămesiţi orizonturile pierii. Luaţi seama capetelor acestui monstru, fără de asemănare în lumea spiritelor şi a conştiinţelor alfabetizate: privesc care oriîncotro spre a nu scăpa nimic soluţiei finale pe care o aplică surâzând despotic; ură până dincolo de chipurile, ca nişte scursuri gelatinoase din hârdaiele indispensabile nevoilor zilnice; frunţile se screm a inteligenţă, dar printre circumvoluţiuni transpiră abundent condiţia şarlatanului perfect; dispreţ patologic faţă de făpturile cu care se aseamănă; privirile înceţoşate de o cruzime prost camuflată, de pofte subterane şi de o irepetabilă şi de nepotolit sete de sânge social; o subalternă retardare mintală instrumentată diabolic de către un escroc notoriu; nările vigilent adulmecânde, spre stârpirea oricărei urme de bine; chipurile poartă adânc, indispensabil, nesimţirea în stare pură ... toate par a fi efecte târzii ale anticreaţiei, scăpate din laboratoarele experimentelor genetice, atunci la Facerea Lumii...

Nu doar Armata este terfelită, batjocorită, umilită, dispreţuită, jucată în picioare. Armata este parte a crimelor nonIML-iste comise împotriva stării cursive a existenţei noastre fireşti de către descreieratul din Dealul Cotrocenilor şi gaşca pe care o stăpâneşte. Politic, par a fi crime perfecte! Armata este îngenunchiată, sugrumată instituţional şi dezarticulată în câmpul istoric al culturii şi al preţuirii sociale doar pentru vina de a se bucura constant de 80 la sută din încrederea populară! Nici furând ca-n codru, am văzut, dementul nu a fost în stare să „dobândească” atâta încredere populară. Asta l-a scos din minţi pe golanul de la Cotroceni! Da, este limpede, „Obiectivul” este România, dar Armata, alături de Biserică, sunt ultimele bastioane ale rezistenţei naţionale, ale încrederii şi speranţei sociale, sunt ultimele repere curate şi de nădejde ale încrederii în viitor. Aici este cheia, aceasta este problema! Acesta-i motivul pentru care Monstrul vrea să ne termine! Ce a ajuns România, vedem bine, o ţară falimentată de o bandă de derbedei fără niciun fel de scrupule, ţară care îşi duce zilele, conectată la aparatele de respirat ale „milei” transnaţionale; o ţară în care bătrânii sunt constrânşi social să recurgă la alienare şi sinucidere aşteptândă; o ţară în care suntem condamnaţi dacă îndrăznim să spunem că avem trecut sau dacă ne lăsăm speranţa să privească mâine; o ţară în care ni se îngăduie doar să trăim agăţaţi cu disperare de prezent, numai prezentul ne mai aparţine, doar pentru el trăim, doar prezentului îi sutem datori; o ţară în care până şi pătrunjelul trebuie adus de aiurea; o ţară în care Îngerii sunt arşi de vii, ca ofrandă adusă dementului elenic.

O ţară în care ţi-e teamă. Ţi-e teamă să fii medic, profesor, jurist, muncitor, inginer, militar, artist..., pentru că, ce neşansă(!), cu behăitul de la Cotroceni se aseamănă doar borfaşii, beţivii, hoţii, impostorii, golanii, derbedeii şi numai în ei are ticălosul încredere; o ţară în care ne este teamă de omul de lângă noi, dar şi de umbra noastră întrucât nu suntem tocmai siguri dacă-i a noastră sau nu... ne este teamă de ziua de mâine, aflată, dintr-o gravă şi nefericită întâmplare istorică, în poftele demente ale minţii tale bolnave, odioasă plămadă a materiei refuzată galactic... ne este teamă să îmbătrânim pentru că ne-ai ucis speranţa într-un apus liniştit... ne este teamă ca nu cumva să ne atingă vreo boală, pentru că ne-ai decimat puterea să i ne opunem... ne este teamă să ieşim din casă, stafia ta behăindă bântuie fiece cărare, fiece privire, fiece întâlnire, ameninţându-ne că este posibil să nu ne mai întoarcem... ne este teamă să trecem strada, pentru că în jocul netrebnic al minţii tale bolnave lumina verde nu este decât masca luminii roşii... ne este teamă de vecinul de dincolo de gard, cu care ne ştim de-o viaţă, deoarece l-ai convins că fiecare dintre noi îi este duşman de temut, la rându-i fiindu-ne potrivnic pe măsură... ne este teamă să trăim cultivând apropierea şi iubirea; mintea ta bolnavă a declarat înţelegerea dintre oameni infracţiune de risc maxim la adresa existenţei tale odioase, asociată paranoic securităţii naţionale... ne este teamă de anotimpurile care ne-au împlinit şi ne împlinesc rotitor rostul şi viaţa; le-ai anulat cu brutalitate sensul şi bucuria revenirii... ne este teamă să trăim sigur şi decent, ne vrei doar supravieţuind dintr-un ceas într-altul, cu mâinile întinse spre-a cere sau împreunate a diperare şi rugă... ne este teamă să murim; nu ştim dacă rămaşii au puterea să ne ducă spre groapă, după cum ne este teamă ca nu cumva fantoma spiritului tău malefic să nu ne dea pace nici Dincolo... o ţară în care ne este teamă să ne lăsăm iubirea în împlinirea unui copil; mercenarii tăi întru decimarea fiinţării noastre naţionale îi pândesc respiraţia, somnul şi lumina spre a i le reteza la ordinul tău, canalie nenorocită...

