miercuri, 18 august 2010

COMUNICAT

Rugăm toţi membrii filialei noastre să nu se grabească să solicite prin Centrele Militare adeverinţele cu veniturile lunare brute de la Depozitele de arhive, prevăzute în H.G. nr.785/28.07.2010 privitor la normele de aplicare a Legii 119/2010 (recalcularea pensiilor militare), întrucât completarea cererii , care este identică cu Anexa 1 din H.G.nr.735,va fi interpretată ca accept personal pentru recalcularea pensiei.În procesul care va fi intentat de către SCMD împotriva statului român, jecmănitor al propriului popor,cei care işi exprimă astfel indirect,acordul cu recalcularea ,nu mai pot fi parte.

Pentru cei care totuşi,sunt de acord cu reducerea pensiilor:
La Centrul Militar Zonal Iaşi , de luni până vineri, între orele 08.30-15.30, puteţi completa cereri pentru a vi se comunica veniturile.
Documente necesare:
- Carte identitate - original şi copie;
- Livret militar - original şi copie;
- Cupon pensie - original şi copie;
- Ultima decizie de pensionare - original şi copie;
- Dosar cu şina (cartonat);
- Plic auto adresat cu timbru de 1 (un) leu.
În plus.
- Fişa matricola (cine o are);
- 10 coli xerox.
Pentru a vă mai păstra o brumă de speranţă şi dacă doriţi, tăiaţi din cererea tip expresia: “în vederea recalculării pensiei conform Legii 119/2010” şi completaţi următorul text:
" Înaintez prezenta cerere împotriva voinţei mele şi îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţa de judecată, dacă pensia va fi micşorată ".
- În termen de 30 zile de la completarea cererii, CMZ trebuie să vă trimită adeverinţele cu veniturile salariale obţinute de-a lungul carierei militare.
- Dacă nu se obţin adeverinţele în 30 de zile, puteti trimite individual o notificare la casa de pensii de care aparţine-ţi, prin care să solicitaţi să nu se recalculeze pensia, întrucât nu v- au fost asigurate datele necesare.
La primirea deciziei de pensie recalculată, sesizaţi conducerea filialei, care la rândul ei va anunţa conducerea S.C.M.D., care va declanşa procesele în justiţie.

Biroul Operativ




CITIŢI ŞI LUAŢI AMINTE STIMAŢI COLEGI DIN ASOCIAŢIA CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE !
TOV.gl. (r) mihai iliescu doreşte să ajute guvernul şi ministerul să ne scadă pensiile.
Aşa a înţeles el să ne apere interesele. Mână-n mână cu puterea, pentru 30 de arginţi.
Soluţia imediată este debarcarea acestui aşa-zis reprezentant al militarilor rezervişti!
Convocaţi adunări extraordinare, faceţi liste cu semnături de sprijin şi demascaţi-l!

Biroul Operativ


Observatorul militar nr 32/11-17 august 2010
MĂSURI DISPUSE DE MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE PENTRU SPRIJINIREA PENSIONARILOR MILITARI ÎN PROCESUL DE RECALCULARE A PENSIILOR
Urmare a aprobării de către Guvern şi a publicării în Monitorul Oficial a H.G. nr.735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, a dispus un set de măsuri urgente, astfel încât pensionarii militari şi beneficieze de tot sprijinul armatei în eliberarea adeverinţelor cu veniturile lunare realizate, adeverinţe care sunt necesare recalculării pensiilor militare de stat. Astfel, în această săptămână va fi emis Ordinul ministrului apărării naţionale pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare în Ministerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, în care vor fi reglementate algoritmul de soluţionare a cererilor pensionarilor, modul de eliberare a adeverinţelor salariale şi responsabilităţile structurilor cu atribuţii specifice din M.Ap.N.pentru rezolvarea cererilor pensionarilor militari.
Ordinul ministrului apărării naţionale va statua că, în vederea obţinerii documentelor doveditoare necesare recalculării pensiilor militare de stat, beneficiarii se vor adresa centrului militar zonal /judeţean/de sector pe a cărui raza domiciliază sau, după caz, unităţilor militare din care au făcut parte, completând, în acest sens, o cerere tip.
De asemenea, ministrul Gabriel Oprea a dispus structurilor din Statul Major General, responsabile cu evidenta cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi cu domeniul arhivelor militare, precum şi Direcţiei Financiar contabile, să îşi concentreze activitatea din următoarele luni pentru rezolvarea cu celeritate a cererilor pensionarilor militari, iar la nevoie, să suplimenteze corespunzător personalul care lucrează cu publicul.
Luni, 9 august, ministrul apărării naţionale a avut o întrevedere cu preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, generalul (r) Mihai Iliescu, acesta din urmă manifestând disponibilitatea Asociaţiei de a sprijini, benevol, cu personal, activitatea de soluţionare a cererilor pensionarilor militari.
Săptămânalul Observatorul militar va publica integral actele normative care stau la baza recalculării pensiilor militare de stat şi Instrucţiunile de aplicare în Ministerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensule militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.


