joi, 23 martie 2017

Justitia...incotro?!



   Acum cateva zile am participat la o sedinta de judecata, fiind citat de catre Judecatoria Iasi, in calitate de reprezentant al partii vatamate – SCMD, Filiala Iasi – al carei sediu a fost spart si de unde au fost sustrase aproape toate bunurile de valoare. Initial eram hotarat sa nu dau curs citatiei, fiind satul pana peste cap de procesele pe care le-am avut in ultimii cinci ani, dar la recomandarea Departamentului Juridic al SCMD, si ca sa nu fiu adus cu mandat, m - am prezentat la instanta. Dupa ore lungi de asteptare a fost strigat si dosarul in cauza. Infractorul, un tinerel bun de munca, a fost adus in sala de catre mascati, el aflandu-se in arest preventiv. Era judecat pentru nu mai putin de sase fapte de furt calificat cu un prejudiciu total de peste 20.000 lei. A sustras si bunuri voluminoase ce nu puteau fi ridicate si duse fara cel putin un complice. Am inteles ca pe timpul urmaririi penale individul a negat cu tarie faptele in ciuda probelor evidente, inclusiv amprente. In fata judecatorului si a procurorului, asistat de catre aparatorul din oficiu, infractorul a recunoscut totul pentru a beneficia de legea penala avantajoasa, care sa-i scurteze anii de condamnare. Mai mult, a acceptat sa presteze munca in folosul comunitatii si - ca o culme a ironiei - a rugat instanta sa-i inlocuiasca arestul preventiv cu arestul la domiciliu, avand acasa trei copii minori.
   Fata de cele relatate mai sus am tras concluzia ca pedeapsa va fi data cu suspendare, iar prejudiciile produse partilor, pe care totusi infractorul si le-a asumat, vor fi recuperate in mod sigur la „sf. asteapta”!
   In aceasta situatie, ma intreb cu indignare : Ce rost mai are actul de justitie in tara aceasta?! De ce statul trebuie sa cheltuie atata pentru intregul aparat pus in functiune (politie, procuratura, judecatorie, penitenciar) in asemenea cazuri,  cand rezultatul tuturor eforturilor este egal cu ZERO?!

Col. Marcel A.
Iasi, 23.03.2017

sâmbătă, 11 martie 2017

Despre ce vorbiti domnilor? Proiectul de lege ptr.aprobarea OUG 57 a fost aprobat de Senat anul trecut !




  Iata ce ne furnizeaza SCMD pe prima pagina:AICI

vineri, 10 martie 2017


Decizie de ultimă oră a senatorilor în privinţa pensiilor militarilor şi poliţiştilor

Semna al lipsei de interes pentru corectitudinea informatiilor pe care niste rezervisti fideli le asteapta inca de la "Centru"?
Citesc pe blogul administrat de onor SCMD cum ca marti (care oare ?) Comisia pentru buget a Senatului a adoptat un amendament potrivit căruia militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime de cel puţin 25 de ani, vor beneficia, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul, faţă de 65% cum este, în prezent, în OUG 57/2015.
Si nu-mi vine sa cred ca niste "stiri" facute anul trecut pe 8 martie 2016 ( vezi AICI ) sunt date drept proaspete ,suscitand cel putin nedumerire, daca nu indignare in randul celor care mai intra pe aici pentru a afla ce se mai intampla cu pensiile lor.
De fapt OUG -ul cu pricina a intrat de pe 14 martie 2016 (aloo,dom!Ranciog, asta era acum un an !) in dezbaterea plenului Senatului care este primă Cameră sesizată. 
RUSINOS! 
Asteptam scuze pe prima pagina.Cu majuscule.
Col.r.Dan M.
 
11-12-2015
Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b687 (adresa nr.E200/11/12/2015)
14-12-2015
cu nr.L665 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată
14-12-2015
trimis pentru raport la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (TERMEN: 14/12/2015)
14-12-2015
trimis pentru aviz la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială (TERMEN: 14/12/2015)
14-12-2015
Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială transmite avizul cu nr. 449-FAVORABIL
21-12-2015
prezentare în Biroul Permanent (termenul de depunere a raportului este 16.02.2016)
21-12-2015
trimis pentru aviz la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
15-02-2016
prezentare în Biroul Permanent (termenul de depunere a raportului este 01.03.2016, iar termenul de depunere a avizului de către Comisia pentru apărare este 23.02.2016)
16-02-2016
Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională transmite avizul cu nr. 23-NEGATIV
10-03-2016
Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital depune raportul cu nr. 123-FAVORABIL cu amendamente
14-03-2016
înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului
14-03-2016
adoptat de Senat (nr. voturi: DA= 96 NU=0 AB=2)

luni, 6 martie 2017

CINE « VORBESTE » IN NUMELE MILITARILOR ROMANI ?



Discuții cu sindicatele din ordinea publică privind legea salarizării unitare
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen-Daniela Dan și ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea au participat, astăzi, la sediul MMJS, la consultări cu sindicatele reprezentative din ordinea publică (personal MAI), dar și ale personalului contractual din cadrul MApN, pe tema proiectului legii salarizării unitare.
Reprezentanții sindicatelor și cei ai ministerelor au căzut de acord, în ansamblu, asupra proiectului legii salarizării unitare. Totuși, reprezentanții MMJS au transmis partenerilor de dialog social că așteaptă sugestii, în perioada următoare, în cazul în care reprezentanții sindicatelor vor descoperi inadvertențe, după o mai atentă consultare a documentelor.
Sindicatele au ridicat, în cadrul acestei întâlniri, și alte probleme care țin de veniturile din prezent ale personalului MAI, convenindu-se ca ministerele cu atribuții în acest domeniu să poarte, în continuare, discuții cu reprezentanții salariaților, în vederea identificării de soluții.
S-a decis formarea unui grup de lucru ? la care să participe și specialiști din cadrul instituțiilor militarizate, ai căror angajați nu pot adera la mișcări sindicale. 

Cine « vorbeste » in numele militarilor români ?
Iarasi vom primi firimiturile cazute din barba de-militarizatului Mitica Coarna ? 
Ori salariile militarilor (militarizati!) vor fi « stabilite » dupa cum doreste tara asta sireaca, care stiti , pentru voi ,n-are !

Conducerea MApN mai reprezinta  interesele celor pe care- i sacrifica prin Afganistan sau aiurea, acolo unde-i trimite in numele unei tari incapabile sa le poarte grija ?
Col.r.Dan M.