miercuri, 28 ianuarie 2015

In asteptarea " consfintirii legislative a dreptatii" (M.Dogaru)

LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT
 ULTIMA RUNDA
- In atentia membrilor SCMD si a tuturor celor interesati –
Doamnelor si domnilor,
Traim sub incidenta a opt (8) legi basiste contradictorii si a doua legi partial reparatorii. Discrepantele dintre noi sunt uriase si se adancesc luna de luna, haosul legislativ, benefic politicului, pecetluind, in ceea ce ne priveste, discriminarea. SCMD si sindicatele din MAI si sistemul penitenciar au declansat lupta pentru omogenizarea legislativa aducand Proiectul Legii pensiilor militare de stat, in septembrie trecut, in faza intrarii in procedura parlamentara de vot cu toate avizele necesare obtinute.
In luna ianuarie 2015 a avut loc evenimentul care, in mod normal, intr-un stat democratic, trebuia sa aiba loc in urma cu cinci ani. Guvernul a chemat la masa tratativelor ministrii de resort, reprezentantii tuturor ministerelor, sefii directiilor de specialitate din ministerele de resort si, de cealalta parte, sindicatele din sistem. In mod exceptional, dintre sutele de ONG-uri, a participat doar presedintele ANCMRR.
Principiile enuntate si modul de definitivare a omogenizarii legislative in interesul militarilor activi si in rezerva v-au fost prezentate direct sau prin intermediul presedintilor de filiale care v-au adus, sau nu, la cunostinta notele noastre interne. Conform graficului, in cinci zile, sindicatele si-au exprimat punctul de vedere, punand la dispozitia omologilor cele 16 amendamente asupra carora am convenit. Presedintele ANCMRR a fost linistit, direct, de ministrul de finante in ceea ce constituie singura preocupare a domniei sale referitoare la cuantum. Tot conform graficului, ieri, 27 ianuarie, reprezentantii directiilor de resort din ministerele si serviciile sistemului s-au intalnit in sedinta de lucru, la chemarea persoanei desemnata drept coordonator, si au analizat propunerile sindicale. Ni s-a transmis sa asteptam zilele acestea convocarea pentru discutia finala cand ambele categorii ale sistemului, in activitate si in rezerva, vor conveni asupra formei finale care va intra in procedura de vot.
Fiind vorba despre omogenizarea legislativa, nu despre implicare bugetara, de abrogare a tuturor legilor si prevederilor emanate din 2010 si pana in prezent si inlocuirea lor cu o lege unica in masura sa elimine discriminarea pentru prezent si viitor, aliniind sistemul la normele si cerintele NATO, toate sindicatele, dar si ANCMRR, am convenit sa nu iesim cu bucataria interna afara pentru a nu adauga foiletoanelor mediatice “Elodia”, “Bahnmuteanu” etc.” din nou foiletonul “Pensii militare”. Cu atat mai mult cu cat vorbim de 5 ani in zadar, nici politicienii, nici reprezentantii media nefiind capabili sa inteleaga ca, sub aspect juridic, pensiile, indemnizatile si ajutoarele sociale reprezinta chestiuni total diferite si amesteca, in continuare si de-a valma, la categoria pensionari, persoane care n-au muncit in viata lor, care au muncit pentru ei, fara contract de munca cu Statul sau vreun patron, beneficiari de indemnizatii ca sportivii, artistii emeriti si ai poporului, revolutionarii etc. Si insista sa vorbeasca despre “pensii speciale” si nu despre legi separate pentru categorii socio-profesionale care nu se pot incadra in cuantificarea regimului de munca de 8 ore, cum ar fi: militarii, politistii, diplomatii, pilotii, grefierii, artistii, sportivii etc.
De data aceasta este o chestiune de zile pana cand vom putea pune capat cosmarului in care ne-a aruncat, in urma cu cinci ani, regimul Basescu. Dar inca mai putem pierde in urmatoarele situatii:
  1. Caderea imediata a guvernului, fapt ce ar aduce noi ministri care vor avea nevoie de timp pentru instalare, pentru intelegerea problemelor si ne vor mai da avizele la “Calendele grecesti” pentru ca, dupa ce si-au vazut sacii in caruta, nu-i mai interesam. Cu atat mai mult daca este vorba despre revenirea “lupilor PDL-isti” vinovati fata de noi, imbracati in blana de oaie PNL-ista. Este motivul pentru care am cerut, tuturor aliatilor nostri aflati in aceeasi situatie – CFR-isti, diplomati, revolutionari, aviatori, grefieri etc – sa nu se lase manipulati si aruncati in lupta politica din cauza disperarii, ca nu e vremea de strigat “Jos ala si sus ala!” ci doar “Sus!”. “Sus Legea pensiilor militare de stat”, “Sus Legea 404!”, “Sus Legea 341!” etc. Si am mai cerut pentru activi lege separata sau capitol aparte in noua lege a sistemului de salarizare. Pentru ca acum este momentul politic favorabil noua, tuturor, sa ne obtinem drepturile si sa le batem in cuie!
  2. Interventia celor care ne-au instrumentat decaderea din drepturi, din interese prioritar externe, combinate cu interese interne. O interventie care se poate face profesionist, prin manipulare mediatica, asa cum s-a procedat inclusiv la recentele alegeri prezidentiale. Se pot folosi, spre pilda, persoane a caror vanitate le intuneca logica sau ale caror interese personale nu au nimic in comun cu interesul general, care sa indemne practic la dezbateri publice, mediatice, cu alte cuvinte, la reluarea de la capat a unui proces incheiat. In conditiile in care se bat iarasi campii despre 5,4 milioane de pensionari, cand real sunt 2,5 milioane si despre faptul ca acestia ar periclita pensiile celor de maine! Fals! Sfanta contributivitate ii lasa pe copiii nostri fara pensii pentru ca n-au locuri de munca sa contribuie, pentru ca lucreaza sporadic, adesea la negru sau pe salarii de nimic, dar sunt prea cruzi sa-si dea seama ca sunt folositi impotriva unicei surse de salvare financiara pe care o au – pensiile parintilor si bunicilor.
In concluzie, intrucat detinatorii de stampile din sindicate sunt statutar desemnati la negocieri, ii rog, respectuos, pe toti, cei care si-au pierdut rabdarea sau care viseaza sa castige acum batalii pe care nu au avut curajul sa le poarte in tinerete sau pe care le-au pierdut atunci, sa se abtina, sa fie persoanele care au fost candva pe linia autodisciplinei impuse, sa nu se mai lase inflamate de zvoneri si manipulatori interesati, care vorbesc de “tradari” si “rasplati” de pe la televiziuni, astfel incat, din vina lor exclusiva, sa reeditam in mic istoria din 1989, cand am fost prostiti sa iesim in strada in numele Libertatii si ne-au dat o Democratie de   n-o mai putem duce, ca ne-au luat si cenusa din vatra! Daca “Jukovii” de astazi ar fi fost le fel de belicosi atunci, nu am fi ajuns in situatia in care am ajuns acum. Si, oricum, nu de “Jukovi” avem nevoie in clipa de fata, ci de “Valcovi” care, pentru moment, ne sunt favorabili!
In situatia in care vreun membru de sindicat va da curs vreunei chemari neautorizata, altfel decat in nume propriu, la batutul cuielor in talpa, vom aplica masurile statutare care se impuns. La aceeasi concluzie si procedura au ajuns si liderii celorlalte categorii socio-profesionale aliate noua care asteapta nu “pensii speciale”, cum il citeaza, in continuare pe Boc unii reprezentanti mass-media, ci dreptatea consfintita legislativ.
Cu stima,
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 23 ianuarie 2015