Da, de toate astea ne este teamă, de tine, însă, nu, spurcăciune şi hidoşenie a lumii vii, monstru uitat de vremurile când abia deprindeam mersul biped. Plecaţi, nemernicilor! Vă vom lăsa zilele, dar vă vom arunca în întuneric viitorul; vă vom lăsa prezentul, dar nu vă vom uita trecutul; vă vom cruţa tăcerea, dar vă vom strivi behăiturile; vă vom lăsa libertatea creierului, chiar şi aşa cuprins de metastazele urii viscerale, dar vă vom anula libertatea faptei; vă vom lăsa libertatea jocului, dar în rezervaţii de maximă securitate şi pe pielea voastră, dar vă vom interzice joaca printre noi şi pe seama sufletelor noastre... Ne-am săturat bestiilor! Plecaţi!
Colonel (r) Costinel Petrache

miercuri, 18 august 2010

COMUNICAT

Rugăm toţi membrii filialei noastre să nu se grabească să solicite prin Centrele Militare adeverinţele cu veniturile lunare brute de la Depozitele de arhive, prevăzute în H.G. nr.785/28.07.2010 privitor la normele de aplicare a Legii 119/2010 (recalcularea pensiilor militare), întrucât completarea cererii , care este identică cu Anexa 1 din H.G.nr.735,va fi interpretată ca accept personal pentru recalcularea pensiei.În procesul care va fi intentat de către SCMD împotriva statului român, jecmănitor al propriului popor,cei care işi exprimă astfel indirect,acordul cu recalcularea ,nu mai pot fi parte.

Pentru cei care totuşi,sunt de acord cu reducerea pensiilor:
La Centrul Militar Zonal Iaşi , de luni până vineri, între orele 08.30-15.30, puteţi completa cereri pentru a vi se comunica veniturile.
Documente necesare:
- Carte identitate - original şi copie;
- Livret militar - original şi copie;
- Cupon pensie - original şi copie;
- Ultima decizie de pensionare - original şi copie;
- Dosar cu şina (cartonat);
- Plic auto adresat cu timbru de 1 (un) leu.
În plus.
- Fişa matricola (cine o are);
- 10 coli xerox.
Pentru a vă mai păstra o brumă de speranţă şi dacă doriţi, tăiaţi din cererea tip expresia: “în vederea recalculării pensiei conform Legii 119/2010” şi completaţi următorul text:
" Înaintez prezenta cerere împotriva voinţei mele şi îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţa de judecată, dacă pensia va fi micşorată ".
- În termen de 30 zile de la completarea cererii, CMZ trebuie să vă trimită adeverinţele cu veniturile salariale obţinute de-a lungul carierei militare.
- Dacă nu se obţin adeverinţele în 30 de zile, puteti trimite individual o notificare la casa de pensii de care aparţine-ţi, prin care să solicitaţi să nu se recalculeze pensia, întrucât nu v- au fost asigurate datele necesare.
La primirea deciziei de pensie recalculată, sesizaţi conducerea filialei, care la rândul ei va anunţa conducerea S.C.M.D., care va declanşa procesele în justiţie.

Biroul Operativ




CITIŢI ŞI LUAŢI AMINTE STIMAŢI COLEGI DIN ASOCIAŢIA CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE !
TOV.gl. (r) mihai iliescu doreşte să ajute guvernul şi ministerul să ne scadă pensiile.
Aşa a înţeles el să ne apere interesele. Mână-n mână cu puterea, pentru 30 de arginţi.
Soluţia imediată este debarcarea acestui aşa-zis reprezentant al militarilor rezervişti!
Convocaţi adunări extraordinare, faceţi liste cu semnături de sprijin şi demascaţi-l!

Biroul Operativ


Observatorul militar nr 32/11-17 august 2010
MĂSURI DISPUSE DE MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE PENTRU SPRIJINIREA PENSIONARILOR MILITARI ÎN PROCESUL DE RECALCULARE A PENSIILOR
Urmare a aprobării de către Guvern şi a publicării în Monitorul Oficial a H.G. nr.735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, a dispus un set de măsuri urgente, astfel încât pensionarii militari şi beneficieze de tot sprijinul armatei în eliberarea adeverinţelor cu veniturile lunare realizate, adeverinţe care sunt necesare recalculării pensiilor militare de stat. Astfel, în această săptămână va fi emis Ordinul ministrului apărării naţionale pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare în Ministerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, în care vor fi reglementate algoritmul de soluţionare a cererilor pensionarilor, modul de eliberare a adeverinţelor salariale şi responsabilităţile structurilor cu atribuţii specifice din M.Ap.N.pentru rezolvarea cererilor pensionarilor militari.
Ordinul ministrului apărării naţionale va statua că, în vederea obţinerii documentelor doveditoare necesare recalculării pensiilor militare de stat, beneficiarii se vor adresa centrului militar zonal /judeţean/de sector pe a cărui raza domiciliază sau, după caz, unităţilor militare din care au făcut parte, completând, în acest sens, o cerere tip.
De asemenea, ministrul Gabriel Oprea a dispus structurilor din Statul Major General, responsabile cu evidenta cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi cu domeniul arhivelor militare, precum şi Direcţiei Financiar contabile, să îşi concentreze activitatea din următoarele luni pentru rezolvarea cu celeritate a cererilor pensionarilor militari, iar la nevoie, să suplimenteze corespunzător personalul care lucrează cu publicul.
Luni, 9 august, ministrul apărării naţionale a avut o întrevedere cu preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, generalul (r) Mihai Iliescu, acesta din urmă manifestând disponibilitatea Asociaţiei de a sprijini, benevol, cu personal, activitatea de soluţionare a cererilor pensionarilor militari.
Săptămânalul Observatorul militar va publica integral actele normative care stau la baza recalculării pensiilor militare de stat şi Instrucţiunile de aplicare în Ministerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensule militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.


