luni, 17 februarie 2014

Filiala SCMD Iasi sustine punctul de vedere al Filialei SCMD Oradea

 Nici noi nu ne-am dat acordul pentru o asemenea "strategie".Si asa luntrea in care ne aflam a luat cam multa apa.Cai verzi pe pereti ne mai trebuie!

 ORADEA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE: HOTARIREA BIROULUI OPERATIV S.C.M.D. - FILIALA ORA...: HOTĂRÎREA BIROULUI OPERATIV   A SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE– FIL...

marți, 11 februarie 2014

GENERALUL Ciribleagă DILIESCU

Un pamflet "dragut" pe scmdsector6.blogspot.ro/2012/04/generalul-ciribleaga-diliescu.html

Si html www.mihailcalinescu.blogspot.com/2012/03/conducerea-ancmrr-tot-mai-contestata-de.html


Iulie 2011.Sa ne aducem aminte:

ASOCIAŢIA NAŢIONALA Ă CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE „ALEXANDRU IOAN CUZA"

COMUNICAT DE PRESĂ

Biroul Permanent al Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezervă şi in Retragere „Alexandru loan Cura" (ANCMRR) provenite din M.Ap.N. salută, in numele tuturor mebrilor sai, definitivarea procesului de revizuirea a pensiilor in Ministerul Apararii Naţionale.

Adresam mulţumiri camarazilor noştri din armată care. vreme de 10 luni, au depus toate eforturile pentru ca aceasta activitate să fie dusă la bun sfârşit în favoarea majorităţii covârşitoare a pensionarilor miliari.

Anunţul făcut pe 9 iunie de către ministrul apărării naţionale, domnul general in rezerva Gabriel Oprea, că peste 90% dintre pensiile militare cresc in urma revizuirii, a adus o stare de linişte şi de satisfacţie sufleteasca pentru toate cadrele militare in rezervă şi in retragere, membre ale ANCMRR, pentru pensionarii militari si familiile acestora, linişte perturbată până atunci de zvonuri, de păreri apărute in presă şi care acum s-au spulberat.

Putem afirma cu toată responsabiitatea că pentru cei mai mulţi pensionari noua metodologie, susţinuta de ministrul apărării raţionale de-a lungul ultimului an, atât in grupurile de lucru la care reprezentanţii ANCMRR au participat, cât mai ales în Parlamentul şi Guvernul România, reprezintă de fapt o recuperare a ceea ce noi am pierdut ani de-a rândul.

Pensionarii si–au respectat cu sfinţenie jurământul faţă de patrie şi popor, contribuţia for fiind măsurată prin riscurile pe care fiecare general, ofiţer, maistru militar sau subofiţer şi le-a asumat in timpul cât a fost în activitate, prin privaţiunile la care au fost supuşi în cel mai frumoşi ani ai tinereţii, în miile de zile pe care le-au petrecut în poligoane, pe terenurile de instrucţie, pe şantierele economiei naţionale sau, recent, în teatrele de operaţii.

Dorim să mulţumim Preşedintelui României, primului-ministru al Guvernului, ministrului apărării naţionale, pentru consecvenţa şi eforturile pe care le-au făcut in acast sens, în beneficiul tuturor pensionarilor militari, nu doar din Armată, ci din întreg sistemul de apărare, ordine publică si siguranţă raţională. Putem spune că pentru prima dată a fost desăvârşită această coeziune intre toate componentele acestui important sistem din societatea românească.

Totodată, dorim să ne delimităm cu fermitate de atitudinile denigratoare si demersurile defaimatoare la adresa pensionarilor militari, a armatei, manifestate de către cei care, din interese obscure sau politice, încearcă să ducă dezbaterea subiectului pensiilor militare într-un registru care nu are nici un punct comun cu valorile pe care militarii le inteleg şi în spiritul cărora au fost educaţi: Patrie, Onoare, Demnitate. Nu putem tolera astfel de manifestări prin care se încearcă lezarea onoarei de militar sau înjosirea noastră în faţa poporului roman şi îndemnăm cadrele militare în rezerva şi în retragere să aibă în continuare aceeaşi atitudine demna in relatia cu instituţiile statului.

Aşteptările noastre au fost confirmate, rezultatele concrete ale revizuirii pensiilor militare în M.Ap.N. demonstrând că ANCMRR a fost si va rămâne un partener de dialog respectat de Ministerul Apărării Naţionale si de conducerea sa.

