miercuri, 18 decembrie 2013

ALGORITMUL ACTIVITĂȚILOR PENTRU RESTITUIREA SUMELOR DE BANI REȚINUTE ABUZIV DE CASELE DE PENSII (varianta actualizata la 18.12.2013)

SCMD - Departamentul Juridic: ALGORITMUL ACTIVITĂȚILOR PENTRU RESTITUIREA SUMEL...: In atentia membrilor SCMD: Toti membrii SCMD, care au primit decizii in baza Legii nr. 241/2013, intocmesc obligatoriu contestatii, ...

vineri, 13 decembrie 2013

Suplimentare de fonduri pentru decontarea contravalorii medicamentelor compensate destinate pensionarilor militari

Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice

COMUNICAT NR. 316
Data: 11.12.2013

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, 11 decembrie, suplimentarea bugetului Ministerului Apărării Naţionale cu suma de 1.800 mii lei.
Aceasta sumă reprezintă diferenţa de plată pentru medicamentele compensate ale pensionarilor militari. Decizia Guvernului survine ca urmare a datoriilor acumulate de spitalele militare către farmaciile care asigură medicamente compensate pensionarilor militari.


Biroul de Presa

miercuri, 4 decembrie 2013

Nici Boc nu a avut atata inima neagra !

D-le ministru Dusa,
Art.26 alin 1) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cu modificarile si completarile ulterioare,prevede ca “(1) Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in rezerva si in retragere, pensionari militari, au dreptul gratuit la asistenta medicala si medicamente... ”.
De multe decenii rezervistii armatei romane (inclusiv membrii familiilor acestora) beneficiaza gratuit de asistenta medicala si medicamente in cadrul retelei sanitare a Ministerului Apararii Nationale sau in alte retele sanitare, cu decontarea cheltuielilor de catre acest minister.
Legea este in vigoare,inclusiv art.de mai sus.Si totusi,acest drept imi este limitat (abuziv?),inlocuit fiind cu compensarea.
Lunar c/v medicamentelor necesare,chiar compensate, dimunueaza serios pensiile noastre.

Nici regimul Boc nu a avut atata inima neagra incat sa ne priveze de acest drept.

Dvs.de ce o faceti ? Si chiar acum in prag de sarbatori ?

De ce asiguratii pensionari M.Ap.N. sunt tratati diferit fata de asiguratii (politisti pensionati,cadre militare in rezerva si in retragere,pensionari militari) din M.A.I.,S.R.I.etc., care pot deconta contributia personala din contravaloarea medicamentelor ?

In atas ,adresa Spitalului Militar Iasi catre farmacii.

Cu dezamagire,
MORARU  DĂNUŢ
colonel in rezerva
presedinte Filiala Iasi a SCMD