17.08.2010
Cu privire la ajutorul dat de către ANCMRR (Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere) la încercările disperate ale Guvernanţilor de a recalcula (diminuă) pensiile militare
Îl felicităm pe dl Gl. (r) dr. Iliescu Mihai, preşedintele ANCMRR, pentru că, benevol, va sprijini recalcularea pensiilor militare “de stat”, dar îl avertizăm ca din momentul recalculării, pensiile noastre, cu sau fără sprijinul domniei sale, nu vor mai fi nici militare şi nici de stat.
Vor fi pur şi simplu pensii civile, în baza Legii 19/2000, şi pe cât de civile pe atât de ilegale, întrucât vor fi recalculate pe baza unei contribuţii personale inexistente (militarul având alte raporturi cu statul) şi vor avea caracterul unei pomeni cu puţin mai mare decât ajutoarele sociale date celor care n-au muncit măcar o zi în viaţa lor.
Dacă domnul general este fericit că i se şterge statutul de militar şi pentru trecut, şi pentru prezent, şi pentru viitor, noi îi uram în continuare să trăiască bine.
În ceea ce ne priveşte am decis să-i îndemnăm pe membrii sindicatului să nu accepte formula din cererea tip - “în vederea recalculării pensiei conform Legii 119/2010” (să taie acest text), şi să menţioneze pe aceasta că îşi rezerva dreptul de a acţiona în instanţă de judecată, dacă pensia va fi micşorată.
Aceasta deoarece nimeni nu are voie să ne răpească dreptul individual la petiţie. Cererile de a primi date personale din arhive le facem cum vrem noi şi le motivam cum vrem noi, ca cetăţeni liberi. În plus, noi, sindicatul, am atacat deja la Tribunalul Municipiului Bucureşti Legea 119/2010, acuzând Guvernul. O altă acţiune în acelaşi sens o vom deschide în curând, contestând doar Art. 2 al Legii 119/2010, articol prin care cei ieşiţi la pensie anticipată sau anticipată parţial (oameni între 35 şi 54 de ani) sunt asimilaţi cu cei ieşiţi la pensie la vârsta de 63-65 de ani, răpindu-le nu numai dreptul la muncă în continuare, dar şi orice fel de compensaţie.
Ne-am manifestat de asemenea, dezacordul cu aberanta Lege 119/2010, făcând plângere la Guvern, împotriva normelor de aplicare şi înregistrând o cerere de chemare în judecată la Curtea de Apel Bucureşti (Dosar 7130/2/2010).
Ne vom manifesta şi în continuare dezacordul, iniţiind alte procese împotriva celor 3 case de pensii (MApN, MAI, SRI), pregătind din timp şi manifestări stradale sau în Parlament, pentru că şi comunitatea internaţională să afle care este opinia reală a militarilor din România.
În cazul în care nu a înţeles mesajul nostru, îl poftim pe dl. gl. (r) Iliescu să ni se adreseze direct.
În acelaşi timp, adresam aceeaşi invitaţie tuturor filialelor ANCMRR din MApN cât şi din MAI, să ni se alăture fără teama la toate acţiunile pe care le vom întreprinde.
Pentru că nu exista solidaritate între asasini şi victime.
Şi nicăieri nu scrie că numai hoţii şi trădătorii au dreptul să trăiască bine în această ţară.

Honor et Patria! Vae victis!
PREŞEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

duminică, 8 august 2010

Scrisoare deschisă a preşedintelui SCMDRR, colonelul Mircea DOGARU

duminică, 8 august 2010
Catre cadrele militare in rezerva si in retragere din MApN, MAI, MJ, MT, SPP, SIPA, SRI, STS, etc, care nu fac parte din sindicatul cadrelor militare in rezerva
Doamnelor si domnilor colegi,

In conditiile in care suntem supusi unei agresiuni fara precedent, urmarindu-se nu numai pauperizarea si incriminarea, ci lichidarea noastra ca structura socio-profesionala, un numar ingrijorator de mare dintre dumneavoastra nu faceti inca parte din SCMD. Explicatiile sunt multiple.

Unii dintre dumneavoastra, putini la numar, traind izolati, ca in desertul Gobi, fara camarazi prin preajma, fara Internet, fara televizor si fara radio, nu ati auzit inca de existenta SCMD. Pe masura ce va veti intoarce in Mileniul III, va asteptam cu bratele deschise.