PREŞEDINTELE A.N.C.M.R.R

duminică, 9 februarie 2014

NICI CU STANGUL,NICI CU DREPTUL.DOAR CU TESLA....

Raspunsul unui anume cdr.(ret) C.Alexandru (“reprezentantul”? ANCMRR) la scrisoarea colegului nostru,col.r.Marcel Acatrinei.
Comentariile sunt de prisos.

(Cititi si pdv-ul filialei SCMD Zalau )
http://scmdzalau.blogspot.ro/


Stimate domnule col.(r)Acatrinei,
Am citit materialul postat de dvs. şi sunt parţial de acord cu punctul dvs. de vedere. Este corect, sindicatul, deşi ilegal, a acţionat după norme sindicale. Numai că el nu avea un angajator cu care să se lupte, aşa cum spune legea, ci se lupta cu statul, ceea ce este altceva. ANCMRR nu a intervenit sub nici o formă în activitatea SCMD. Numai că modul de a acţionea al acesteia era diferit. Respectiv, rezolvarea problemelor pe cale juridică, acolo unde se putea şi prin discuţii cu factori de influenţă, care să poată ajuta în rezolvarea problemelor noastre, generate de un regim care a tratat incorect militarii. Faptul că nu am rămas cu pensiile din ianuarie 2010 se datorează, în cea mai mare măsură, poziţiei categorice a unui om pe care SCMD nu l-a înţeles. Este vorba de fostul ministru al apărării, dl.Gabriel Oprea, care a obligat guvernul Boc să aprobe OUG 1/2011, prin derogare de la legea comună a pensiilor (263/2010). Aplicarea la militari a acestei legi, începând cu cei care au ieşit la pensie după 2011, a arătat existenţa altor disfuncţii, care au trebuit rezolvate ulterior. ANCMRR a menţinut bunele relaţii cu dl. Gabriel Oprea şi după ce a devenit viceprim-ministru, calitate în care a contribuit esenţial la redactarea şi aprobarea legii 241/2013. Această situaţie a fost, până la urmă, recunoscută şi de SCMD, primvice-preşedintele acestuia având acum o funcţie importantă în conducerea UNPR. Nu cred că îşi poate asuma cineva toate meritele pentru evoluţia rezolvării problemelor pensionarilor militari, indiferent de apartenenţa şi de situaţia lor.
Până la Consiliul Naţional al Reprezentanţilor SCMD de la sfărşitul lui noiembrie-începutul lui decembrie 2013, ANCMRR nu a avut nici o intervenţie în ce priveşte activitatea SCMD şi a conducerii sale. Numai că, prin cele afirmate la manifestarea de la Alba Iulia, la sfârşitul lui noiembrie 2013, a depăşit orice limită a incorectitudinii şi bunului simţ faţă de ANCMRR. Ca urmare, ANCMRR a avertizat atunci că va acţiona în instanţă în ce priveşte modul cum a fost înfiinţat SCMD, prin eludarea menţiunii că era un sindicat în care toţi membrii fondatori şi membrii erau pensionari militari. Prin această metodă de a prezenta instanţei documente inexacte a fost viciată  hotărârea acesteia privind aprobarea calitatea de persoană juridică pentru SCMD, contrar prevederilor legii sindicatelor (54/2003) şi ale Deciziei cu nr. 469/2003,a Curţii Constituţionale (definitivă şi general obligatorie ),care nu permit constituirea în sindicate a pensionarilor.Cu toate acestea, conducerea SCMD a continuat atacurile şi jignirile la aresa ANCMRR, sperând că în felul acesta vor putea să discrediteze o astfel de structură, eventula, pentru a-i lua locul.Cel puţin aceasta era intenţia manifestată a preşedintelui, prezentată în diverse ocazii. 
Menţionez că ANCMRR nu a contestat şi nu a discutat în vreun fel manifestările ostile ale conducerii SCMD şi nici măsurile la care i-a îndrumat pe membrii săi, care au cheltuit sume importante cu acţiuni în instanţe, pentru cauze care nu aveau nici o şansă, având în vedere deciziile Curţii Constituţionale şi prevederile legilor în vigoare. Plus cotizaţiile destul de mari, plătite fără a beneficia cine ştie ce ca urmare a acestora.
ANCMRR nu a obiectat şi nu obiectează la faptul că membri ai săi sunt şi membri ai SCMD, dar nu a admis şi nu admite, prin statutul său, ca membri ai organelor de conducere să fie membri ai unor partide sau ai altor structuri asociative.
Acestea sunt adevăruri evidente, care ar face necesar un comportament corect şi din partea conducerii SCMD,care îşi asumă toate rezultatele unei lupte, practic, comune. Păcat.
Cu stimă,

Cdr.(ret) C. Alexandru

miercuri, 5 februarie 2014

A.N.C.M.R.R. VERSUS S.C.M.D., SAU CUM SA-TI DAI CU STANGU-N DREPTUL !