IN CAUTAREA UNUI PROIECT DE LEGE



Dupa prealungile sarbaUtori de iarna, rezervistii militari s-au vazut nevoiti sa amane sine die analizele prin care sa-si masoare colesterolul si glicemia, confuz bulversati de stirea ca in noua sesiune parlamentara ar intra in dezbateri un proiect al mult asteptatei legi a pensiilor militare de stat.
Informatii oficiale fiind prea putine si extrem de vagi, a inceput goana dupa surse. Care este varianta oficiala de PROIECT pe marginea caruia s-a discutat ? Haideti sa facem propuneri de amendare,sa ne mobilizam ! De acord. Din analiza versiunilor de proiect pe care le cunosc ( si nu-s putine !) se impune. Dar cum sa propui un amendament corect la unui text despre care nu stii cat de corect este ? Mai ales ca au navalit pe toate caile variante imposibile, pareri ciudate, ipoteze adevarate, mai putin adevarate, elucubratii .... Si atunci ?
Ar fi totusi ceva....
A trecut nebagat in seama un comunicat al Federației Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România  „Alexandru Ioan Cuza" care anunta la 14.01.2015 ca d-l Iulian Surugiu, președinte, a participat la ședința de la Guvernul României alături de reprezentanți ai Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, precum și alți factori de decizie, ședință în care s-au purtat discuții despre proiectul legii privind pensiile militare.
La acel comunicat au atasat proiectul de lege .(aici)


Cum nu am absolut niciun motiv sa nu-i cred, postam mult cautatul document in baza caruia se presupune ca s-ar fi purtat discutii si pe care trebuie sa-l amendam.Cat se poate de repede.

Dl.col.r. Dogaru ne-a spus putin. De ce ? Nu discut aici motivele, dar nici intr-un caz nu pot accepta tampenia absurda a  pactului dezavantajos.Qui prodest?