Cea mai mare parte dintre dumneavoastra, desi ati auzit de existenta SCMD si sunteti la curent cu actiunile sale, stati in expectativa nu din lasitate sau din calcul, ci pentru ca zeci de ani de educatie in bocanci, cu inocularea datoriei “”ascultarii fata de ordine”” si doua decenii de mancurtizare, adica de imbecilizare a Romanului prin invatamant, cultura si media, de conducere impasibila si tradatoare, de inlocuire a valorii autentice cu nonvaloare, v-au tocit, odata cu instinctul de conservare si spiritul analitic si initiativa! Cadeti usor prada tradatorilor care se straduie sa ne contracareze cu vorbe contrazise de fapte si sa ne manipuleze prin minciuni “”logice””. Va vine greu sa admiteti ca cei pentru care ati fost educati sa va dati viata, fiindca reprezinta Statul, sunt astazi adversarul care trebuie lichidat tocmai pentru a salva Statul! Ca sa reveniti la realitate, rupeti-va zece minute din timpul dumneavoastra si verificati una din afirmatile care va hipnotizeaza de 2 ani, scotandu-va dintr-o lupta legitima – aceea ca ‘’pensiile sub 3000 lei nu vor fi recalculate”, adica micsorate. Cititi textul Legii 119/2010, textul Normelor de aplicare si textul Proiectului Legii sistemului unitar de pensii si veti vedea ca totul e gargara. E minciuna pe care o acceptati pentru ca NU PUTETI CREDE, pentru ca VRETI CU DISPERARE SA FIE ASA! Nicaieri nu apare insa vreun plafon, nicaieri cifra de 3000 lei! TOATE PENSIILE VOR SCADEA IN BATJOCURA, IN CLIPA IN CARE, PRIN LEGE, DUPA O VIATA DE PRIVATIUNI, O VIATA DE CAINE DE PAZA, VA VETI PIERDE CALITATEA DE MILITAR! Cand va vor veni fluturasii acasa cu noile “”pensii””veti crede si veti scuipa imbecilii si tradatorii, pe cei care din paranoia de ‘’Napoleon”” neimplinit sau din interes meschin, pentru avantaje de baieti de minge, insulta cu spume la gura SCMD, perpetuand minciuna ca militarii nu pot constitui sindicate. Verificati: in toate statele UE exista SINDICATE ALE MILITARILOR ACTIVI, iar Romania de astazi este stat membru UE, nu mai este Romania lui Stalin, Brucan, Walter Roman, Leon Tisminetki, Denis Patapievici, Hrusciov, Brejnev, Leonte Rautu sau Gogu Radulescu. Cand va veti trezi la realitate, va asteptam cu bratele deschise, pentru ca numai “”in Unire sta puterea””!

O alta categorie dintre dumneavoastra o constituie “”Napoleonii”” – cei atinsi de paranoia Puterii, cei care le stiu pe toate, le-au inventat pe toate, Soarele, Luna, culoarea “”verde””, etc, care au solutii pentru tot, care considera ca s-au nascut “”imparati”” ori “”Dumnezei”” si care emit de pe margine sfaturi, ordine, directive, disperati ca nu sunt in centrul atentiei. Pe acestia nu ii asteptam, pentru ca suntem satui de gargaragii, de nebuni, de destepti in fruntea mesei, care il inlocuiesc intotdeauna pe “”NOI”” cu “”EU””, de “”Napoleoni””care au distrus sistemul nostru de aparare, convinsi ca ideile strecurate de manipulatori sunt ale lor. Pe acestia si pe agramatii care si-au cumparat titlurile si gradele de care fac astazi parada, printr-un servilism dezgustator, cu bani pesin (30 000 $ gradul de general maior inainte de anul 2000, 20 000 €, dupa 2000) sau prin relatii de rudenie, nu-i asteptam! Sa ne critice in continuare de pe marginea santului, sufocandu-se mai departe cu propriile lor ambitii si cu propria lor neputinta! Si sa produca ONG-uri care, adunate ca efective, ar demonstra ca populatia Romaniei este mai mare decat numarul rezultat din recensamant cu cateva milioane de cetateni cu drept de vot…

Si a patra categorie, pe care, de asemenea, nu o asteptam, este cea a tradatorilor, a celor care au mers la prada cu invadatorii, smulgand si ei ciozvarte din vita lovita de moarte, numita Romania, sau primind pomeni (o “”fabrica de grade””, o masina in folosinta personala, o “”indemnizatie””, o invitatie la masa stapanului, un bilet la sanatoriu, etc).

Tuturor insa, din solidaritate ostaseasca, va punem la dispozitie, “”arme si munitii””, daca vreti sa va aparati la un moment dat singuri drepturile, astfel:

1. Nu va bazati pe Constitutia Romaniei, pentru ca tovarasul Basescu si gasca lui de slugi au facut din ea hartie igienica!
2. Prevalati-va de principiile de drept international ale neretroactivitatii legii si sperantei legitime.
3. Pensia nu este un venit ci o creanta asupra statului, conform solutiilor date de CEDO.
4. Pensia este un drept castigat, conform Conventiei pentru drepturile omului, Protocolul 1, Art. 6;
5. Pensia constituie un drept patrimonial, conform Conventiei pentru drepturile omului, Protocolul1, Art. 1.
6. Asimilata dreptului de proprietate, pensia nu poate fi diminuata (prin “”recalculare””, spre exemplu) nici confiscata, conform Tratatului de la Lisabona, Art.45, Cartei Drepturilor Fundamentale a UE, Art. 17, Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, Art. 17, pentru ca nu se poate aduce atingere dreptului de proprietate.
7. Diminuarea pensiei prin legi anticonstitutionale si antieuropene constituie un caz de DISCRIMINARE, conform Conventiei pentru drepturile omului, protocolul1, Art. 6.
8. Persoanele in varsta au asigurat dreptul la securitate si asistenta sociala, la o viata demna si independenta – vezi Carta Drepturilor Fundamentale a UE, Art 25 si Art. 34 si Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Art. 25.
9. Orice cetatean are dreptul la o buna administrare, conform Cartei Drepturilor Fundamentale a UE, Art. 41.
10. Drepturile si libertatile castigate nu pot fi desfiintate, conform Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, Art. 30.
11. In situatiile de mai sus, UE trebuie sa intervina pentru reparatiile necesare, conform Cartei Drepturilor Fundamentale a UE, Art.41, iar legislatia europeana prevaleaza aberatiilor legislative basesciene.


Toate prevederile de mai sus exista si in Constitutia Romaniei dar, repetam, nu apelati la ea deoarece in Romania nu mai exista democratie, nici chiar dictatura de dezvoltare, ci o dictatura dementa, sinucigasa!.