     La inceput a fost A.N.C.M.R.R., organizatie reprezentativa, la nivel national, a cadrelor militare in rezerva si in retragere, la care am aderat imediat ce am dobandit aceasta calitate.
    Nu am facut-o pentru grade, deoarece le-am dobandit pe toate,prin munca, dar si cu putina sansa,de-a lungul carierei militare.
      Nu am facut-o, ca altii, nici pentru un loc de veci in cimitirul in care filiala locala a primit o parcela.
      Am facut-o, pur si simplu, din dorinta de a fi cat mai aproape de cei cu care am avut acelasi numitor si, deasemenea, din dorinta de a nu ma desparti brusc si definitiv de institutia armatei in care mi-am petrecut 36 de ani din viata. Si nu-mi pare rau pentru alegerea facuta!
      Atacurile furibunde la adresa pensiilor militare „nesimtite”, m-au determinat sa inteleg ca statutul A.N.C.M.R.R. nu ar fi ingaduit decat lupta cu „manusi” impotriva sistemului politic ticalosit, care a pus neputinta si esecurile guvernarilor pe seama militarilor rezervisti pe care „statul i-a hranit bine si i-a imbracat”, acordandu-le si pensii substantiale.Noi am inclinat in jos balanta economica a tarii si nu ei,care au falimentat industria si agricultura, au distrus si vandut pe nimica sau au furat tot ce se putea fura din aceasta tara.
    Prin masurile aberante ale regimului Basescu-Boc vizand reducerea salariilor si a pensiilor in scopul redresarii economice, fara masuri concrete de relansare a economiei, de creare a noi locuri de munca, s-a aplicat cea mai dura lovitura din perioada post-decembrista salariatilor si pensionarilor. Dupa cum s-a constatat ulterior, rezultatul acestor masuri a fost un mare esec.
      In conditiile descrise mai sus am inteles ca nou infiintatul Sindicat al cadrelor militare disponibilizate, poate duce o lupta mai eficienta impotriva sistemului privind recastigarea drepturilor pierdute, si aici nu ma refer numai la pensii, ci si la demnitatea si onoarea noastra si a institutiei militare, atat de des calcata in picioare de personaje politice sau din mass-media dubioase, care nu au nimic in comun cu valorile si aspiratiile natiunii romane.
      Am considerat ca avand obiective comune, putem duce si o lupta comuna pentru atingerea acestora, evident, cu mijloace diferite. Au existat disensiuni si se pare ca nici una dintre parti nu a facut eforturi in sensul unei minimale intelegeri.
      A.N.C.M.R.R., fiind o asociatie de interes public si bugetata, intr-o oarecare masura, are interesul de a-si mentine privilegiile dobandite si de a avea o relatie echilibrata si atenta, ca sa nu folosesc alt termen, cu structurile politice aflate la putere, adica cu decidentii politici, pe cand S.C.M.D., prin formele sale de exprimare nu poate decat sa deranjeze clasa politica, atat cea aflata la putere cat si cea din opozitie.
      Indiferent cat de mult isi aroga cele doua organizatii ale militarilor rezervisti rolul determinant in rezolvarea problemei pensiilor militare, trebuie sa fim cinstiti si sa recunoastem ca prin sluj si actiuni de catifea, pensiile noastre erau astazi la nivelul celor din ianuarie 2011 sau ceva mai mari dupa re-revizuiri, dar in nici un caz nu cred ca cele diminuate ar fi fost reintregite, revenind la cuantumul din decembrie 2010. Asadar S.C.M.D. a avut rolul decisiv, dovedindu-si eficienta si utilitatea si nu inteleg de ce A.N.C.M.R.R. doreste desfiintarea sindicatului? Cu ce il deranjeaza pe dl.gl. Iliescu, faptul ca sindicatul se implca in actiunile societatii civile sau ca doreste sa dezvolte relatii cu organizatii sindicale din alte tari? Se incalca vreo lege, si daca da, sa ne spuna si noua care este aceea!

      Sunt si doresc sa raman membru in ambele asociatii si nu sa-mi trag cu stangu-n dreptul!