17.08.2010
Cu privire la ajutorul dat de către ANCMRR (Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere) la încercările disperate ale Guvernanţilor de a recalcula (diminuă) pensiile militare
Îl felicităm pe dl Gl. (r) dr. Iliescu Mihai, preşedintele ANCMRR, pentru că, benevol, va sprijini recalcularea pensiilor militare “de stat”, dar îl avertizăm ca din momentul recalculării, pensiile noastre, cu sau fără sprijinul domniei sale, nu vor mai fi nici militare şi nici de stat.
Vor fi pur şi simplu pensii civile, în baza Legii 19/2000, şi pe cât de civile pe atât de ilegale, întrucât vor fi recalculate pe baza unei contribuţii personale inexistente (militarul având alte raporturi cu statul) şi vor avea caracterul unei pomeni cu puţin mai mare decât ajutoarele sociale date celor care n-au muncit măcar o zi în viaţa lor.
Dacă domnul general este fericit că i se şterge statutul de militar şi pentru trecut, şi pentru prezent, şi pentru viitor, noi îi uram în continuare să trăiască bine.
În ceea ce ne priveşte am decis să-i îndemnăm pe membrii sindicatului să nu accepte formula din cererea tip - “în vederea recalculării pensiei conform Legii 119/2010” (să taie acest text), şi să menţioneze pe aceasta că îşi rezerva dreptul de a acţiona în instanţă de judecată, dacă pensia va fi micşorată.
Aceasta deoarece nimeni nu are voie să ne răpească dreptul individual la petiţie. Cererile de a primi date personale din arhive le facem cum vrem noi şi le motivam cum vrem noi, ca cetăţeni liberi. În plus, noi, sindicatul, am atacat deja la Tribunalul Municipiului Bucureşti Legea 119/2010, acuzând Guvernul. O altă acţiune în acelaşi sens o vom deschide în curând, contestând doar Art. 2 al Legii 119/2010, articol prin care cei ieşiţi la pensie anticipată sau anticipată parţial (oameni între 35 şi 54 de ani) sunt asimilaţi cu cei ieşiţi la pensie la vârsta de 63-65 de ani, răpindu-le nu numai dreptul la muncă în continuare, dar şi orice fel de compensaţie.
Ne-am manifestat de asemenea, dezacordul cu aberanta Lege 119/2010, făcând plângere la Guvern, împotriva normelor de aplicare şi înregistrând o cerere de chemare în judecată la Curtea de Apel Bucureşti (Dosar 7130/2/2010).
Ne vom manifesta şi în continuare dezacordul, iniţiind alte procese împotriva celor 3 case de pensii (MApN, MAI, SRI), pregătind din timp şi manifestări stradale sau în Parlament, pentru că şi comunitatea internaţională să afle care este opinia reală a militarilor din România.
În cazul în care nu a înţeles mesajul nostru, îl poftim pe dl. gl. (r) Iliescu să ni se adreseze direct.
În acelaşi timp, adresam aceeaşi invitaţie tuturor filialelor ANCMRR din MApN cât şi din MAI, să ni se alăture fără teama la toate acţiunile pe care le vom întreprinde.
Pentru că nu exista solidaritate între asasini şi victime.
Şi nicăieri nu scrie că numai hoţii şi trădătorii au dreptul să trăiască bine în această ţară.

Honor et Patria! Vae victis!
PREŞEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

2 comentarii:

  1. Domnule general Iliescu , preaalesul nostru presedinte,daca in o saptamana nu iesiti pe un post de televiziune,fie si OTV,si nu ne explicati care-i situatia la zi privind angajamentul Biroului Permanent de a da in judecata guvernul nesimtit…atunci ne prezervam dreptul de a demisiona in corpore, intreaga filiala,impreuna cu alte 10 filiale care au confirmat deja,si ne vom inscrie in SCMD sau FNCMRR….asteptam![

    RăspundețiȘtergere
  2. Rusine,rusine,rusine!Si noi ce asteptam?Sa platim cotizatia si sa ne facem ca nu stim nimic?Asa ne apara interesele?Sustin propunerea lui OSKAR10,sa ne retragem in corpore din UNCMRR !

    RăspundețiȘtergere

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.