Deci fratilor ostasi, “”veri de ce neam veti fi…””, daca aveti curajul macar sa ganditi, daca nu si sa stigati alaturi de noi “”Jos tiranul””, va asteptam in SCMD. Daca nu, folositi cele ce v-am daruit, luptati pe cont propriu si Dumnezeu sa va lumineze calea!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Publicat de Sindicatul Militarilor la 04:38
15 comentarii:

voinea spunea...

Aveti mare dreptate in ceeace spuneti.Romania trece printr-o perioada f.grea si as vrea de la dumneavoastra sa aud solutii radicale de iesire din situatia in care ne gasim.Toti suntem vinovati de situatia creeata pentru ca am permis unor nemernici sa se imbogateasca prin furt ordinar si le-am facut si jocul prin acel uninominal schiop care le-a permis sa puna mana si pe puterea politica.Presedintele tuturor romanilor s-a dovedit a fi numai presedintele unei camarile de hoti si escroci care au spoliat bugetul acestei tari si ne-au adus la sapa de lemn.De ce nu se atinge de averile acumulate fraudulos?Ati vazut cu ce propunere vine hotul de Patriciu? Ar accepta sa plateasca un impozit de 5-7% numai sa i se permita sa intre in legalitate cu banii ascunsi in conturile elvetiene.Stie el ca in aceste banci sunt 18 miliarde de euro bani romanesti.Vrea amnistie fiscala!Trebuie schimbat presedintele,guvernul,clasa politica si confiscate toate averile acumulate fraudulos.Cine o poate face?Imi puteti spune?
Col(r)ing.Voinea Ion

Col(r)ing.Voinea Ion
8 august 2010, 05:49
Anonim spunea...

Cum se poate gasi o modalitate pentru ca un nr. cat mai mare de rezervisti sa intre in posesia unui document cu astfel de continut? Cand a fost vorba sa ne cerseasca voturile , politicienii au facut imediat rost de adresele noastre. Bine-ar fi daca s-ar putea repeta chestia asta, dar de data asta in interesul nostru, pentru a afla cati mai multi rezervisti ca singura organizatie care va lupta pentru ei dupa ce statutul de pensionar militar va fi fost lichidat, este SCMD.
Parca-s tot mai taioase si mai categorice mesajele d-lui col. Dogaru.
8 august 2010, 06:51
Anonim spunea...

Dumhezeu ne este martor ca dorim binele si normalitatea,actualilor si viitorilor pensionari din structurile militare.Sunt totusi prea putin vizibile semnalele noastre din media si cu atat mai putin credibile cele directe,cand incecam sa convingem prin dialog,cat mai multi camarazi, sa apeleze la o sansa-SindicatulCMD, care prinde putere cu cat suntem mai multi.Nu avem vreme de pierdut si cat mai grabnic,trebuie sa ne facem din ce in ce, cunoscuta prezenta.Spre surprinderea mea,am aflat una din cauzele neincrederii in SCMD:,,omerta,,militarilor activi sau apatia lor,atunci cand le este ceruta parerea despre situatia denigratoare si defaimatoare la care este supusa armata.Tacerea lor insa a devenit asurzitoare.Oare ce-i retine?Cred ca teroarea generalilor cu stele cumparate de la presedentie.,,Scumpe domnule,scumpe...dincolo erau mai ieftine!,,Totusi, cei interesati de viitorul drepturilor lor si care au drum prin Buzau,pot primi multe informatii de la sediul aflat la comenduirea garnizoanei.Camarazi,va asteptam in randurile noastre!semneaza membru scmd,Bibilotul.
8 august 2010, 09:01
Anonim spunea...

Ma intalnesc adesea cu fosti colegi cu care discut diverse probleme care ne framanta acum cand suntem pensionari. Am incercat sa-i atrag in randurile SCMDdar am constatat ca in randul MM si subofiterilor pensionari MApN, domneste ideea ca prin recalcularea pensiilor militare, ei vor beneficia de o crestere a pensiei. Acum cateva zile, un MM mi-a spus ca s-ar duce imediat sa semneze pentru recalculare pentru ca are informatii sigure ca la vechimea pe care o are in serviciu (53 de ani cu sporuiri cu tot) ii va creste pensia cu cca 400 lei.
8 august 2010, 09:10
Anonim spunea...

Aceasta scrisoare-deschisa,un adevarat PROTEST, merita sa fie cunoscuta de catre toti camarazii care inca mai ratacesc confundand MINCIUNA cu ADEVARUL.Fiecare filiala sa o multiplice si sa o distribuie colegilor neinformati sau nehotatati. Sa fie trimisa si presei centrale si locale pentru a fi publicata.
8 august 2010, 09:32
Anonim spunea...

