miercuri, 27 martie 2013

Suntem la mana FMI–ului!



In sfarsit primul ministru V.Ponta spune adevarul in privinta reintregirii pensiilor militare abuziv diminuate : guvernul nu poate face nimic fara aprobarea camatarilor de la FMI !

Referindu-se la pensiile militarilor V.Ponta a declarat la RTV ca   : “Cei 90% din militari care au avut de câştigat in urma recalculării nu trebuie să piardă niciun leu.Sunt foarte hotarat in continuare sa gasim o solutie prin care intr-un fel sau altul,sa facem dreptate celor 8,9,10% care au avut de pierdut.Stiti ,in armata cel mai important lucru e partea de onoare.Cautam in continuare o solutie si pana la urma o s-o gasim si o sa-i convingem si pe cei de la FMI”. http://livenews.rtv.net/ponta-despre-pensiile-militarilor_13832.html

Din proclamatul si ostentativul caracter independent afişat de tinerelul prim ministru si prea-aplecatii sai ministri cu opinii populist inflexibile de aparent stăpâni pe situaţie (Dobritoiu si Dusa) ,personajul mai sus citat si intregul USL decad la condiţia lor de baza : marionete.

Cacialmaua servita pensionarilor militari,prelungita pana azi ,la un an dupa obtinerea sprijinului acestora,demonstreaza ca domnului  Ponta si reprezentantilor USL-ului le lipseşte conştiinţa limitei.
Altfel,ar fi trebuit s-o spuna demult: VREM,DAR NU PUTEM.

Domnule prim ministru,
Sunt sigur ca in aceste conditii ,nefiind constrânsi de promisiunea reparatiilor materiale si morale imediate, militarii in rezerva nu ar mai fi devenit in cabinele de votare “pe gratis” „de-ai vostri” ,iar astazi n-ar mai fi (inca?) niste saraci complici ai puterii.
 
Asa cum spuneati este vorba de onoare.Si onoarea ,atata cat ne-a mai ramas ,cere să ne aparam reputaţia.Fiti sigur ca mai devreme sau mai tarziu,asta vom face.

col.(r.) Dan Moraru