  La urma-urmei, relatia A.N.C.M.R.R.-S.C.M.D.,trebuie sa reprezinte vointa noastra, a membrilor, si nu optiunea celor doua conduceri pe care tot noi le alegem si le sustinem.


Despre oportunism si oportunisti

    Dupa ce regimul basist ne-a dat lovitura suprema, taindu-ne drastic cuantumul pensiilor „nesimtite”, asa cum le catalogau ei si acolitii lor politici, sindicatul nostru a inceput sa creasca (numeric, evident), precum Fat-Frumos din poveste.
    De la cativa zeci de membri, care am fondat filiala, am devenit sute! Ce i-a indemanat sa adere in numar asa de mare la organizatia noastra? Nimic mai simplu decat interesul propriului buzunar.Au avut functii importante si grade mari, iar cand au primit deciziile cu pensiile recalculate au suferit un soc. Trebuiau sa iasa la bataie, dar si-au dat seama ca singuri, nu aveau nici o sansa de reusita. Si atunci s-au orientat spre sindicat.
    Unii au mai trecut pe la sediul filialei, participand si la o parte dintre actiunile noastre. Altii, in schimb, s-au multumit sa intre in posesia legitimatiei de membru si, din cand in cand, mai dadeau cate un telefon pentru a se informa daca au mai aparut noutati.
   Ulterior, in urma numeroaselor revizuiri, unii dintre noii membri ai sindicatului au constatat ca pensiile lor au fost aduse la nivelul anterior recalcularii ori au crescut, mai mult sau mai putin. Nemaiavand nici un interes, ne-au intors, pur si simplu, spatele. Degeaba am incercat sa-i mai contactam, invitandu-i la diverse activitati, inclusiv adunari generale. Au ramas indiferenti! Si mai vorbim de demnitate si onoare! Oportunistii au fost, sunt si raman oportunisti, indiferent de apartenenta lor la un anumit grup social.
   Cealalta categorie, reprezentata de cei care au beneficiat de efectele legii reparatorii (L. 241/2013), in loc sa fie multumita de revenirea pensiilor la nivelul lunii decembrie 2010 si ca nu trebuie sa mai restituie niste sume de bani statului, a ramas, in parte, nemultumita. Noua lege a reparat, dar in acelasi timp, a inghetat cuantumul pensiei pentru un anumit numar de ani.
Unii dintre acestia au inceput sa cleveteasca, precum ca sindicatul nu a facut mai nimic, si au uitat sa-si achite cotizatia de membru.

      Stimate doamne si stimati domni!
    Va rog sa meditati foarte bine atunci cand faceti afirmatii negative, privind rolul SCMD in rezolvarea problemei pensiilor militare.Daca nu ar fi existat sindicatul si lupta sindicala, cuantumul pensiilor militare ar fi fost acela de pe deciziile si taloanele din ianuarie 2011.
      Rolul SCMD in reantregirea pensiilor a fost covarsitor, chiar daca si alte organizatii ale rezervistilor militari isi aroga merite in acest sens. Fara actiunile noastre concertate si fara presiunea pe care am pus-o pe guvernanti si politicieni, nu am fi revenit niciodata la pensiile considerate „nesimtite” de catre cei care doresc, cu orice pret, distrugerea prestigiului de care se bucura armata in societate. Sa ne bucuram ca am avut sansa (pe care n-au avut-o cei iesiti din sistem pe cale naturala in urma socurilor produse de numeroasele decizii de re-re-recalculare si revizuire) revenirii la pensiile dobandite legal,in urma multor renuntari si sacrificii.
      Lupta sindicala nu s-a incheiat si nu se va incheia niciodata. Avem in fata obiective de maxima importanta, cum ar fi legea pensiilor militare si legea rezervistului, dar si actiuni permanente care sa vizeze apararea demnitatii si onoarei militarilor si a Armatei Romane.
     Oportunistilor nu le doresc decat sa fie sanatosi si sa se bucure cat mai mult de ceea ce au dobandit in schimbul cotizatiei de 120 lei, dar sa se roage ca nu cumva, peste cativa ani, sa apara un alt Basescu sau Boc, pentru a fi nevoiti sa bata din nou la usa noastra.
    Oamenii adevarati, cei cu demnitate si onoare, chiar daca putini la numar, sunt mereu alaturi de noi si le multumim!
     
Col.r.  Marcel Acatrinei, vicepresedinte, filiala S.C.M.D. Iasi