Este timpul sa ne organizam si sa actionam pe toate planurile, la vedere si mai putin la vedere, membri şi nemembri de sindicat, activi si rezervisti din toate structurile sistemului national de aparare, fiecare acolo unde are capacitatea si energia necesara astfel încât sa oprim aceasta umilire fara precedent a noastra. Dusmanul nostru este clar identificat si nici o problema ca stim cum sa-i venim de hac. Ne-am pus noi viata in pericol in Afganistan si Irak pentru a ne cumpara o locuinta sau o parte de locuinta, unii colegi de-ai nostri si-au dat si viata pentru asta, adica pentru mult mai putin decat raul pe care ni l-au pregatit chiorul si piticul. Pana aici, destul, voi nu ne luati numai mijloacele de subzistenta pentru tot restul vietii ci vreti sa ne si umiliti in demnitatea si onoarea noastra de militari si romani. Aici ati gresit si o sa vedeti ca sunt destui printre noi care nu mai au ce pierde si sunt gata sa moara de gat cu voi, altfel copiii si nepotii ne vor judeca iar noi nu ne vom ierta o inactiune pana la sfarsitul zilelor noastre.
Este timpul sa ne constituim in celule sau nuclee dure in toate judetele sau garnizoanele mai mari. Atentie ca telefoanele ne sunt ascultate si e-mailurile citite, asadar fara ele. Celelalte elemente ale organizarii le vom stabili intre noi, stim cum sa ne gasim unii pe altii iar conditiile de actiune devin din ce in ce mai prielnice, oamenii se intorc din concedii, salariile sunt taiate, incepe scoala si nu sunt bani pentru copii, vin scumpirile de toamna, vine acusi si frigul, executari silite ale datoriilor la banci, suparari din ce in ce mai mari si.....atunci e momentul nostru !!!!
8 august 2010, 10:05
Eugen Zamfirescu-cpt.cdor(Av.)Rz. spunea...

Cred ca a venit timpul sa ne trezim toti cei care beneficiem de pensii nesimtite !!!De ce sa nu recunosc si eu am stat in asteptare,nu am crezut efectiv ca acest BASESCU al carui tata a fost colonel va promulga legea executarii militarilor!Eu acum sunt bine informat si maine ma inscriu in SCMDRR si toti trebuie sa facem acest lucru fratilor indiferent din ce structura am facut parte!Atentie,MM si SOF ,am constatat ca sunt cu pluta,ei cred ca o sa aiba dupa recalculare pensiile la fel ca ofiterii,adica se taie de la colonei si le da lor!!!Ma doare capul si gura pentru ca ma suna foarte multi si trebuie sa le explic la toti exact ce ne fac astia!Cei din activitate treziti-va si voi chiar daca vi se baga pumnul in gura si dupa lege nu pute-ti face greva,macar in sedintele de lucru discutati cu comandantii sa raporteze ierarhic starea moralului personalului care se depreciaza zilnic.Si voi o sa treceti in rezerva si o sa beneficiati de acelesi drepturi si spun asta caci am discutat astazi cu 2 colegi inca in activitate si am constat ca sunt pe langa subiect si cred inca in promisiunea lui basescu de la ziua SMG din 12 .11.2009 ca nu va promulga aceasta lege!!!Alooo...treziti-va camarazi!!V-au taiat 25%,v-au turnat si ceva in ce v-a mai ramas?!
8 august 2010, 11:11
Socrate spunea...

Oare ce doreste sa obtina colonelul Dogaru Mircea prin acest mesaj ?.
Domnul colonel Dogaru a avut pana acum tot timpul ca sa se implice in obtinerea unei legi rezonabile pentru toti militarii , fie in pensie fie ca vor intra in pensie. Trebuia domnul col. Dogaru ( in calitatea sa adoptata de reprezentant al militarilor din rezerva si retragere !!!),sa se zbata pentru mentinerea activa a soldei de grad , asa cum au facut comunistii din ale caror doctrine v-ati format. Trebuia ca domnul colonel Dogaru sa se zbata pentru a usura travaliul , cel putin al supusilor din sindicatul sau , generat de obtinerea adeverintelor de venit individuale. Solutii au fost expuse pe internet in cantitati suficiente dar domnul Dogaru si ai sai colaboratori au avut orbul gainilor , adica sau intrecut in a injura Guvernul , Presedintele , ministru apararii etc. Domnul col. Dogaru trebuia sa inteleaga ca intr-o lupta se cauta si se aplica solutii ( nu zic strategii si tactici) care sa conduca la maximizarea castigului . Domnul colonel Dogaru si ai sai colaboratori au adoptat tactica negatiei conflictului si in loc sa invinga adversarul ( nu fizic cum se subintelege din indemnurile din mesaj ) au preferat sa injure ca niste mineri nemultumiti de salariul primit sau de comportamentul sefului de shut.Domnul colonel Dogaru vrea sa atraga in jocul lui politic intreaga masa de militari in rezerva mizand pe existenta cazurilor particulare in care pensiile sub 3000 pot sa scada. Vreau sa spun ca , dupa regulile de calcul stipulate de Legea 119/2010 , orice cadru militar la pensie care a avut vechime , cu solda circa 35 de ani poate obtine o pensie de cel putin 1800 lei in situatia in care s-ar folosi ca venit lunar individual numai salariul mediu brut/net pe economie. Deci domnule col . Dogaru vor fi cazuri cand pensia recalculata va fi mai mare decat aceia din plata , mai ales pentru maistri militari si subofiteri . Daca oamenii au mai lucrat si in conditii de munca diferite de cele normale in care, poate , a lucrat domnul colonel Dogaru , atunci pensia va sari , ca valoare , de 2200 lei . Un maistru militar ( este posibil ca si ofiteri , subofiteri )are azi un cuantum al pensiei care nu depaseste 1900-2000 de lei. Asadar , domnule colonel Dogaru nu va mai zburliti la oameni cu jigniri , apostrofari si insinuari. Mai multa decenta nu strica , sunteti parca OM DE STIINTA MADE IN ROMANIA. Pe mine m-ati jignit si nu este de mirare ca mesajul dumitale sa nu il folosesc intr-un proces de calomniere.
8 august 2010, 11:52
Anonim spunea...

