vineri, 31 mai 2013

INFORMATII IMPORTANTE

Retinerile in baza deciziilor de recuperare

Din informatiile pe care le-am primit de la unii dintre colegii nostri, am aflat ca incepand cu luna mai a.c. Casa de Pensii Sectoriala a MApN a trecut la punerea in aplicare a deciziilor privind “recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale”.
Precizam faptul ca odata cu intrarea in vigoare a legii reparatorii, aceste retineri vor inceta, iar banii vor fi restituiti celor in cauza.
In situatia in care ati contestat in instanta decizia de recuperare, casa de pensii nu mai are dreptul sa o puna in aplicare, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei de catre instanta de judecata. Daca totusi acest lucru s-a intamplat, va recomandam ca dvs. sa notificati casei de pensii actiunea pe care ati deschis-o in instanta si sa solicitati intreruperea executarii. Va recomandam de asemenea – in situatia in care ati primit un termen de judecata tocmai in anul 2014 - sa depuneti la instanta o cerere pentru preschimbarea termenului, in ideea de a primi un termen mai apropiat in timp.
Daca ati primit decizia de recuperare de curand – aflandu-va in interiorul termenului de contestare (15 zile de la data postei pe plic) – si doriti sa deschideti actiunea in instanta, va puteti adresa Departamentului Juridic, prin filiala de care apartineti, pentru a intra in posesia modelului de cerere adresata instantei competente (tribunalul din raza de domiciliu).

  PL- x nr. 109/2012, PL -x nr. 164/2013

Ieri, 28.05.2013, la Camera Deputatilor s-au desfasurat doua sedinte de foarte mare interes pentru noi, pensionarii proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
In sedinta Comisiei pentru  munca si protectie sociala era planificat sa se dezbata si sa se adopte avizul care trebuia dat proiectului de lege  PL-x nr. 109/2012, pentru abrogarea/modificarea cap. IV din Legea 329/2009. Din pacate, in pofida eforturilor reprezentantilor SCMD participanti la sedinta, membrii comisiei au stabilit sa amane dezbaterea respectiva pe saptamana viitoare. Impresia care s-a desprins din modul de desfasurare a sedintei a fost ca nu se doreste formularea unui punct de vdere pana nu se stie care va fi rezultatul final in legautura cu proiectul legii reparatorii.

Mai mult succes am avut la Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, care in sedinta respectiva a dat aviz favorabil proiectului PL-x nr. 164/2013, privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Acest poiect va primi, cel mai probabil saptamana viitoare, si avizul Comisiei pentru munca si protectie sociala, urmand ca intregul proces legislativ sa fie finalizat in luna iunie. Daca lucrurile vor decurge in acest fel, legea reparatorie va intra in vigoare cu incepere de la 01 iulie a.c.
In functie de dezvoltarile ce vor avea loc, va vom tine la curent cu masurile si actiunile ce vor trebui intreprinse de catre SCMD, respectiv de catre fiecare membru de sindicat.
COORDONATOR AL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

Col (r) CALOIAN M.

luni, 27 mai 2013

LEGEA REPARATORIE INREGISTRATA LA CAMERA DEPUTATILOR


Luni 27 05 2013, a inceput la Camera Deputaților,  in regim de urgenta, procesul legislativ pentru proiectul de lege L121, adoptat de Senat.

Aceasta a fost inregistrata cu numarul PL-x nr. 164/2013 (pura coincidenta) - Proiect de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională si trimisa pentru aviz la: Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi si pentru amendamente si raport la Comisia pentru muncă şi protecţie socială si Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (termen depunere amendamente: 04.06.2013  si depunere raport: 13.06.2013)
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=13122

joi, 23 mai 2013

IN PRICINA CU OPREA ,PRICINA SE DA BATUT !



Locuțiunea prepozițională  utilizata in titlu vrea sa evidentieze, fara prea multe cuvinte o noua realitate,aflata aseara la Realitatea TV : conducerea SCMD s-a pus pe reevaluat ! 

Daca procesul se practica pe scara larga si chiar pe la varfurile puterii,de ce am sta noi pe margini ? 
Si iata cum vinovatul nr.1 de mai ieri,a fost declarat aseara  salvator ! 
Pe cand reevaluarea cocului d-nei general si a limbaritei contra amiralului fara coloana ?

Nu stiu de ce  d-l.col.Pricina s-a apucat sa-l tamaieze pe d-l general “cu sange kaki”.Pentru ca noi cunoastem ce a facut ,cum a facut ,dar mai ales de ce a facut-o.
Cu certitudine are si merite.

O singura nedumerire am d-le Pricina: de ce a trebuit sa devina “salvator” al  militarilor rezervisti ,chiar cu “cu demisia pe masa “ ?
Nu era mai bine sa nu ne trimita in trei ani de umilinte ,iar pe multi dintre noi pe lumea cealalta?

Col.D.Moraru

marți, 14 mai 2013

La Senat,amanare.Martea viitoare.



Pogramul Senatului s-a incheiat.Dezbaterea propunerii legislative reparatorii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ( L121/2013 ) va fi reluata martea viitoare. (detalii aici)



D.Moraru