Dintr-o rapida citire a proiectului de mai sus, rezulta mari probleme ! Mai rau nu se putea. Si fiindca sunt  chestiuni de neacceptat, suntem « mobilizati » pe diferite cai la treaba, la lupta. Sa faceti ceva... Da` cand faceti ceva si pentru noi? Unii ne « cheama » la strans semnaturi. Altii chiar daca nu mai sunt nici macar membri de sindicat de demult, de cand le-a crescut cuantumul pensiei peste noapte ca fatul frumos din poveste, retrasi pana mai ieri de tot din « viata publica « , preocupati doar de can-can tv, nemultumiti de toate si de tot, ne « cearta » acuma pentru ca nu facem destul loby pe langa guvernanti. Ca sa ne dea...Sa nu cumva sa ... Sa nu se ......Oricum, orice, numai sa nu se recalculeze ! Pai de ce oare ? Ca sa nu se constate ca ...ce ? E prea mare ? Daca e pe bune, sa-ti traiasca si sa o mananci sanatos multi ani de aici inainte. Cu toate ca, nu-i asa ? E mai buna pensia lunga ...

Col.r. Dan Moraru

COMUNICAT

      Pentru anul 2015 cotizaţia este de 120 lei pe an (60 lei pentru urmasi/văduve) şi se va achita în acelaşi cont bancar : S.C.M.D. Bucureşti,B.R.D.,Agenţia Carol,Cont = RO 41 BRDE 441 SV 79262374410. La „referinţe” se specifica : cotizaţie ptr.anul 2015,Filiala Iasi.
Copia chitanţei vă rugăm să o aduceţi la sediul filialei (in cutia postala) ,sau să o trimiteţi pe adresa de e- mail scmdfiliala1iasi@yahoo.com.
Daca renuntam la singura forma de organizare a militarilor pensionari care mai poate fi luata in seama de autoritatile de azi ,de maine si de oricand,.....atunci  doar Domnul sa ne-ajute sa avem un an bun, cu vesti bune! ( a se vedea zbaterile ptr. revenirea la pensia militara ,in baza Legii pensiilor militare).
Ca in rest, nu ne are nimeni grija !
BIROUL OPERATIV Filiala Iasi

luni, 19 ianuarie 2015

F.N.I.Vesti bune



 



Păgubiţii FNI care au depus plangeri si sunt constituiti parte civila in procesul penal pot cere si primi despăgubiri.
Pentru cei interesati, pun la dispozitie dosarul.

Incepeti cu "Indicatii rezumat pagubitii FNI".
Intrati pe site-ul Tribunalului Bucuresti (aveti aici linkul)) si va cautati in anexele la Sentinta penala nr.423,Dosar 24632/3/2006.


Accesati aici pagina AAAS-ului (fostul AVAS).

Va dorim succes.










marți, 13 ianuarie 2015

Comunicat de presă - MAI



COMUNICAT
Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a convocat astăzi, la sediul Guvernului României, o întâlnire a reprezentanților Guvernului cu cei ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai sindicatelor din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, având ca subiect proiectul legii privind pensiile militare de stat.
Respectivul proiect de lege are ca obiect reintroducerea sistemului pensiilor ocupaționale pentru militari.
Încă de la începutul întâlnirii de lucru, vicepremierul Gabriel Oprea a susținut că obiectivul principal al proiectului legislativ este acela de a promova un cadru legislativ unitar și bine definit în domeniul pensiilor militare, în care niciun angajat al sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională să nu piardă drepturile deja câștigate.
Proiectul de lege a fost realizat de specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai Ministerului Justiției.
Beneficiarii acestui sistem de pensii militare urmează să fie cadrele militare, așa cum sunt definite de Legea 80/1995, soldații și gradații profesioniști, prevăzuți de Legea nr.348/2006, polițiștii, așa cum sunt definiți de Legea nr.360/2002, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, conform Legii nr.293/2004.
Conform proiectului de lege, categoriile de pensii care vor compune sistemul pensiilor militare de stat, vor include pensia de serviciu pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate și pensia de urmaș.
În această formă, proiectul de lege privind pensiile militare de stat a fost prezentat reprezentanților asociațiilor pensionarilor și rezerviștilor militari, sindicatelor cadrelor militare sau ale angajaților din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, urmând să fie definitivat la nivel de specialiști.
După discuțiile la nivelul specialiștilor, varianta finală a proiectului va fi înaintată Guvernului și, ulterior, promovată în Parlament.
La întâlnirea convocată astăzi de către vicepremierul Gabriel Oprea au participat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, secretari de stat cu atribuții în domeniu din ministerele și instituțiile inițiatoare ale proiectului de lege, reprezentanți ai conducerii Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, șefii departamentelor financiare, juridice și resurse umane din structurile sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.), Mircea Dogaru, președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ANCMRR), Mihai Iliescu și președinții sindicatelor reprezentative din Ministerul Afacerilor Interne: Iulian Surugiu (SNAP), Toader Paraschiv (vicepreședinte confederație Cartel ALFA), Florin Vâlnei (Sed Lex), Gruia Marin (SNPPC) și Vasile Lincu (ProLex)

Sursa 

Ptr.conf.
Col.r.Dan Moraru