Am luptat cu nedreptatile pana am facut infarct,dar D-zeu si medicii m-au salvat mi-au fost montate doua stenturi si vreau sa lupt in continuare dragi camarazi intru suferinta lasati frica,lasitatea si chiar buna crestere si puneti"osul"la lupta,pe noi ne-au terminat si vor sa ne desfiinteze,dar copii nostri???Unora dintre noi ne-au furat viitorul,ne-au distrus viata si familiile ,acum vor sa ne ia si trecutul.Oare numai unii au dreptul la un trai linistit si in bunastare ,noi cei multi NU ?La lupta fratilor,am mai propus INFIINTAREA DE TRIBUNALE MILITARE si redarea demnitatii poporului roman,suntem de rasul lumii si al Europei,pana cand?si cine daca nu noi?
8 august 2010, 12:06
Anonim spunea...

Ce este adresa URL ca am vrut sa nu dau ANONIM dar nu m-a primit.acelasi de sus,adica lt.c-dor[r] Kis[pentru conformitate].
8 august 2010, 12:09
Anonim spunea...

Si in ce ar consta jignirea pe care v-a produs-o col Dogaru, domnule Socrate?
Esti cumva un lacheu imbracat in portocaliu si adevarul iti provoaca mania?
Simti ca gasca portocalie are zilele numarate la borcanul cu miere al puterii?
8 august 2010, 12:20
Anonim spunea...

Mai SOCRATE daca ai ceva personal cu dl col Dogaru te rog s-o faci prin alte mijloace,pe noi nu ne priveste "cestiunea" eventual roag-o pe mamitzica dvs.sa va primeasca inapoi,de unde v-a eliberat acum vreo jumatate de secol.Tara arde si tu tot JAVRAAAAA!ai ramas.
8 august 2010, 12:24
Anonim spunea...

Socrate, puisor, se pare ca tu vezi situatia nu din pozitia soldatului ingenunchiat din caricatura de sus, ci prin ochiul ala bleg de peste mort. Ai gresit saitul, jignitule.
8 august 2010, 12:54
teo spunea...

Ce nesimtire sa te ascunzi sub "SOCRATE"!
Sa te ascunzi aruncand cu noroi in oameni care fac ceva, chiar daca nu sunt perfecti in actiune, dar fac si nu se situeaza pe fotoliul "nesimtitului" de critic. Criticul care nu face nimic, dar are mereu ceva de reprosat celor ce fac.
Ce usor e sa privesti, sa critici pe directia pe care ai fost "platit" sa demolezi. Mai baiete, tu nu ai miscat o caramida in viata ta, judecand dizertatiile tale veninoase si mereu impotriva acelor oameni adevarati care vor sa intreprinda ceva.
Ca esti platit sa dezbini erupe din instigarea pe care o faci. Nu vei reusi sa-i invrajbesti pe maistri si subofiteri impotriva ofiterilor oricat ai incerca. Se vede ca nu ai purtat bocanci in viata ta, ca nu ai facut un mars de 24 de ore, in fine, ca nu ai facut nici macar armata.
Un nesimtit de instigator ca tine trebuie spam-uit si trimis la scoala de reeducare din care tocmai a scapat.
Este pacat de efortul atator oameni adevarati ca o bestie vanduta pe doi arginti poate jigni o munca grea si riscanta.
D-ule Dogaru nu va pierdeti timpul sa raspundeti unor astfel de "micimani", tratatii asa cum merita: cu nepasare si dispret. Sunt suficieti cei care se pot bate cu aceste creaturi bizare ale sistemului.

Cu respect si speranta in unitate,

teo
8 august 2010, 12:57
Anonim spunea...

Socrate, unde semnezi tu statul de plata?!!! Ne-am saturat de aberatiile tale!!! Colonelul Dogaru a facut mult mai multe pentru noi, decat oricare altul dintre noi, motiv pentru care merita tot respectul nostru si va avea si sprijinul nostru.

sâmbătă, 7 august 2010

COMUNICAT IMPORTANT

DOAMNELOR SI DOMNILOR COLEGI,
Legea 119/2010 incalca flagrant Constitutia, intreaga legislatie si recomandarile europene, tratatele de aderare la NATO si UE, Carta drepturilor fundamentale a UE, desfiintandu-ne statutul de militar, lichidandu-ne ca structura socio-profesionala, desfiintand toate drepturile legal obtinute si consfintite prin legi organice din 1829 si pana in prezent.


Normele de aplicare a acestei Legi incalca, de asemenea, totul, inclusiv Legea 119/2010, iar instructiunile emise de catre cei doi ministri de resort si de catre directorul serviciului de informatii implicat, incalca, de asemenea, totul, inclusiv … Normele.


Pe scurt, arhivele au primit ordin sa nu mai raspunda cererilor individuale, si sa nu ne puna la dispozitie datele decat centralizat, daca vom respecta Normele si vom semna cererile tip. Conform acestora, noi suntem aceia care ne declaram de acord, prin semnatura, cu “recalcularea” pensiilor, deci implicit cu retroactivitatea legii si anularea calitatii noastre de militari (fosti activi, actualmente in rezerva sau in retragere) pentru…trecut, prezent si viitor.


Inclusiv cei care au obtinut deja datele privind salariile, pe cont propriu, vor fi chemati pentru confruntare si obligati sa semneze textul standard la centrele respective.


Va informam ca, indiferent ce veti face, daca semnati sau nu, pensiile sunt stabilite si nu vor depasi 1680 lei. Cu alte cuvinte, vor scadea, fixandu-se intre 500 si 1680 lei. A da curs chemarilor la stabilirea salariilor avute conform Legii 119/2010, sau veniturilor conform Normelor de aplicare, inseamna alergatura degeaba, pentru un eventual adaos de 20-30 lei si pentru care nu merita renuntarea la calitatea de militar si la actiunea in justitie, pe care v-ati anula-o singuri prin semnatura. Va informam ca termenul legal stabilit pentru inaintarea cererilor respective este de 31 decembrie, deci nu ne grabeste nimeni. Cei care vor, le pot depune si pe 30 sau 31 decembrie dimineata.


Va mai informam ca acest termen, ca de fapt si Legea 119/2010, nu mai au nici un fel de importanta deoarece Guvernul FMI al Romaniei, prin domnul Jeffrey Franks, a dat ordinul catre guvernatorul Basescu si pseudoguvernul de slugi Boc, sa promulge Legea sistemului unitar de pensii (aflata in stand by la Camera Deputatilor) pana la 15 sept. a.c.
Conform acestei Legi se abroga toate legile, ordonantele si reglementarile, hotararile de guvern care ne privesc, ne sunt retrase Meritul Militar, grupele de munca, etc, deci situatia pensiilor noastre va fi de-a dreptul dramatica in comparatie cu prevederile Legii 119/2010.


Va rugam sa va puneti singuri intrebarea: cat vor mai valora in octombrie sau noiembrie Normele Legii 119/2010 si cererile de recalculare pe care unii le vor semna din prostie si graba? Vor avea doar valoarea consimtamantului dat prin semnatura la tot ceea ce ni se intampla. Pentru ca in vigoare vor fi noile norme ale Legii sistemului unitar de pensii, care vor anula inclusiv Legea 119 pentru militari.


Iata misterul amanarii recalcularii pensiilor noastre pana la sfarsitul anului si “executarii” noastre incepand cu ianuarie 2011: ceilalti “nesimtiti” isi vor pierde definitiv drepturile castigate, in luna august 2010, pe Legea 119, iar noi, militarii, definitiv, in decembrie 2010, pe Legea sistemului unitar de pensii. Intrucat le este frica de noi, au obtinut astfel boicotarea unei actiuni solidare a sindicatelor tuturor celor care au avut legi speciale si izolarea noastra in final.


In aceasta situatie, va comunicam urmatoarele:




· Prin dosarul nr. 2756/2/2010, SCMD a atacat deja la Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) Legea sistemului unitar de pensii, in faza de proiect, iar TMB a admis cauza noastra, prima infatisare fiind in 26.10.2010;
· In ceea ce priveste Legea 119/2010, am declansat deja un proces pentru discriminare, urmand sa deschidem a doua actiune pe discriminare strict pe art. 2 al respectivei Legi, articol pe care vi-l recomandam sa-l cititi cu mare atentie;
· Sintetizand propunerile venite de la juristii nostri (militari), Secretarul General al SCMD si doamna Vicepresedinte Lt. Col. (r) Elena Cobuz au intocmit plangerea prealabila pe Normele de aplicare si au adresat-o Guvernului, care este dator sa ne raspunda in 30 de zile; apoi vom ataca in instanta de judecata si Normele;
· Vom incerca sa blocam Legea 119/2010 prin blocarea Normelor. Ce ne facem insa cu Legea sistemului unitar de pensii? Probabil ca cele trei procese pregatite pe Legea 119/2010, pentru luna ianuarie, impotriva celor trei case de pensii, in fapt impotriva MApN, MAI si SRI, vor deveni procese pe Legea sistemului unitar de pensii;




In toate actiunile noastre vom merge coordonat si garantandu-ne sprijinul reciproc cu celelalte sindicate si federatii sindicale ale categoriilor discriminate prin aberanta Decizie a Curtii Constitutionale pe Legea 119/2010, ale categoriilor socio-profesionale, altele decat aceea a magistratilor, care au avut legi “speciale”.


Va rugam sa va intetiti actiunile de protest in media din tara si din afara granitelor, ca si actiunile de atragere de partea Constitutiei a deputatilor si senatorilor, indiferent de partidul pe care acestia il reprezinta.


Va rugam ca, prin toate mijloacele, in situatia in care ati avut misiuni in strainatate sau in cadrul aplicatiilor comune ati stabilit legaturi de prietenie cu militari din armatele tarilor membre UE si NATO, sa-i alertati pe acestia avertizandu-i ca odata precedentul realizat in Romania, impotriva militarilor romani, maine vor avea aceeasi soarta in tarile in care traiesc.


Ne mentinem propunerea de pichetare in tacere a Palatului Cotroceni, Ministerului Apararii, Ministerului de Interne si Ministerului de Justitie, pe data de 25 octombrie a.c., cand adevaratii nesimtiti vor avea tupeul sa depuna coroane de flori la monumentele si cimiterele eroilor, dar va atentionam ca vom lansa o chemare generala, catre toti militarii in rezerva si in retragere, membri sau nu ai SCMD, sa vina la Bucuresti pentru a picheta Parlamentul Romaniei, in ziua in care va fi votata legea sistemului unitar de pensii. Prin aliatii nostri, chemarea va fi lansata si altor categorii de militari, lipsiti din acel moment nu numai de venituri, dar si de viitor.


Va rugam cu insistenta sa uitati anii de subordonare, sa apelati numai la inteligenta si capacitatile dumneavoastra analitice si sa respingeti orice actiune de dezinformare si promisiune nefondata, facuta in scop diversionist de catre guvernanti (de genul aberatiei in care unii mai cred – ca numai pensiile mai mari de 3000 lei vor fi afectate).


Toate actiunile noastre au fost si vor fi in limitele legii pe care o incalca exact cei pusi sa o apere si a carei suprematie va trebui sa o reinstauram noi, impotriva impotentei politice, servilismului, imposturii si tradarii!



Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU